Bramboráčky z kedlubny

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g kedlubna velká, oloupaná, cca 220 -
    • 1
      ks vejce
    • 2
      stroužek česnek 1 -
    • 40
      g moravské uzené nebo slanina, cca
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • majoránka dle chuti
    • drcený kmín dle chuti
    • 2
      lžíce hladká mouka 1 -
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kedlubnu nastrouháme do mísy. Já používám raději struhadlo s většími slzami, protože jsou po usmažení kedlubnové bramboráčky o dost křupavější, ale o trochu hůře se otáčí, takže je můžeme nastrouhat i na jemno nebo půl na půl na jemném a hrubém struhadle.
2
K nastrouhané kedlubně přidáme jemně nastrouhaný česnek, vejce, drobně pokrájené uzené nebo slaninu a dochutíme solí, pepřem, kmínem a majoránkou dle chuti.
3
Vše promícháme, zahustíme dle potřeby hladkou moukou, opět dobře promícháme a do pánve s troškou oleje, klademe lžící hromádky, které zploštíme do placiček a smažíme z obou stran dozlatova a dokřupava.
4
Po osmažení odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk a podáváme.
5
Podáváme se zeleninovým salátem, čerstvou zeleninou, kysaným zelím nebo jako přílohu k masovým směsím...
6
Pro obměnu můžeme s kedlubnou nastrouhat i kousek uzeného (i jiného) sýru nebo uzené tofu...
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: