Dušené zelí s paprikami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g bílé zelí
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks paprika - žlutá
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžička kari 1-2
    • 200
      ml zeleninový vývar
    • 2
      lžička cukr
    • 2
      lžíce vinný ocet 1-2
    • 1
      lžička zázvor

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí nakrájíme na proužky široké asi 2 cm. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme stejně jako zelí. Na rozpáleném oleji osmažíme kostičky cibule, přidáme zelí, papriku a nadrobno nasekaný česnek, dochutíme solí a pepřem a za stálého míchání 5 minut dusíme. Vývar ochutíme vinným octerm, cukrem, kari a zázvorem. Přidáme k zelí a promícháme. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni ještě asi 15 minut.
2
Podáváme k pečenému nebo dušenému hovězímu masu, kachním prsíčkům, vepřovým kotletám nebo mletému masu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • techt
    techt |

    22. 3. 2012 11:30

    Výborná příloha i k dušené rýži.

  • Helena H.
    Helena H. |

    25. 8. 2007 21:02

    Receptu jsem se trochu bála, ale dopadl dobře. Nám ale chutnal vyloženě jako příloha (ke kotletám a jasmínové rýži-výborné !!), ale jen samotné si to představit neumím. Ani v tortile, protože se bojím, že by se mi rozmáčela. Asi to jde udělat i jinak, než se to povedlo zrovna mě.Použila jsem místo zeleninového vývaru jen vývar ze zelených fazolek (ten jsem měla v lednici) a přidala proto trochu (čtvrt lžičky) zel. koření Wurzl. Opravdu dobrý recept.

  • Lucie Bibrdlikova
    Lucie Bibrdlikova |

    26. 7. 2007 12:55

    Dekuju za vyborny recept! Da se to jist i samotne ci zabalit do tortily. Mnamka.Lucie B.