Bramborák plněný lečem a slaninou

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Lečo
    • 350
      g paprika
    • 150
      g anglická slanina
    • 1
      ks cibule
    • 5
      ks rajčata
    • 3
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
  • Bramboráky
    • 6
      ks brambory velké
    • 1
      ks vejce
    • 200
      ml mléko
    • 4
      stroužek česnek
    • 100
      g hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyté a jádřinců zbavené papriky nakrájíme na proužky. Nakrájenou slaninu necháme rozškvařit a zpěníme na ní cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáme papriky a dusíme do poloměkka. Přidáme nakrájená rajčata, ochutíme kořením a dusíme doměkka. Nakonec rozklepneme vejce a ještě chvíli na mírném ohni povaříme.
2
Brambory oloupeme, nastrouháme a zalijeme vlažným mlékem. Přidáme ostatní přísady a dobře promícháme. Na rozehřátý olej nalijeme naběračkou hmotu a smažíme po obou stranách. Na placky navrstvíme lečo, přiklopíme dalším bramborákem a ozdobíme kousky anglické slaniny a lístky libečku.
3
**Poznámka:** Lze i místo vlastní výroby leča, uvařit hotové sterilované lečo, ale domácí je domácí.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ondrej
    Ondrej |

    8. 1. 2016 16:05

    Zemiaková placka plnená lečom nie je žiadna novinka. A ako všetci vieme, slanina do leča nepatrí (pozrite napr. recepty na lecsó z Madarska, odkial lečo pochádza http://www.ungarn-tourist.de/ung-kueche/mit-gulasch-verwandte-gerichte.html a potom mi dáte za pravdu).

  • Ivulka
    Ivulka |

    23. 1. 2014 16:43

    Výborný recept, malinko jsem si ho upravila :-) celá rodina byla spokojená ;-) vřele doporučuji :-) je to mňamka :-)

  • Věrka
    Věrka |

    29. 7. 2012 15:42

    Právě jsem dojedla, bramboráček je výborný, můžu jen doporučit! Děkuju za prima typ ;-)

  • Ladia
    Ladia |

    15. 4. 2011 12:41

    :-*

  • Tereza T
    Tereza T |

    15. 4. 2011 12:24

    Takhle může být?

  • Ladia
    Ladia |

    15. 4. 2011 07:52

    Šlo by to nějak opravit, abych tam nemusela ingredience znovu vkládat? Na le%u010Do - Na lečo. Na brambor - Na bramboráky. Děkuji.

  • Sabina Pišťáčková
    Sabina Pišťáčková |

    7. 8. 2009 13:08

    Výborný recept!!! Dnes jsem to dělala k obědu a celá rodina si pošmákla!!! Velice doporučuji :-)

  • Iva Bednarova
    Iva Bednarova |

    4. 5. 2008 17:54

    hm,tak dat dohromady leco a bramborak to by me asi nenapadlo,ale zni to zajimave,asi to pujdu vyzkouset ;-)Jen si to pro sebe malinko upravim.Uz ted vidim jak dostanu pochvalu :-)

  • ROMAN MATZ
    ROMAN MATZ |

    2. 5. 2008 11:05

    ZKUSIIIM

  • ENGLICKA MARKETA
    ENGLICKA MARKETA |

    3. 5. 2007 16:58

    AKORÁT JSME DOJEDLI: FANTASTIKOŠ :O)))

  • jg fnf
    jg fnf |

    11. 1. 2006 10:53

    uvařil jsem si to a bylo to super

  • Gertruda Šimová
    Gertruda Šimová |

    10. 1. 2005 13:10

    Díky za skvělý recept.

  • Jakub Vencurik
    Jakub Vencurik |

    9. 10. 2004 09:31

    Vyborne jidlo strasne mi chutilo

  • Bozenka Chura
    Bozenka Chura |

    28. 7. 2004 22:59

    Doporucuji jako vyborne

  • kamca polcarova
    kamca polcarova |

    28. 2. 2004 10:20

    doporucuji