• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Jednoduché lečo po našem
    Napište svůj komentář k receptu

    Jednoduché lečo po našem

    autor: recepty73
    0.0
    moje hodnoceni
    4.9
    hodnotilo: 80
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Jednoduché lečo po našem
    Jednoduché lečo po našem
    Jednoduché lečo po našem
    Jednoduché lečo po našem
    Jednoduché lečo po našem
    3fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        kg rajčata 3/4 - 1
      • 7
        ks paprika větší
      • 2
        cibule
      • 5
        špekáček nemusí být
      • 8
        vejce
      • 1
        lžička cukr
      • sůl
      • pepř mletý
      • olej

    Postup přípravy receptu

    1
    Nejprve podusíme rajčata, která pak propasírujeme přes cedník. Na trošce oleje necháme zpěnit nakrájenou cibuli, ke které přidáme propasírovaná rajčata, nakrájenou papriku, lžičku cukru a necháme podusit.
    2
    Na pánvi s lžící oleje osmahneme na kostičky nakrájené špekáčky hezky dozlatova, přilijeme k nim osolená, opepřená, rozšlehaná vejce a osmažíme, poté přidáme do podušené zeleniny. Dochutíme solí, pepřem, je-li třeba, a podáváme.
    3
    My máme nejraději lečo s chlebem, ale je dobrá i rýže.
    4
    Jelikož mám lečo moc rád a doma ho nikdo nechtěl jíst (slupky z rajčat, nevzhledné vejce), tak jsem si "originál" upravil tak, že je chutnější a na pohled i vzhlednější, ač jsou suroviny stejné.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Jednoduché lečo z trouby

    Jednoduché lečo z trouby

    Karbenátky po našem

    Karbenátky po našem

    Burgery po našem

    Burgery po našem

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • ZOEN | 12. 4. 2017 13:51

      Použila jsem loupaná krájená rajčata a přidala menší cuketku, bylo to skvělé!

    • ála
      ála | 31. 5. 2016 09:35

      výborné <3 <3 <3

    • Hancza | 5. 10. 2015 09:47

      Já rajčata nepasíruji, ale spařím, oloupu a nakrájím - máme radši, když jsou tam kousky :) Jinak jedu přesně podle receptu a výsledek je super! :-)

    • Gábina
      Gábina | 19. 8. 2015 19:19

      Je výborné.

    • Dáša
      Dáša | 22. 4. 2015 16:35

      Díky za zkulturnění pro mně celkem nastavitelného jídla. Nesnáším šlupky z rajčat a propasírovaná mi nevadila. Tohle je bezvadný a opečený buřt a vejce je taky lepší než uvařený v zeleninovém mišmaši.

    • Slepičková
      Slepičková | 1. 10. 2014 07:55

      Nejlepší lečo co jsem jedla :-)

    • Hanka
      Hanka | 21. 6. 2014 13:19

      Fakt dobrý.Pár drobných detailů a co to udělá.Jste šikula:)

    • Markéta Burdová
      Markéta Burdová | 13. 9. 2013 18:01

      Když jsem příteli pověděla co bude k večeři, tak se moc netvářil, ale talíř nakonec chlebem skoro vyleštil :D . Fakt se mi povedlo na jedničku, děkuju. Alena: Rajčata jsem nakrájela a tak deset minut pod poklicí dusila až změkly. Jestli to neumíš, kup si hotové oloupané rajčata a máš to to samý a jen je nakrájíš nebo rozmačkáš.

    • Alena
      Alena | 13. 9. 2013 09:12

      ..jak se prosím dusí ty rajčata?.. jsem začátečník... děkuji

    • Marsel
      Marsel | 12. 9. 2013 09:55

      Zkoušela jsem lečo prvně a vybrala jsem super recept <3 luxusní ! Doma lečo nikdo nechce, ale vůbec mi to navadilo :-D spořádala jsem ho sama, opravdu výborné 8-) Ani jsem rajčata nepasírovala, protože mi šlupička nevadí.

    • Křivanová
      Křivanová | 9. 9. 2013 13:06

      Nejlepší lečo co jsem vařila. Druhý den bylo ještě lepší, což mi přišlo docela zvláštní. V každém případě postup dodržím i příště a děkuji.

    • Markéta
      Markéta | 27. 8. 2013 19:23

      Malá změna v přípravě a fakt to funguje, lečo je skvělé, děkuji.

    • Zuzana Hrubá
      Zuzana Hrubá | 28. 7. 2012 08:18

      U mě má velikáskou jedničku. Je výborné a dokonce i vypadá líp než normálně, určitě stojí za vyzkoušení. :-))

    • Adam
      Adam | 16. 9. 2011 08:19

      Dobrý.Udělal jsem ho plný kastrol a už jsem u dna.

    • Mayerová
      Mayerová | 11. 9. 2011 19:53

      Výtečné lečo. Poprvé jsem k leču zkusila i zmiňovanou rýži a byla jsem překvapená, jak se obojí k sobě hodí, nikdy mě to nenapadlo. Děkuji.

