Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče, Rohlíky...

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: ovecka17

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tuk utřeme s cukrem a s vejci. Poté přidáme mléko a vzešlý kvásek a cit. kůru. Nakonec přidáme mouku se solí. Mouky dáváme tolik, až je těsto tužší víc jak na táč, ale méně než třeba na vánočku.
2
Každá mouka také jinak pije tak je možné, že mouky bude víc nebo míň jak 1 kg.
3
Zaděláme pevnější těsto, které necháme 1/2 půl hodiny kynout a poté již formujeme, plníme, pečeme a hlavně jíme.
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Droždí Hera Mléko Olej Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • michelle
    michelle |

    9. 9. 2015 21:25

    pekla jsem z testa kolacky makove a tvarohove hera neni treba a plus posypku byli vynikajici hned se snedly testo krasne nakynulo a kolacky taky ....takze perfect recept ...

  • Jiří Myška
    Jiří Myška |

    16. 9. 2014 14:15

    moje nejoblíbenější

  • 00
    00 |

    29. 1. 2014 13:05

    včera jsem zkoušel ,vyborný,stačilo by ale klidne poloviční množstvi :-)

  • Jana
    Jana |

    27. 10. 2012 18:04

    bylo to napsané v komentáři, 125 gr hery a 25 ml oleje

  • Kvášová Božena
    Kvášová Božena |

    13. 10. 2011 10:03

    Kynuté buchty by se měly nechat kynout ještě před pečením, možná proto nebyly podle vašich představ. U receptu by stálo za to upravit kolik Hery a oleje.

  • Lenka
    Lenka |

    8. 8. 2011 12:26

    moc dobre uz je jdu delat po druhe mnam chutnaly vsem :-))

  • horakova.mirka
    horakova.mirka |

    27. 7. 2011 14:46

    Mně se nepovedly :-/

  • recepty73
    recepty73 |

    15. 3. 2011 14:25

    ...díky,jsou výborné! :-*

  • Ladia
    Ladia |

    14. 3. 2011 22:02

    125g hery a 25 ml oleje

  • recepty73
    recepty73 |

    14. 3. 2011 21:15

    ...Hera-kolik? Díky ;-)

  • Marta Pajmová
    Marta Pajmová |

    24. 11. 2008 02:12

    Buchty jsou výtečné. Trochu jsem si recept upravila.Mouku jsem použila půl na půl, hladkou a polohrubou, tuk taktéž na půl máslo a sádlo, místo oleje smetanu.Těsto za mě mísila domácí 2metlová pekárna.Sušené droždí nepoužívám, klasický kvásek naleji nahoru.Propracované těsto hodím do mísy a dál postupuji klasicky

  • Marta Pajmová
    Marta Pajmová |

    24. 11. 2008 01:48

    Kladný komntář jsem napsala, ale dosud se nezobrazil. Takže pro začínijací kuchařky rada. Do kynutého těsta používejte jen žloutky.

  • Marta Pajmová
    Marta Pajmová |

    24. 11. 2008 01:07

    Právě jsem dopekla a jsou skvělé. Recept jsem trochu upravila. Místo Hery jsem použila máslo a sádlo (půl na půl). Místo oleje jsem použila smetanu. Propracování těsta zadávám domácí pekárně.Nepoužívám sušené kvasnice, ale klasický kvásek, který dávám nakonec, tedy nahoru. Pekárnu mám dvoumetlovou. Kromě vánočky a mazance jsem se kynutým těstům vyhýbala jako čert kříž kvůli pracnosti, teď v nich nacházím své potěšení.

Další doporučené recepty: