Celerové karbanátky (sekaná)

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g mleté maso - míchané
    • 200
      g celer - hrubě nastrouhaný
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • 5
      lžíce mléko nebo voda
    • strouhanka , nejlépe čersvě namletá ze starších rohlíků, dle potřeby, cca
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • 2
      lžička majoránka 1 -
    • 3
      stroužek česnek cca 2 -
    • olej nebo máslo, sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso dáme do mísy, přidáme mléko, vejce, hrubě nastrouhaný celer, jemně pokrájenou cibuli, osolíme a okořeníme dle chuti. Pokud chceme můžeme použít místo česneku, majoránky, papriky... i oblíbenou kořenící směs (mletá masa, curry...). Vše dobře promícháme, dle potřeby přidáme strouhanku, opět dobře promícháme a pak uplácáme v mokrých rukách buď karbanátky nebo šišku sekané.
2
Karbanátky pečeme v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Sekanou pečeme ve vymazaném pekáčku v předehřáté troubě na cca 190 stupňů dozlatova zhruba 50-60 minut, za občasného podlití vodou a přelití sekané výpekem.
3
Podáváme s bramborovou přílohou nebo čerstvým pečivem, okurkovým salátem, hořčicí... nebo i po vychladnutí jako studenou chuťovku.

Komentáře k receptu

  • Marie Fialová
    Marie Fialová |

    20. 5. 2016 11:51

    Celer máme rádi a dokonce ho obaluji jako řízky,ale tentokrát jsme měli sekanou,do které jsem přidala navíc i trochu majoránky a byla výborná.