    • Hanach
      Hanach | 5. 9. 2011 12:13

      Nejsem velkým příznivcem leča, ale tato varianta mě zaujala. Musím říct, že je daleko lepší než klasické lečo. Chválím a dávám za 1 :-)

    • Iwanka
      Iwanka | 29. 8. 2011 17:40

      Pritel nesnasi ohrivanou uzeninu a kdyz jsem burty podle receptu poradne osmazila dokrupava, pak srazila vejce a vhodila k zelenine tak se cpal jako kdyby to bylo naposled, tak diky, jinak ho uz delat nebudu. S ryzi je to good!!!

    • Havrankova
      Havrankova | 11. 8. 2011 19:03

      Stranou osmažené vajíčko je bezesporu chutnější, než prsklé rovnou do zeleniny. Hrudky vajec zůstanou vcelku a to nám moc chutnalo. Děkuji za dobrou radu ;-) :-) .

    • Tennis Fitness
      Tennis Fitness | 3. 7. 2011 05:46

      Ja tam misto cukru nekdy hodim par rozinek, nebo par kousku ananasu. Je to vyborne, kdyz to leco jis a najdes tam tu a tam neco nasladleho.

    • Miluška
      Miluška | 6. 5. 2011 20:00

      Lečo jsem použila koupené, pak postupovala podle receptu a všem doporučuji. Je moc dobré a ikdyž je složením stejné, tak postup zaručí o stupeň lepší chuť :-)) <:-) !

    • MrS.čičíís
      MrS.čičíís | 18. 3. 2011 18:58

      Pakooo!!! :-D :-D :-D

    • recepty 73
      recepty 73 | 20. 9. 2009 15:14

      Pájo,je to tak,jak píše Klárka.Prostě pro zjemnění,aby se srazila kyselost.Jsem zvědav, jak bude chutnat....Jiří

    • Pája S
      Pája S | 19. 9. 2009 14:05

      Klárko,to tedy musím vyzkoušet.Děkuji.

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 18. 9. 2009 19:29

      Pája S, Já keď robím lečo, tam ide tiež lyžička cukru. Je to celkom iná, pre nás jemnejšia chuť, ako bez. Kľidne to vyskúšaj a uvidíš. Už pri nejakom recepte som sa o tom zmieňovala. Dobrú chuť Klára.

    • Pája S
      Pája S | 18. 9. 2009 18:44

      Tedy Jiří,to je ale zajímavá příprava leča.Já už jsem někde tady psala,že já lečo ani omylem.No ale takto jsem zlákána a asi to budu muset vyzkoušet.Chci se zeptat,ten cukr ,ačkoliv je tam troška,je kvůli vyrovnání kyselosti rajčat?Dík

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
    Maso Pokrmy Ze zeleniny Uzeniny Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Olej Paprika Pepř mletý Rajčata Špekáček Sůl Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Párky v listovém těstě

    Párky v listovém těstě

    Nouzová polévka

    Nouzová polévka

    Vynikající řezy Raffaelo

    Vynikající řezy Raffaelo

    Dětská pomazánka

    Dětská pomazánka

    Výborná holandská omáčka ala svíčková

    Výborná holandská omáčka ala svíčková

    Buchta z meruněk

    Buchta z meruněk

    Čokoládový dort s broskvemi

    Čokoládový dort s broskvemi

    brambory v alobalu se zakysanou smetanou

    brambory v alobalu se zakysanou…

    Dýňová polévka krémová

    Dýňová polévka krémová

    Doporučujeme

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    30 minut
    Polévka z červené čočky

    Polévka z červené čočky

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    39
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    33
    Hummus s pečenou paprikou
    Hummus s pečenou paprikou
    29
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    27
    Vajíčková pomazánka podle dcery
    Vajíčková pomazánka…
    22
    Staročeský domácí chléb
    Staročeský domácí chléb

    Zajímavé články

    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…

    Sledujte nás

    AHA.cz Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    AHA.cz Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    AHA.cz Deník Aha! 27.1.2021

    Deník Aha! 27.1.2021

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Dáma.cz Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Ženy.cz 6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    Maminka.cz Říkadla a říkanky: Proč je děti potřebují a jak jim škodí, když je neznají?

    Říkadla a říkanky: Proč je děti potřebují a jak jim škodí, když je neznají?

    Reflex.cz Vladimír Pikora: Povinné respirátory jsou jen novým příjmem pro rozpočet, který chce Maláčová zase podojit

    Vladimír Pikora: Povinné respirátory jsou jen novým příjmem pro rozpočet, který chce Maláčová zase podojit

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Další doporučené recepty:

    Jednoduché kokosky
    Jednoduché kokosky
    Jednoduché kokosové řezy ala Bounty
    Jednoduché kokosové řezy ala Bounty
    Jednoduché kuře (slepice) na paprice
    Jednoduché kuře (slepice) na paprice
    Jednoduché lečo z trouby
    Jednoduché lečo z trouby
    Jednoduché ovesné sušenky
    Jednoduché ovesné sušenky
    Jednoduché ovoce v kabátku - rychle a chutně
    Jednoduché ovoce v kabátku - rychle a…
    • Recepty.cz
    • Jednoduché lečo po našem
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí