Bramborák do trouby

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ziťulka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • brambory 1,75 kg
    • 4
      ks vejce
    • 7
      ks česnek stroužků
    • 7
      lžíce hladká mouka
    • 300
      g uzená šunka v celku
    • pepř mletý půl lžičky
    • 2
      lžička sůl
    • majoránka dle chuti
    • sádlo na vymazání plechu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Postup je jako na klasické bramboráky. Brambory nastrouháme na hrubo na struhadle nebo v robotu, šunku nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme přes lis. Přidáme vejce, mouku, majoránku, sůl a pepř, zamícháme. Hotové těsto nalijeme na sádlem vymazaný plech a dáme do předehřáté trouby na 180°C , na cca 40 minut upéci (dozlatova).
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: