• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Cuketový makovec
    Napište svůj komentář k receptu

    Cuketový makovec

    autor: Věra z DC
    0.0
    moje hodnoceni
    4.3
    hodnotilo: 25
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Cuketový makovec
    Cuketový makovec
    Cuketový makovec
    2fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 2
        hrnek cuketa nastrouhaná
      • 3
        ks vejce
      • 1
        hrnek cukr krupice
      • 1
        balíček vanilkový cukr
      • 1
        hrnek rostlinný olej
      • 1
        hrnek mléko
      • 1
        hrnek mák mletý
      • 2,50
        hrnek polohrubá mouka
      • 1
        lžička skořice
      • 1
        lžička prášek do pečiva
      • 1
        lžička jedlá soda
      • tuk

    Postup přípravy receptu

    1
    Omytou cuketu nastrouháme nahrubo. Dáme ji do mísy a přidáme žloutky, cukr, olej, mletý mák a promícháme. Postupně přidáváme mléko a mouku smíchanou s kypřícím práškem a jedlou sodou.
    2
    Nakonec lehce vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků a středně husté těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.
    3
    Ve středně vyhřáté troubě pečeme zvolna asi 40 minut.
    4
    Vychladlý moučník můžeme polít čokoládovou polevou nebo ho rozkrojit a potřít zavařeninou a opět díly spojit. Dobré je také místo mletého máku použít mletý kokos nebo strouhané ořechy.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Makovec V.

    Makovec V.

    Makovec

    Makovec

    Dobrý makovec

    Dobrý makovec

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • simeckova | 1. 8. 2019 16:40

      Makovec je výborný, rychlý, vláčný. Vyzkouším s kokosem. Doporučuji a dávám 1.

    • HelenaPa | 18. 8. 2016 12:36

      Makovec je výborný, vláčný. Doporučuji a dávám 1.

    • Petra
      Petra | 11. 10. 2015 13:31

      Vyborna, rychla buchta. Pekla jsem na 180C asi 25 min. Ale nemela jsem buchtu moc vysokou, to by jinak asi chtelo pect dele.... Dala jsem mene cukru. Polohrubou mouku nahradila spaldovou s pohankovou a pridala jsem nasekane vlasske orechy a je to moc dobre!

    • Novackamary | 9. 8. 2014 11:39

      S kokosem byla buchta výborná !!! Dneska zkouším s mákem..už je v troubě a voní opět krásně ;-)

    • Novackamary | 7. 8. 2014 19:49

      Vyzkoušela jsem s kokosem místo máku, ještě je sice v troubě a peče se 8-) , ale podle vůně to bude mňamka :-) 8-)

    • vlak01
      vlak01 | 23. 8. 2013 15:17

      Nejsem žádný kuchař, ale zvádnu :-) l jsem to dobře a hlavně to bylo dobré.

    • Radka
      Radka | 18. 8. 2013 15:52

      Dnes jsem vyzkoušela, a recept je bezvadný :-) jen jsem to s naší troubou měla upečeno za 25 minut a taky jsem zapomněla přidat skořici, ale i tak je buchta krásně měkká, vláčná a dobrá :-)

    • Hanka01
      Hanka01 | 17. 10. 2012 13:19

      Koláč je velmi jednoduchý, nenáročný na čas a výborný. S polevou ze zakysané smetany a čokolády neměl chybu.

    • mmaarrccii | 6. 9. 2012 17:03

      Dobré to bylo:-) Fajn varianta jak z cukety upéct něco jiného než klasiku. Byl po upečení hezky vláčný, tak jsem zkusila nechat bez polevy, ale neprošlo to... poleva (v našem případě klasická kakaová) tam prý prostě být musí :-)

    • Vladka153
      Vladka153 | 28. 8. 2012 18:38

      Vynikajici

    • Jurda64
      Jurda64 | 28. 8. 2012 18:38

      Dobrý :-(

    • Dana143
      Dana143 | 28. 8. 2012 18:38

      Dobrý :-)

    • Věra Ol
      Věra Ol | 27. 7. 2012 16:54

      Minulý týden jsem zkoušela variantu s mákem a teď mám v troubě variantu s kokosem. Buchta je výborná! 8-)

    • iMeggie | 31. 7. 2011 14:01

      Opravdu skvělá,vláčná a není ani zbytečně moc sladká.Přítel trval na čoko polevě takže co dům dal-1/2 hořké čokolády a ledové kaštany na pánvi roztopit s trochou 100% tuku a nakonec jsem vmíchala 1/2 kelímku zakysané smetany.Poleva dopadla dobře a ve spojení s buchtou jedinečné.Přidávám i foto protože tahle buchta si ho zaslouží. :-)

    • Jana Cz.
      Jana Cz. | 21. 8. 2007 19:58

      Dnes jsem pekla už po několikáté. Je vážně jedinečný!!!

