Bramboráčky s masovou směsí

moje hodnocení:

4,1

hodnotilo: 9
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Pavla N.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na masovou směs
    • 2
      ks kuřecí prsa
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks paprika Zelená, nebo červená
    • 1
      ks cibule Může se nahradit jarní cibulkou
    • pekingské zelí Cca 3 listy
    • 2
      lžíce kečup
    • 1
      lžička hořčice plnotučná
    • voda Nebo drůbeží vývar
  • Na bramboráky
    • 10
      ks brambory větší kusy
    • 4
      stroužek česnek
    • hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • mléko polotučné
    • 2
      lžíce bylinky Sušený Libeček a Petržel
    • sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • drcený kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
MASOVÁ SMĚS
2
Maso nakrájíme na kostky, smícháme se solamylem, solí, pepřem, worchesterem a sojovkou. Necháme ho v lednici naložené a mezitím si nakrájíme zeleninu.
3
Rozehřejeme si pánev, osmahneme na jemno nakrájenou cibulku, až bude sklovatá, přidáme k osmažení kuřecí prsa - dobré je si pánev rozdělit na dvě strany (na jedné se dosmaží cibulka, na druhé maso) nebo cibulku před smažením masa vyndat a poté vrátit zpět. Když je maso skoro osmahlé ze všech stran, přidáme nakrájenou zeleninu a chvilku společně smažíme. Zalijeme vodou, popř. vývarem a necháme společně vařit. Ke konci přimícháme ještě kečup a hořčici.
4
BRAMBORÁKY
5
Brambory a česnek najemno nastrouháme, přidáme směs libečku a petržele (možno nahradit majoránkou, ale s těmito bylinkami mi to osobně chutná více), sůl, pepř, drcený kmín. Hladkou mouku (nemusíme se bát jí tam dát dost, vždy se to dá změknout mlékem), mléko (s ním nešetřit, jen ať plavou) a úplně nakonec 1 až 2 vejce.
6
Bramboráky osmažíme a podáváme se směsí. Dobré jsou i posypané sýrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • pavel
    pavel |

    24. 7. 2016 14:57

    Dnes jsem směs dělal a je opravdu výborná.Dík!!

  • Martina
    Martina |

    19. 4. 2016 10:36

    Z receptů na těchhle stránkách jsem vařila už hodně jídel, ale tohle je první, které musím okomentovat a pochválit! Trochu jsem se bála toho přidání kečupu a hořčice, ale obavy nakonec nebyly na místě, protože to bylo opravdu vynikající. Do směsi jsem přidala ještě arašídy a pak jsem to musela rychle schovat do lednice, jinak by to přítel všechno snědl a nezbylo by na oběd. :-)

  • Bopik
    Bopik |

    27. 1. 2016 18:44

    Směs vynikaící i bez kečupu a hořčice :-P :-P :-P

  • Ivana
    Ivana |

    21. 10. 2015 13:47

    Moc děkuji za moc dobrý recept! Akorát jsem dala klasicky majoránku, jinak výborné! ;-)

  • Sandra
    Sandra |

    23. 6. 2015 18:54

    Můžu říct, že ta masová směs nemá chybu. Hodně jsme si pochutnali :) Vždycky dělám tkz.miš/maš. Není nad jednoduchý super recept :) Děkuji moc :) a posílám dál :D

  • Tipita
    Tipita |

    25. 5. 2015 16:10

    Pochoutka, sice jsem recept trochu upravila k obrazu svému a zásobám v ledničce, ale i tak supr :) Moje masová směs neměla čínské zelí, ale hrášek, kukuřici a mrkev, a mňam :)

  • Blanka
    Blanka |

    12. 3. 2015 12:11

    Moc dobré, opravdu výborný recept.

  • Andyna
    Andyna |

    15. 10. 2014 15:53

    Recept výbornej,měla jsem velikou pochvalu...akorát jsem to měla bez pekingského zelí :) takže parádní :-)

  • Pavla N.
    Pavla N. |

    8. 10. 2014 09:40

    Omlouvám se za pozdější reakci. Nechte to probublávat asi půl hoďky (spíš méně). Ať tam tý vody není hodně :-)

  • Jana
    Jana |

    12. 7. 2014 09:54

    Chtěla bych se zeptat jak tam je že se to má nechat společně v vývarem (vodou) nechat vařit, jak dlouho bych to asi tak měla nechat? :-)

  • Pavla N.
    Pavla N. |

    14. 6. 2013 11:24

    Já občas když nakládám maso, tak do něj přidám trochu hořčice, kterou pak dám i do směsi :-) A žádnou směs nikdy neudělám stejnou. Přesně jak říkáte, dám tam co zrovna mám :-))

  • recepty73
    recepty73 |

    10. 6. 2013 22:57

    ...dělám podobně, hořčici nechávám osmažit také, hned po mase, zeleninu dávám podle toho, co zrovna mám (cuketa, fenykl...) ;-)

  • kuchařka_bety
    kuchařka_bety |

    6. 6. 2013 14:18

    Tak dneska jsem vařila pro sebe a přítele tuhle mňamku. Moc jsme si pochutnali. Jen jsem vyměnila bramboráky za rýži, přidala do směsi kukuřici aby to bylo barevnější a můžu říct že jsem oba měli boule za ušima. Díky za recept. :)

  • Pavla N.
    Pavla N. |

    30. 5. 2013 23:57

    Cca 5 větších brambor :-) Já to dělám většinou odhadem, takže se mi množství těžko odhaduje :-) .... Kečup a hořčici do směsi ke konci přimícháme (omlouvám se za vynechání v postupu :-))

  • Ivka
    Ivka |

    30. 5. 2013 13:45

    Kolik brambor na takové množství bylinek? A co s tím kečupem a hořčicí? :-\