Domácí lečo s česnekem

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg paprika
    • 500
      g rajčata
    • 300
      g cibule
    • česnek -palička
    • 2
      dl ocet
    • 4
      lžíce olej
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička provensálské koření (nemusí být)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V širokém hrnci rozehřejeme olej a krátce na něm orestujeme pokrájenou cibuli a česnek s provensálským kořením. Přidáme pokrájené papriky a rajčata (můžeme předem oloupat), zalijeme octem, osladíme, osolíme a dusíme asi 10 minut. Hotové lečo naplníme do sklenic, které dobře uzavřeme a sterilujeme 15 minut při 90 - ti stupních.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jindra
    Jindra |

    4. 10. 2016 09:34

    Tohle lečo dělá moje mamka i pro mě :-D

  • melie007
    melie007 |

    4. 9. 2016 21:28

    Výborný recept! Dělala jsem je už minulý rok a jen se po něm zaprášilo! Všem vřele doporučuju!

  • MMartik
    MMartik |

    20. 8. 2016 20:15

    Podobný čumfurt dělám pod maso.Dávám i cukýnu.Teď jsem zkusila ten váš a je taky moc dobrý.Česnek je tak fajnový.

  • Jarmila
    Jarmila |

    17. 8. 2016 19:24

    Výborné. Dělala jsem ho už minulý rok.

  • lada
    lada |

    20. 8. 2015 20:15

    :-D :-D :-D fakt idioti

  • Marie Donátová
    Marie Donátová |

    6. 8. 2015 09:13

    Lečo je výborné.Hned jsem jednu sklenici ještě nesterilovaného leča použila pod řízky na ruby a byla to velikánská dobrota.Děkuji za recept.

  • Marie Donátová
    Marie Donátová |

    6. 8. 2015 09:12

    Lečo je výborné.Hned jsem jednu sklenici ještě nesterilovaného leča použila pod řízky na ruby a byla to velikánská dobrota.Děkuji za recept.

  • Venclíčková
    Venclíčková |

    13. 9. 2013 14:09

    Výborný sezonní recept, všem kdo si dělají vlastní zeleninu ho musím doporučit, protože je perfektní.

  • recepty73
    recepty73 |

    22. 7. 2013 12:53

    ...to ano, pokud připravujete lečo například k večeři... ;-) to nejdřív osmažím uzeninu, pak na ní nechám srazit vejce a nakonec přidám skleničku leča, osolím, opepřím...

  • tunay
    tunay |

    9. 7. 2013 09:45

    Doporučuji ještě přidat pár rozkleplých vajíček :-))

  • Zuzana Žaludová
    Zuzana Žaludová |

    19. 9. 2012 07:04

    Dělám ho ve velkém pro celou rodinu.Vynikající pod maso jak pečené tak i dušené,přidám někdy k leču taky houby a je to moc dobré.

  • Kamila
    Kamila |

    13. 9. 2011 15:33

    Dělám jen z cibule, rajčat a papriky. Letos jsem našla tento recept a vřele doporučuji, je výborné.

  • ivona Přibylová
    ivona Přibylová |

    11. 6. 2011 18:20

    To jsem se pobavila!Recept je určený k zavařování a ne k okamžité spotřebě.Dělám ho dlouhá léta a je to výborné pod maso atp..Dopručuji v sezóně vyzkoušet.

  • Jan Yetti Arbter
    Jan Yetti Arbter |

    1. 4. 2011 16:43

    Recept sám o sobě se mi nepovedl a nechutnalo to nějak zvlášť, ale nakonec jsme to dochutili 3ma vejcema, mazacím sýrem (fakt) a mletou paprikou a bylo to v klidu. :) :-)