• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Dušené vepřové v zelí
    Napište svůj komentář k receptu

    Dušené vepřové v zelí

    autor: Jana Hamalova
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 8
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Dušené vepřové v zelí
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        kg vepřová plec nebo libový bůček
      • 1,50
        kg bílé zelí
      • 2
        kelímek zakysaná smetana 1-2
      • 2
        ks cibule
      • 3
        stroužek česnek
      • 1
        lžička pepř mletý
      • 1
        lžička sůl
      • 1
        lžička kmín
      • 2
        lžíce slunečnicový olej
      • 2
        lžíce hladká mouka na jíšku

    Postup přípravy receptu

    1
    Maso osolíme, okmínujeme a dáme na rozpálený olej opéci. Opékáme ze všech stran až je maso pěkně zlaté. Pak ho podlijeme troškou vody a dusíme.
    2
    Mezitím nakrájíme zelí, přidáme na plátky nakrájený česnek, pepř, kmín, trochu posolíme a dáme do hrnce s trochou vody. Když je maso asi do půlky hotové, vložíme ho do zelí i s výpekem a dále dusíme. Podle potřeby dolijeme vodu.
    3
    Uděláme cibulovou jíšku a necháme vychladnout. Když je maso měkké, vyjmeme ho ze zelí a nakrájíme na plátky. Do zelí zavaříme jíšku a necháme ho chvilku povařit.
    4
    Nakonec přimícháme zakysanou smetanu. Kdo chce, může zakápnout trošku octem.
    5
    Podáváme s vařenými brambory.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Vepřové koleno v zelí

    Vepřové koleno v zelí

    Vepřové kotlety na zelí

    Vepřové kotlety na zelí

    Pečené vepřové koleno na zelí

    Pečené vepřové koleno na zelí

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • A.Kurazsova | 28. 10. 2012 14:22

      Velikanska dobrota!

    • Ankamamka1
      Ankamamka1 | 11. 3. 2011 14:12

      dneska jsem si nejenom já pochutnala...připomělo mi to trošku zadělávanou kapustu,ale naprosto labůžo...ještěže zůstalo zelíčko i na zítřek..hned jedu přikoupit knedlík a prejt :-)

    • vendula m.
      vendula m. | 31. 10. 2009 18:24

      nemela jsem bile zeli, tak jsem to pripravila z cerveneho a byla to basta :-) dekuji za recept, je to za 1 :-)

    • Jana H.
      Jana H. | 19. 5. 2008 14:57

      Ivo, moc děkuji, pochvala vždycky potěší. Jana H.

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 19. 5. 2008 14:17

      Jediné, co můžu napsat, je VYNIKAJÍCÍ! Moc nám to chutnalo, zelí je prostě skvostné. Paní Jano, velký dík za recept. Ivana

    • Andrea Andrea
      Andrea Andrea | 14. 9. 2007 13:48

      Právě jsme dojedli tuhle óóóbr dobrotu. Moc jsme si pochutnali a paní Janě dáváme celá rodinka za 1!

    • Martina S.
      Martina S. | 15. 4. 2006 13:50

      Dnes jsme měli k obědu a velmi jsme si pochutnali.

    • Anonym
      Anonym | 28. 11. 2005 09:13

      Je to moc dobré.. Dělám to stejně, akorát maso krájím na kousky.. Ale jinak je to moc dobré..

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 30. 8. 2005 19:16

      Díky za vysvětlení. Určitě to zkusím, vypadá to moc chutně.

    • Jana H.
      Jana H. | 28. 8. 2005 18:53

      Ivčo, připravuji to na plotně. Maso pěkně opéct do zlatova na tuku, pak trochu podusit. Do většího hrnce dát nakrájené zelí a do toho přidat podušené maso i s výpekem, podlít trochou vody, pokud je to nutné, a nechat dusit do měkka. Dál podle receptu. Dělala jsem když jsme měli návštěvu a moc jí to chutnalo. Tak doufám, že i Vám to bud stejně chutnat. Je to zas jinak dělané zelí. Musí se počítat s tím, že zelí je brzy hotové. Jana H.

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 28. 8. 2005 12:59

      Prosím o vysvětlení, jídlo se připravuje na kamnech nebo v troubě? Děkuji

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
    Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Česnek Cibule Hladká mouka Kmín Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Vepřová plec Zakysaná smetana
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Rychlá večeře

    Rychlá večeře

    Muffinky borůvkové

    Muffinky borůvkové

    Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

    Špenátové halušky s krůtími kostkami…

    Rychlé rizoto z uzeného kuřete

    Rychlé rizoto z uzeného kuřete

    Marinované plátky s bramborem-zapečené

    Marinované plátky s bramborem-zapečené

    Kokosovo-pomerančový koláč

    Kokosovo-pomerančový koláč

    Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou

    Bramborové knedlíky plněné směsí s…

    Božské bezlepkové cookies

    Božské bezlepkové cookies

    Čočková polévka ze zbylé čočky II.

    Čočková polévka ze zbylé čočky II.

    Doporučujeme

    45 minut
    Polévka z pečeného květáku

    Polévka z pečeného květáku

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    41
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    36
    Palačinky
    Palačinky
    27
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    22
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    19
    Ananasové řezy
    Ananasové řezy

    Zajímavé články

    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…

    Sledujte nás

    AHA.cz Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    AHA.cz Liškova bývalka změnila vzhled: Boková k nepoznání!

    Liškova bývalka změnila vzhled: Boková k nepoznání!

    AHA.cz Nedělní Aha! 28.2.2021

    Nedělní Aha! 28.2.2021

    Dáma.cz Dokonale vyfoukané vlasy: Jak docílit perfektního účesu sama doma?

    Dokonale vyfoukané vlasy: Jak docílit perfektního účesu sama doma?

    Dáma.cz Jak připravit batáty? 6 nejlepších receptů s masem i rybou

    Jak připravit batáty? 6 nejlepších receptů s masem i rybou

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Maminka.cz Na věku nezáleží, otěhotním i ve 40! Jaké jsou další největší mýty o neplodnosti?

    Na věku nezáleží, otěhotním i ve 40! Jaké jsou další největší mýty o neplodnosti?

    Reflex.cz ČSSD chce uzavřít průmysl kromě klíčových odvětví. Až do povinného testování

    ČSSD chce uzavřít průmysl kromě klíčových odvětví. Až do povinného testování

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Další doporučené recepty:

    Dušené vepřové maso s hlívou
    Dušené vepřové maso s hlívou
    Dušené vepřové maso s kedlubnou
    Dušené vepřové maso s kedlubnou
    Dušené vepřové na provensálském koření
    Dušené vepřové na provensálském koření
    Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
    Dušené zázvorové plátky s hlívou a…
    Dušené zelí
    Dušené zelí
    Dušené zelí - zadělávané
    Dušené zelí - zadělávané
    • Recepty.cz
    • Dušené vepřové v zelí
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí