Jemná hrachová kaše

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Charlotte30

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hrách si přes noc namočíme. Ráno scedíme a pořádně propláchneme, dáme do hrnce, osolíme a vaříme 1 hodinu. Ochutnáme, zda je hrách měkký, pokud není, vaříme do změknutí a aby se voda vyvařila, ale ne celá, cca půl litru musí zůstat v kastrolu z hrachem.
2
Pokud je hrách měkký, dáme si ho i s kastrolem na prkénko a elektrickým mixérem rozmixujeme. Jakmile máme rozmixováno, přidáme smetanu pro jemnější chuť a zamícháme. Podle hustoty zahustíme rozmíchanou moukou s trochou smetany. Podáváme s chlebem a párkem nebo uzeným masem.
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Smetana na vaření Sůl Žlutý hrách
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jagic
    Jagic |

    14. 5. 2015 09:33

    Vříme nebo kontrolujeme pravopis? :-|

  • láďa
    láďa |

    30. 5. 2013 22:19

    kde vidíš hrubky? nádhero :'(

  • Charlotte30
    Charlotte30 |

    13. 6. 2012 10:36

    Ahoj děkuji za upozorněni ja to asi tam zapomněla napsat omlouvam se

  • Lenka
    Lenka |

    6. 6. 2012 17:49

    Hlavně bych se přimlouvala, aby se do receptu přidalo, že se po zahuštění musí kaše ještě provařit, začátečníci by to nemuseli vědět. Co se hrubek týká, tak tam jsou, ale tady na webu jsou mnohem šílenější výtvory...

  • Martina
    Martina |

    6. 6. 2012 15:33

    přes šílené hrubky ani nevnímám obsah receptu. To jsme dopadli ..........