Kynuté těsto - základní recept

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g hera
    • 500
      g hladká mouka
    • 100
      g hrubá mouka
    • 80
      g cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 30
      g droždí
    • 2
      ks vejce
    • 200
      ml mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve připravíme kvásek. Droždí rozetřeme vařečkou s asi 20 g cukru na řídkou kaši. Přilijeme zhruba polovinu vlažného mléka a rozšleháme, pak kvásek zahustíme moukou na řidší těstíčko a necháme v teple vzejít.
2
Do mísy na těsto vsypeme zbytek cukru, vanilkový cukr a mouku, přidáme kvásek, rozpuštěné máslo a ostatní přísady. Vše zpracujeme v hladké nelepivé těsto a dáme do tepla kynout. Během kynutí těsto nejméně 2x přetužujeme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • tanadas
    tanadas |

    2. 11. 2012 13:53

    Z testa jsem delala kolacky a jsou vyborne.

  • Vladimir Koran
    Vladimir Koran |

    2. 6. 2009 23:25

    Pro Petru: přetužujeme neboli srazíme

  • alena žohová
    alena žohová |

    5. 8. 2008 10:00

    recept je skvělý, vyšel přesně, díky

  • alena žohová
    alena žohová |

    5. 8. 2008 10:00

    recept je skvělý, vyšel přesně, díky

  • Ida Juřicová
    Ida Juřicová |

    26. 11. 2007 21:27

    Naprosto vyborne testo! Heboucke,dobroucke :-) Kvasek jsem nechala vzejit bez pridavku mouky a vyslo to dobre.A ani jsem testo nepremichavala behem kynuti.Upekli jsme v remosce vytecne 2 kolace a myslim,ze dlouho nevydrzi :-)

  • anna.w
    anna.w |

    11. 11. 2006 10:21

    Jdu to zkoušet. Jsem v zahraničí a chci předvést české buchty. Snad jim neudělám ostudu! Vím, že maminka to vždycky dělala jinak - ale dobrých způsobů může být víc :-))

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    8. 10. 2006 20:18

    Velmi důležité je také to teplo :-)

  • Di
    Di |

    8. 10. 2006 19:58

    Ale co Vám nejde, Deinl?

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    8. 10. 2006 19:44

    Deinl, kynuté těsto chce zkoušet a zkoušet, i mě dá se říci " zkušené" se to někdy nepovede, záleží na droždí, mouce dokonce i na másle atd.Ale neházela bych flintu do žita a určitě bych šla znovu do toho.Chybama se člověk učí....

  • Deinl
    Deinl |

    8. 10. 2006 19:22

    Vůbec mi to podle toho nejde, asi tam máte chybu..

  • mirek
    mirek |

    11. 6. 2006 12:43

    Jsem to zvladl .. super ... moc dik

  • Marcela Kovaříková
    Marcela Kovaříková |

    21. 6. 2005 08:07

    Budu teprve zkoušet, tak uvidíme!!Bude to můj první pokus

  • petra
    petra |

    3. 6. 2005 08:31

    Vcera jsem z roho udelala buchty, delala jsem s makem a s orechama, no jednim slovem parada!!! testo krasne vykynulo, lzici jsem z toho odebirala kousky a plnila, pred pecenim i po peceni jsem buchticky natirala roztopenym maslickem. Diky za recept, z kynuteho testa jsem mela vzdycky strach, ale povedlo se.

  • Anonym
    Anonym |

    1. 6. 2005 13:09

    Já bych řekla přemíchat a nechat znovu nakynout!

  • Petra
    Petra |

    1. 6. 2005 13:05

    Co to znamená "přetužujeme?" Tan termín neznám a nevím co s tím těstem udělat. Děkuji Petra

  • Katka
    Katka |

    23. 6. 2004 10:58

    Poprvé v životě mi kynuté těsto opravdu vykynulo :)) Díky

Poslední navštívené:

Abecední seznam: