Jemná cuketová pomazánka s ricottou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cuketa nejlepe mlada
    • 150
      g ricotta
    • 2
      lžíce strouhaný parmazán nebo Grana Padano
    • 1
      lžíce panenský olivový olej
    • bazalka cerstva, 2-3 listky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cuketu omyjeme, odkrojíme konce, nakrájíme na 4 kusy a uvaříme na páře. Také můžeme uvařit klasicky v hrnci, ale s minimálním množství vody (vodu pak slijeme). Vychladlou cuketu rozmixujeme se lžící oleje a dáme do misky, přidáme ricottu, parmazán, trošku soli, najemno nakrájenou bazalku a dobře promícháme. Podáváme s pečivem, nejlépe celozrnným. Také jsou výborné na sucho opečené plátky chleba.
2
Ricottu před použitím můžeme propasírovat přes sítko, bude jemnější. Neměla by se mixovat, jelikož je pak příliš tekutá, pokud jí ovšem kombinujeme s jinými "pevnějšími" ingredienty, tak není problém ricottu v mixéru umíchat.

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva |

    1. 10. 2011 16:12

    Dekuji, snazim se. 8-) :-)

  • Phana
    Phana |

    1. 10. 2011 15:58

    Líbí se mi, Vaše recepty. Rozhodně nepatříte mezi nudné hospodyňky, které do "pomazánek" přidávají skleničku majonézy apod.. Jen tak dál. Držím palce :)

  • nnln
    nnln |

    21. 6. 2011 09:45

    Taky máte úrodu cuket? ;-) pomazánku určitě vyzkouším..