    • ELA .
      ELA . | 20. 8. 2007 09:13

      nadýchaný, voňavý, vláčný, apotvrzuji komentář níže - rozhodně "dlouho nevydrží" ;o)). prostě 1***

    • Jana Medunová
      Jana Medunová | 15. 10. 2006 16:30

      Supr,píšu si recept mezi oblíbené moučníky.Peču jak makovec,tak cuketové buchty,ale tahle kombinmace je vynikající.Snědli jsme to jen tak bez polevy a bez pocukrování.Dávám 1***

    • Věra
      Věra | 26. 7. 2006 09:11

      Andreo zkus příště, pokud budeš ještě péci cuketu přiměřeně vymačkat a nedávat do těsta šťávu z cukety.

    • Jana z VM
      Jana z VM | 26. 7. 2006 08:42

      Dneska nám do práce donesla ochutnat kolegyně a musím říct, že byl vynikající!! Opravdu - vláčný, voňavý s polevou nahoře - pochutnáníčko! Určitě jej taky brzo udělám :o) Myslím si, že jestli někdo měl makovec sražený, moc mokrý, tak je to špatným pečením - je zapotřebí péct raději v mírněji vyhřáté troubě zvolna - tak, jak je uvedeno v receptu.

    • Andrea
      Andrea | 10. 7. 2006 08:47

      Tak ten můj výrobek byl pro změnu zase dost vlhký a hutný, až se to lepilo na patro. Sice se to snědlo ale do oblíbených rozhodně neřadím.

    • dana
      dana | 7. 11. 2005 21:42

      Vyzkoušeno - dobré, ale ten můj "výrobek" byl trochu sušší. To makovec podle podobného receptu, co je tady, dělá se s bramborami, se mi zdá mnohem vláčnější. Ale je to asi věc chuti a názoru.

    • Lucia Porošinová
      Lucia Porošinová | 18. 10. 2005 13:05

      Naozaj super. Kazdym dnom je lepsi a lepsi, len tak dlho zase nevydrzi :-).

    • Gabriela B
      Gabriela B | 13. 10. 2005 18:48

      Vyzkoušela jsem a je vynikající. Dávám za jedna. Marmeládu jsem natřela navrch a polila čokoládovou polevou. Miluju mák a tak jsem ho dala o trošku víc než je uvedeno v receptu. Makovec je jemný a vláčný. Doporučuji vyzkoušet. Sodu jsem nedávála vůbec, ale použila jsem celý prášek do pečiva,

    • Šárka Medunová
      Šárka Medunová | 13. 10. 2005 12:45

      Supr. Nemá to chybu...

    • Věra
      Věra | 10. 10. 2005 06:43

      Radko, mladou cuketu s měkkou slupkou dávám celou.

    • Vlastimila Vacková
      Vlastimila Vacková | 7. 10. 2005 19:44

      Dobrý moučník, jen jsem trochu cítila tu sodu, asi jsem ji dala moc

    • Radka A.
      Radka A. | 7. 10. 2005 16:03

      Dává se ta cuketa i se šlupkou nebo se nejdřív oloupe?

    • LENKA CHOUROVÁ
      LENKA CHOUROVÁ | 7. 10. 2005 12:49

      TYTO ODLEHČENÉ RECEPTY Z CUKETY JSOU VÝBORNÉ. OSOBNĚ JSEM HO ZKOUŠELA A VŠEM MOC CHUTNAL, JE KRÁSNĚ NADÝCHANÝ A HLAVNĚ RYCHLÝ.

    • Marie Svobodová
      Marie Svobodová | 7. 10. 2005 12:20

      Dnes jsem vyzkoušela, neměla jsem dostatečné množství cukety tak jsem namíchala s jablky. Teď už mám upečeno, ochutnáno je opravdu dobrý, jemný. Nevím jestli ho ještě stačím polít, myslím si že nevydrží, že jej moji chlapi než se vrátím zkonzumují.

    • Jana F.
      Jana F. | 7. 10. 2005 09:54

      Tak vyzkoušeno i s jablky místo cukety.Též mňamka,je to ještě vláčnější.Takže s chutí do toho!

    • Jana F.
      Jana F. | 6. 10. 2005 09:35

      Moc dobré,opravdu-je to na 1.Můžou se místo cukety dát třeba jablka?Možná by to šlo.Asi vyzkouším a napíšu.

    • Jana z VM
      Jana z VM | 26. 9. 2005 08:25

      To je samé - je vynikající, dobrý, atd., ale abyste to někdo oznámkoval, to ne, co ?! Zjistila jsem totiž, že jsem to ohodnotila zatím já sama, tak se polepšete !!

    • Anonym
      Anonym | 24. 9. 2005 15:06

      Dneska jsem ho upekla, je vynikající. Marmeládu jsem natřela navrch a ještě jsem navíc přidala citrónovou polevu. Jídla s makem miluju a toto bude patřit určitě k oblíbeným. Díky za recept.

