Bramboráčky s játry

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brambory oloupané
    • 200
      g drůbeží játra 150 -
    • 1
      ks vejce velké
    • 50
      g hladká mouka cca
    • 3
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • majoránka
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané, nejlépe moučné brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy společně s česnekem, přidáme vejce, na kousíčky pokrájená očištěná játra a vše ochutíme dle vlastní chuti solí, pepřem kmínem a majoránkou.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Vše dobře promícháme, dle potřeby zahustíme hladkou moukou a lžící klademe hromádky směsi do pánve s rozpáleným olejem nebo sádlem, kde je zploštíme na placičky, které osmažíme dozlatova a dokřupava z obou stran.
3
Osmažené bramboráčky klademe na ubrousek nebo papírovou utěrku odsát přebytečný tuk a můžeme podávat.

RADA: Tipy na ty nejlepší bramboráky

4
Podáváme samostatně, například s kopečkem kysaného zelí nebo třeba k bramboračce. Vše dle vlastní chuti.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: