Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g rajčata spařená a oloupaná
    • 500
      g paprika - bílá nebo slovenská
    • 1
      ks cibule velká
    • olej
    • 4
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce mletá paprika sladká nebo kombinace s pálivou
    • 1
      plechovka fazole ve slaném nálevu scezené
    • klobása dle chuti: pikantní, maďarská, papriková... (nemusí být)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli pokrájíme nahrubo a osmažíme dosklovata na oleji. Pak přidáme očištěnou pokrájenou papriku, kterou také osmažíme, aby nám zesládla a poté ji zaprášíme sladkou mletou paprikou, kterou necháme krátce zpěnit. Papriku můžeme zkombinovat s pálivou. Přidáme hrubě pokrájená rajčata, promícháme a dusíme cca 5 - 10 minut (na skus). Komu nevadí slupky z rajčat, může vynechat jejich oloupání. Přisypeme scezené fazole, které necháme se zeleninou prohřát, osolíme, opepříme a následně do leča přidáme vejce, která nebudeme míchat okamžitě, ale necháme je v leču mírně ztuhnout. Poté lečo odstavíme, vejce v něm rozmícháme a můžeme podávat. Kdo se neobejde bez masa, může do leča vmíchat nebo lečo na talíři dozdobit na sucho osmaženou klobásou na kolečka pokrájenou. Podáváme s bramborem, rýží nebo čerstvým chlebem či pečivem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: