Losos s hráškem

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mražený hrášek
    • 3
      ks jarní cibulka
    • 2
      hrst petrželová nať
    • 1
      lžíce citronová šťáva - 2
    • olivový olej
    • 700
      g losos s kůží
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • citron k podávání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mražený hrášek nechte povolit, asi minutu ho povařte ve vroucí vodě, sceďte, promíchejte s nasekanými jarními cibulkami, petrželovou natí, citronovou šťávou a 1–2 lžícemi olivového oleje. Dochuťte solí a pepřem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Filet lososa rozdělte na porce asi 2 cm široké, potřete je olejem a naskládejte na rozpálenou pánev kůží dolů. Opékejte asi 2 minuty, porce ryby otočte, pečte další dvě minuty a pak asi minutu z každé strany. Losos by měl uvnitř zůstat lehce nedopečený. Hotovou rybu ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Podávejte s hráškem a na dochucení můžete přidat kousky citronu.
3
Tip: K hrášku i lososu se skvěle hodí růžový pepř, má výraznou chuť, postačí pár kuliček.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.