• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Jednoduché lečo po našem
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduché lečo po našem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 108
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduché lečo po našem
Jednoduché lečo po našem
Jednoduché lečo po našem
Jednoduché lečo po našem
Jednoduché lečo po našem
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg rajčata 3/4 - 1
    • 7
      ks paprika větší
    • 2
      cibule
    • 5
      špekáček nemusí být
    • 8
      vejce
    • 1
      lžička cukr
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Nejprve podusíme rajčata, která pak propasírujeme přes cedník. Na trošce oleje necháme zpěnit nakrájenou cibuli, ke které přidáme propasírovaná rajčata, nakrájenou papriku, lžičku cukru a necháme podusit.
2
Na pánvi s lžící oleje osmahneme na kostičky nakrájené špekáčky hezky dozlatova, přilijeme k nim osolená, opepřená, rozšlehaná vejce a osmažíme, poté přidáme do podušené zeleniny. Dochutíme solí, pepřem, je-li třeba, a podáváme.
3
My máme nejraději lečo s chlebem, ale je dobrá i rýže.
4
Jelikož mám lečo moc rád a doma ho nikdo nechtěl jíst (slupky z rajčat, nevzhledné vejce), tak jsem si "originál" upravil tak, že je chutnější a na pohled i vzhlednější, ač jsou suroviny stejné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduché lečo z trouby

Jednoduché lečo z trouby

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ZOEN | 12. 4. 2017 13:51

    Použila jsem loupaná krájená rajčata a přidala menší cuketku, bylo to skvělé!

  • ála | 31. 5. 2016 09:35

    výborné <3 <3 <3

  • Hancza | 5. 10. 2015 09:47

    Já rajčata nepasíruji, ale spařím, oloupu a nakrájím - máme radši, když jsou tam kousky :) Jinak jedu přesně podle receptu a výsledek je super! :-)

  • Gábina | 19. 8. 2015 19:19

    Je výborné.

  • Dáša | 22. 4. 2015 16:35

    Díky za zkulturnění pro mně celkem nastavitelného jídla. Nesnáším šlupky z rajčat a propasírovaná mi nevadila. Tohle je bezvadný a opečený buřt a vejce je taky lepší než uvařený v zeleninovém mišmaši.

  • Slepičková | 1. 10. 2014 07:55

    Nejlepší lečo co jsem jedla :-)

  • Hanka | 21. 6. 2014 13:19

    Fakt dobrý.Pár drobných detailů a co to udělá.Jste šikula:)

  • Markéta Burdová | 13. 9. 2013 18:01

    Když jsem příteli pověděla co bude k večeři, tak se moc netvářil, ale talíř nakonec chlebem skoro vyleštil :D . Fakt se mi povedlo na jedničku, děkuju. Alena: Rajčata jsem nakrájela a tak deset minut pod poklicí dusila až změkly. Jestli to neumíš, kup si hotové oloupané rajčata a máš to to samý a jen je nakrájíš nebo rozmačkáš.

  • Alena | 13. 9. 2013 09:12

    ..jak se prosím dusí ty rajčata?.. jsem začátečník... děkuji

  • Marsel
    Marsel | 12. 9. 2013 09:55

    Zkoušela jsem lečo prvně a vybrala jsem super recept <3 luxusní ! Doma lečo nikdo nechce, ale vůbec mi to navadilo :-D spořádala jsem ho sama, opravdu výborné 8-) Ani jsem rajčata nepasírovala, protože mi šlupička nevadí.

  • Křivanová | 9. 9. 2013 13:06

    Nejlepší lečo co jsem vařila. Druhý den bylo ještě lepší, což mi přišlo docela zvláštní. V každém případě postup dodržím i příště a děkuji.

  • Markéta | 27. 8. 2013 19:23

    Malá změna v přípravě a fakt to funguje, lečo je skvělé, děkuji.

  • Zuzana Hrubá | 28. 7. 2012 08:18

    U mě má velikáskou jedničku. Je výborné a dokonce i vypadá líp než normálně, určitě stojí za vyzkoušení. :-))

  • Adam | 16. 9. 2011 08:19

    Dobrý.Udělal jsem ho plný kastrol a už jsem u dna.

  • Mayerová | 11. 9. 2011 19:53

    Výtečné lečo. Poprvé jsem k leču zkusila i zmiňovanou rýži a byla jsem překvapená, jak se obojí k sobě hodí, nikdy mě to nenapadlo. Děkuji.

  • Hanach
    Hanach | 5. 9. 2011 12:13

    Nejsem velkým příznivcem leča, ale tato varianta mě zaujala. Musím říct, že je daleko lepší než klasické lečo. Chválím a dávám za 1 :-)

  • Iwanka | 29. 8. 2011 17:40

    Pritel nesnasi ohrivanou uzeninu a kdyz jsem burty podle receptu poradne osmazila dokrupava, pak srazila vejce a vhodila k zelenine tak se cpal jako kdyby to bylo naposled, tak diky, jinak ho uz delat nebudu. S ryzi je to good!!!

  • Havrankova | 11. 8. 2011 19:03

    Stranou osmažené vajíčko je bezesporu chutnější, než prsklé rovnou do zeleniny. Hrudky vajec zůstanou vcelku a to nám moc chutnalo. Děkuji za dobrou radu ;-) :-) .

  • Tennis Fitness | 3. 7. 2011 05:46

    Ja tam misto cukru nekdy hodim par rozinek, nebo par kousku ananasu. Je to vyborne, kdyz to leco jis a najdes tam tu a tam neco nasladleho.

  • Miluška | 6. 5. 2011 20:00

    Lečo jsem použila koupené, pak postupovala podle receptu a všem doporučuji. Je moc dobré a ikdyž je složením stejné, tak postup zaručí o stupeň lepší chuť :-)) <:-) !

  • MrS.čičíís | 18. 3. 2011 18:58

    Pakooo!!! :-D :-D :-D

  • recepty 73 | 20. 9. 2009 15:14

    Pájo,je to tak,jak píše Klárka.Prostě pro zjemnění,aby se srazila kyselost.Jsem zvědav, jak bude chutnat....Jiří

  • Pája S | 19. 9. 2009 14:05

    Klárko,to tedy musím vyzkoušet.Děkuji.

  • Klára Keselyova | 18. 9. 2009 19:29

    Pája S, Já keď robím lečo, tam ide tiež lyžička cukru. Je to celkom iná, pre nás jemnejšia chuť, ako bez. Kľidne to vyskúšaj a uvidíš. Už pri nejakom recepte som sa o tom zmieňovala. Dobrú chuť Klára.

  • Pája S | 18. 9. 2009 18:44

    Tedy Jiří,to je ale zajímavá příprava leča.Já už jsem někde tady psala,že já lečo ani omylem.No ale takto jsem zlákána a asi to budu muset vyzkoušet.Chci se zeptat,ten cukr ,ačkoliv je tam troška,je kvůli vyrovnání kyselosti rajčat?Dík

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Uzeniny Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Olej Paprika Pepř mletý Rajčata Špekáček Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepičí polévka s nudlemi

Slepičí polévka s nudlemi

Tvarohový tunel plněný ovocem

Tvarohový tunel plněný ovocem

Buchta z mléka

Buchta z mléka

Šunkofleky-klouzáky

Šunkofleky-klouzáky

Halušky s brynzou

Halušky s brynzou

Cuketové špekáčky

Cuketové špekáčky

Ostružinový řez

Ostružinový řez

Jednoduchá (nejen) žampionovo-smetanová omáčka - rychle a chutně

Jednoduchá (nejen) žampionovo…

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

65 minut
Dort Míša

Dort Míša

20 minut
Mrkvové hranolky z trouby

Mrkvové hranolky z trouby

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

30 minut
Těstoviny s lilkem, cuketou a rajčaty

Těstoviny s lilkem, cuketou a rajčaty

30 minut
Domácí čokoládová granola

Domácí čokoládová granola

40 minut
Křupavé bramboráky se zelným salátem

Křupavé bramboráky se zelným salátem

25 minut
Míchanice na topinkách

Míchanice na topinkách

Poslední sledované recepty

90
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
69
Červená řepa se zelím
Červená řepa se zelím
65
Klasické lečo
Klasické lečo
42
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
40
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Kvíz: Co (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Co (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak se dají zpracovat
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak…
Sladké recepty z krajových kuchařek: Upečte si mouřenína, buriána nebo ještědský štrúdl
Sladké recepty z krajových kuchařek: Upečte si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
AHA.cz Kuchařová překvapila: Tohle ti přeje, Danielo

Kuchařová překvapila: Tohle ti přeje, Danielo

Mimibazar Otestovali jste: Nejlehčí školní batohy pro prvňáky skvěle sedí na zádech a dětem se líbí

Otestovali jste: Nejlehčí školní batohy pro prvňáky skvěle sedí na zádech a dětem se líbí

Dáma.cz Princezna se zlatou hvězdou Marie Kyselková: Muž ji podváděl, syn bral drogy

Princezna se zlatou hvězdou Marie Kyselková: Muž ji podváděl, syn bral drogy

Blesk pro ženy Od Marilyn po Jennifer: Tohle je 8 nejikoničtějších účesů všech dob

Od Marilyn po Jennifer: Tohle je 8 nejikoničtějších účesů všech dob

Ženy.cz Podzim je ve vzduchu, jak si ho letos užít na maximum? Nalaďte se redakčními tipy

Podzim je ve vzduchu, jak si ho letos užít na maximum? Nalaďte se redakčními tipy

Blesk.cz Krásná sestra Bagárové Natálie přiznala trápení: Psychická nemoc!

Krásná sestra Bagárové Natálie přiznala trápení: Psychická nemoc!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Nejkrásnější vánoční RETRO ozdoby: Tyhle skvosty zdobily stromečky za socialismu, máte je doma taky?

Nejkrásnější vánoční RETRO ozdoby: Tyhle skvosty zdobily stromečky za socialismu, máte je doma taky?

Blesk Horoskopy Chladní a rezervovaní. Kterých pět znamení je proslulých tímto chováním?

Chladní a rezervovaní. Kterých pět znamení je proslulých tímto chováním?

Abecedazahrady Předzahrada jako vizitka vašeho bydlení: Inspirujte se, jak krásná může být

Předzahrada jako vizitka vašeho bydlení: Inspirujte se, jak krásná může být

Další doporučené recepty:

Jednoduché kokosky
Jednoduché kokosky
Jednoduché kokosové řezy ala Bounty
Jednoduché kokosové řezy ala Bounty
Jednoduché kuře (slepice) na paprice
Jednoduché kuře (slepice) na paprice
Jednoduché lečo z trouby
Jednoduché lečo z trouby
Jednoduché ovesné sušenky
Jednoduché ovesné sušenky
Jednoduché ovoce v kabátku - rychle a chutně
Jednoduché ovoce v kabátku - rychle a…
  • Recepty.cz
  • Jednoduché lečo po našem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotné kontaktní místo/Single Point of Contact