    • MARTINA LESNIKOVA
      MARTINA LESNIKOVA | 10. 9. 2005 18:48

      JE VYBORNA!!NIKDO NEPOZNAL ZE JE Z CUKETY,ANI TI,CO CUKETY NESNASI!JEN SE PO NI ZAPRASILO.

    • Markéta
      Markéta | 6. 9. 2005 08:20

      Pekla jsem o víkendu a nemělo to chybu. Původně jsem chtěla polívat čokoládou, ale nestihla jsem :o) A soda nešla vůbec cítit, takže velká spokojenost.

    • Jana z VM
      Jana z VM | 17. 8. 2005 09:23

      Já jsem tuto buchtu včera upekla s kokosem a mletými ořechy napůl - to je ta obměna, uvedená v receptu. Je to móc, móc dobré - vláčné, ne moc sladké, moc dobře se to "pojídá" - to je to správné slovo, protože nikdo u nás doma nezůstal při jednom kousku.....Ještě dodávám, že jsem dala celý prdopeč a nedávala už sodu. Dávám za 1111.

    • Věra
      Věra | 22. 6. 2005 09:47

      Tak já jsem se toho bála taky ale musím říci, že to cítit není Nedávno jsem dělala nějaké lívance z kefíru, taky tam byla soda a byla to dobrota. Zkouším dle těchto stránek vše jak je uvedeno přesně, a musím říct, že to funguje.

    • Marta
      Marta | 22. 6. 2005 09:30

      Dělám, místo máku dávám ořechy, ale příště vyzkouším s mákem. A jest-li je potřebná soda?V mém receptu je taky,tak nevím,možná nějaký důvod to má.

    • Jana z VM
      Jana z VM | 22. 6. 2005 09:11

      Paní Věro, musí se dávát soda? Nerada ji dávám, pouze v krajním případě, je dost cítit. Když dám místo ní lžičku prášku navíc, snad to nebude vadit?

    • Anonym
      Anonym | 22. 6. 2005 08:01

      Tak cuket snad bude letost dost, ráda bych tento recept vyzkoušela. Recept se mi moc líbí musím ale ještě chvíli počkat, mák už mám

    • Marie Novakova
      Marie Novakova | 9. 1. 2005 16:17

      Je rychly,jednoduchy a dobry.

    • Blanka
      Blanka | 13. 10. 2004 11:24

      Je to vynikající, lepší než obyčejný makovec. Tento je vláčnější.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Buchty Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cuketa Cukr krupice Jedlá soda Mák mletý Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Tuk Vanilkový cukr Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Hovězí maso na zázvoru

    Hovězí maso na zázvoru

    Krémová polévka z topinambur

    Krémová polévka z topinambur

    Nádivka do kuřete, kachny, husy a vepřové kapsy

    Nádivka do kuřete, kachny, husy a…

    Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou

    Sorrentinos, ravioly se sýrovou…

    Cottage pomazánka s tuňákem

    Cottage pomazánka s tuňákem

    Meruňkový perník

    Meruňkový perník

    "Párkrole" - párkové kremrole

    "Párkrole" - párkové kremrole

    Svíčková dle Ládi Hrušky

    Svíčková dle Ládi Hrušky

    Listové šátečky se zelím (zelnou směsí)

    Listové šátečky se zelím (zelnou…

    Doporučujeme

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    30 minut
    Polévka z červené čočky

    Polévka z červené čočky

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    23
    Míša řezy
    Míša řezy
    23
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    22
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    22
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    22
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy

    Zajímavé články

    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…

    Sledujte nás

    AHA.cz Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    AHA.cz Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    AHA.cz Deník Aha! 27.1.2021

    Deník Aha! 27.1.2021

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Dáma.cz 6 znamení, která mají tvrdou skořápku, ale uvnitř jsou citlivky. Patříte mezi ně?

    6 znamení, která mají tvrdou skořápku, ale uvnitř jsou citlivky. Patříte mezi ně?

    Ženy.cz 6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    Maminka.cz Kdy mít další dítě: Brzo, nebo počkat? Pro a proti různých věkových rozdílů

    Kdy mít další dítě: Brzo, nebo počkat? Pro a proti různých věkových rozdílů

    Reflex.cz S Kalouskem o prezidentském křesle. A co podle něj měli společného Masaryk, Havel i Zeman

    S Kalouskem o prezidentském křesle. A co podle něj měli společného Masaryk, Havel i Zeman

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Další doporučené recepty:

    Cuketový kotlík
    Cuketový kotlík
    Cuketový krém (polévka)
    Cuketový krém (polévka)
    Cuketový krém s patizonem
    Cuketový krém s patizonem
    Cuketový mozeček se slaninou
    Cuketový mozeček se slaninou
    Cuketový nákyp
    Cuketový nákyp
    Cuketový perník
    Cuketový perník
    • Recepty.cz
    • Cuketový makovec
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí