Langoše s domácím kečupem, sýrem a česnekem

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Langoše
    • 500
      g hladká mouka + na podsypání
    • 30
      g droždí
    • 250
      ml mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • olej na smažení
  • Domácí kečup
    • 500
      g jablka
    • 200
      g třtinový cukr
    • 2
      kg rajčata
    • 2
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 200
      g rajský protlak
    • 50
      ml červený vinný ocet
    • 1
      špetka nové koření mleté
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      ks skořicová kůra
    • 2
      lžička sůl
    • pepř mletý
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 200
      g sýr čedar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Asi 100 ml mléka ohřejte tak, aby bylo teplé, nikoli horké. Přelijte ho do misky a rozdrobte do něj droždí. Přidejte lžíci mouky a cukr, promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Bude to trvat asi 10 minut. Do robotu s hnětacím hákem dejte zbytek mouky, sůl a kvásek, přilijte zbylé mléko a vypracujte těsto. Zakryjte ho utěrkou a nechte minimálně 30 minut kynout. Těsto vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu, rozdělte na 8–10 bochánků, rukama každý roztáhněte na placku a nechte dalších alespoň 30 minut kynout. V kastrolu nebo hluboké pánvi rozpalte minimálně 3 cm vysoký sloupec oleje. Langoše smažte jeden po druhém asi 1 minutu z každé strany. Před smažením je můžete ještě dotvarovat. Pokud je více roztáhnete, budou tenčí a křupavější. Usmažené langoše odkládejte na papírovou utěrku.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat nekynuté lívance bez vajec

2
Jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Třtinový cukr dejte do hlubší pánve nebo litinového hrnce a na středním plameni zahřívejte, dokud nezačne karamelizovat. Jakmile se rozpustí, přidejte nastrouhaná jablka a pár minut poduste. Přidejte pokrájená rajčata, nadrobno nasekanou cibuli a česnek, krátce restujte. Přidejte protlak, koření a ocet, vše promíchejte a zalijte dvěma litry vody. Na mírném plameni nechte pomalu probublávat asi 4 hodiny. Občas promíchejte. Vařte, dokud se tekutina nezredukuje, vše nerozvaří a kečup nezačne houstnout.
3
Nechte asi 30 minut zchladnout a poté přepasírujte přes hustý cedník. Pokud chcete kečup hladký, budete ho muset propasírovat alespoň dvakrát. Hotový kečup plňte do sterilizovaných sklenic a uložte do ledničky. Pokud ho nespotřebujete v dohledné době, měli byste naplněné sklenice sterilizovat 20–30 minut při 80 °C.

RADA: Tipy na tu nejlepší rajskou omáčku

4
Smažené langoše potřete česnekem utřeným se solí a promíchaným s olejem, zalijte kečupem a bohatě posypte nastrouhaným sýrem.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.