Guláš s paprikami

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g vepřová plec
    • 100
      g slanina
    • 2
      ks párky (Liberecké)
    • 2
      ks cibule
    • sádlo (Nebo olej)
    • 1
      sklenice víno
    • 4
      lžíce kečup - jemný
    • sůl
    • 0,5
      lžíce pepř mletý
    • 2
      lžíce paprika - sladká
    • 1
      lžíce drcený kmín
    • 1
      špetka majoránka (Větší špetka)
    • 4
      ks zelená paprika
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na kousky, slaninu na drobné kostičky a párky na hrubší nudle. V tlakovém hrnci na rozehřátém sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme osolené maso, ochutíme pepřem, kmínem, sladkou paprikou, dobře promícháme, aby se paprika rozpustila, podlijeme vínem a vodou, vmícháme kečup. Hrnec uzavřeme a dusíme od doby varu asi 20 minut. Pak hrnec stáhneme z ohně a necháme dojít. Nasucho nebo na lžíci sádla osmahneme mouku, zalijeme ji sklenkou vody, rozmícháme a vhodíme na nudličky nakrájené papriky a párky, přidáme obsah tlakového hrnce a společně chvíli povaříme. Dochutíme česnekem, majoránkou a podle chuti osolíme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Renata
    Renata |

    12. 4. 2013 17:43

    Velká dobrota,tento guláš patří mezi naše oblíbená jídla :-) .Hlavně o víkendu :-!

  • poklipo
    poklipo |

    16. 8. 2012 18:14

    Na guláši jsme si pochutnali, byl výborný.

  • pracantka.75
    pracantka.75 |

    7. 12. 2011 17:03

    Moc jsme si pochutnali, akorát jsem neměla víno, tak jsem si pomohla citrónkou, což nebylo úplně to pravé. :-\ Tedy mě to ani moc nevadilo, ale můj mužský to omrmlal 8-) (že by to bylo tím že je už 20 let profes. kuchař) :-| .Pokud si chcete pochutnat také, tak doporučuji raději to víno :-D

  • recepty73
    recepty73 |

    19. 5. 2011 09:47

    ...moc dobrý :-P :-D

  • Monika Vankova
    Monika Vankova |

    4. 1. 2008 09:34

    na omacky a na gulase nejsem teda zrovna expert, ale tohle bylo jak od kuchare, vyborne!!!!Kmin jsem zrovna nemela tak jsem ho tam nedala a misto kecupu jsem dala 200g rajskeho protlaku.Diky za recept.

  • Milan P
    Milan P |

    28. 3. 2007 13:41

    Nejprve osmažímě více cibule do zlatova,aby jídlo nebylo nasladlé.Pak misto kečupu je lepší rajčatový protlak,který vydusíme,až pak přidáme maso.Nesolíme,ale dáme 2.kousky masoxu.Můžeme zahustit zaklehtkou.Guláš ředíme vařicí vodou do ptřebné hustoty

  • Josef Vacátko
    Josef Vacátko |

    26. 8. 2005 10:53

    Není psáno, kdy se přidává slanina. Dal jsem ji společně s párky, je to tak dobře?

  • jiri kubanek
    jiri kubanek |

    8. 8. 2005 16:53

    Musim potvrdit, ze je to opravdu nasup. Nejsem zadny extra kuchar, ale moc nam vsem chutnalo i mlsnym jazyckum...Parky jsem dal videnske a vino suche, ryzlink.

  • Veronika Strnadová
    Veronika Strnadová |

    2. 8. 2005 09:29

    Výborný! Nedávala jsem tam víno, ale i tak to bylo moc dobré! Doporučuji!