Bramboráčky s žampiony a cibulí

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g žampiony malé
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 200
      g malé cibulky perlovky
    • 1
      sklenice červené víno
    • rozmarýn
    • 300
      g brambory
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob) (Solamyl)
    • olej na smažení
    • balzamikový ocet na dochucení
    • cukr na dochucení
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné žampiony pokrájejte a lehce osolené krátce poduste na rozehřátém oleji. Vyjměte a nechte na teple.
2
V oleji poduste oloupané cibulky, osolte, opepřete a podlejte vínem. Nechte víno trochu odpařit, dotáhněte chuť octem a špetkou cukru. Vmíchejte houby, několik lístků rozmarýnu a nechte stranou.
3
Brambory nastrouhejte nahrubo nebo najemno podle zvyklosti. Trochu posolte, pak vymačkejte přebytečnou vodu, vmíchejte škrob, opepřete, případně ještě osolte.
4
Olej rozehřejte na nepřilnavé pánvi, lžící klaďte hromádky nastrouhaných brambor, rozetřete na placičku a smažte z obou stran dozlatova.
5
Podávejte s podušenými houbami a cibulkami.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: