Jednoduché lečo z trouby

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g paprika - nejlépe barevné
    • 180
      g rajčata oloupaná a pokrájená
    • 200
      g cuketa
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks špekáček
    • 3
      ks vejce dle velikosti, 2 -
    • máslo nebo olej na vymazání pekáčku
  • Dále dle chuti:
    • 1
      stroužek česnek větší
    • bylinky dle chuti: tymián, bazalka...
    • koření dle chuti: pepř, čubrica...

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vymazaného pekáčku dáme na větší kusy pokrájená rajčata, cukety, papriky, cibuli. Na kolečka pokrájené špekáčky (můžeme oloupat) a pak dále dle chuti česnek, bylinky nebo koření.
2
Vše v pekáčku promícháme a na vyšší stupeň pečeme v předehřáté troubě v nižší vrstvě cca 15-20 minut. Pak opět zlehka od dna promícháme, osolíme a dle potřeby ještě pečeme.
3
Šťávy ze zeleniny by v pekáčku mělo zůstat minimálně, spíše jen hustší sos z rozpečených rajčat a dozlatova opečené špekáčky. Jestliže máme zeleninu upečenou na skus a dochucenou podle našich představ, vmícháme dvě nebo tři vejce, která ve směsi necháme srazit a můžeme podávat.
4
Podáváme s pečivem, bramborem, rýží nebo těstovinami nebo jako chuťovku na chlebu či housce.
5
Vejce můžeme do pekáčku rozklepnout, osolit, nemíchat, pouze nechat v troubě zbělat bílky na způsob volských ok a podávat.
6
Pečené lečo je vhodné pro ty, co nemají rádi dušenou vodnatou zeleninu.
7
Pokud vynecháme špekáčky, máme jednoduchý a zdravý bezmasý pokrm.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Stáňa
    Stáňa |

    23. 3. 2017 13:49

    bylo to nejvíc nejlepší lečo :-D

  • Pýchová
    Pýchová |

    16. 8. 2016 21:37

    Dělala jsem lečo nesčetněkrát, ale tahle varianta naprosto dokonalá a velmi rychle si jí všichni u nás doma oblíbili a výborné je i studené když zbyde, ale to se stalo jen jednou.

  • Renáta
    Renáta |

    18. 1. 2016 11:10

    Velmi chutné a jednoduché. Dokonce jsem tam přidala i půlku květáku :-*

  • Lada
    Lada |

    20. 8. 2015 18:44

    Skvělé, palec mi letí vzhůru :-)) . Mnohem lepší než taková ta nevzhledná zeleninová kaše co znám. To mi vždycky přešla chuť už při pohledu do talíře.

  • Katka Machová
    Katka Machová |

    10. 8. 2015 16:09

    Tak takové vymazlené lečo si nechala líbit celá rodina, jen s tím rozdílem, že jsem musela péct ve velkém hlubokém plechu na koláče místo v malém pekáčku. A nejlepší na něm je, že je skvělé i když není teplé, takže klidně dva plechy nad sebe a bude to najednou i se sváčou nebo večeří.

  • H.Fialová
    H.Fialová |

    14. 4. 2015 19:48

    Výborné :-)

  • Povýšilová
    Povýšilová |

    9. 9. 2014 16:24

    Výborné. Také moc děkuji za nápad.

  • Eva
    Eva |

    2. 9. 2014 19:27

    Skvělý nápad, lečo bylo skvělé. S dušenou zeleninou problém nemám, ale tohle je pecka :-* .