Langoše: recept na základní těsto

moje hodnocení: 0

1.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hladká mouka + na podsypání
    • 30
      g droždí
    • 250
      ml mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Asi 100 ml mléka ohřejte tak, aby bylo teplé, nikoli horké. Přelijte ho do misky a rozdrobte do něj droždí. Přidejte lžíci mouky a cukr, promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Bude to trvat asi 10 minut.

RADA: VIDEO, jak správně udělat kvásek

2
Do robotu s hnětacím hákem dejte zbytek mouky, sůl a kvásek, přilijte zbylé mléko a vypracujte těsto. Zakryjte ho utěrkou a nechte minimálně 30 minut kynout.
3
Těsto vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu, rozdělte na 8–10 bochánků, rukama každý roztáhněte na placku a nechte dalších alespoň 30 minut kynout.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec

4
V kastrolu nebo hluboké pánvi rozpalte minimálně 3 cm vysoký sloupec oleje. Langoše smažte jeden po druhém asi 1 minutu z každé strany. Před smažením je můžete ještě dotvarovat. Pokud je více roztáhnete, budou tenčí a křupavější. Usmažené langoše odkládejte na papírovou utěrku.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Mléko Olej Sůl

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.