Papriková pasta

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      kg červená paprika očistit,umlít
    • 1
      kg cibule oloupat,umlít
    • 0,5
      l olej
    • 400
      g cukr
    • 2
      lžíce sůl nemusí být
    • 3
      dl ocet
    • 1
      ks deko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Papriku zbavíme semínek a stopek, omyjeme a umeleme. Cibuli oloupeme a umeleme. Umletou papriku s cibulí dáme do většího hrnce, přidáme ocet, cukr, olej, Deko, sůl, promícháme a necháme provařit cca 15 minut. Takto provařenou pastu nandáme do čistých skleniček, pevně uzavřeme a dáme na 10 minut sterilovat při 90-ti stupních.
2
**Poznámky:**
3
* Tato pasta se hodí k pečenému masu, uzenině, ke grilovaným pokrmům, dají se s ní dozdobit obložené chleby, chlebíčky....
4
* Pokud málo solíte, vynechejte sůl.
5
* Jestliže nechcete mít v pastě hořčičná semínka, tak Deko přesijte.
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Cukr DeKo Ocet Olej Sůl
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Mirka Peterková
    Mirka Peterková |

    23. 8. 2016 14:53

    Je vynikající. Jsem ráda že jsem jí zkusila a určitě budu dělat dál další rok. Děkuji.

  • Jarmila
    Jarmila |

    17. 8. 2016 19:28

    Vřele doporučuji, protože chutná výborně. Manžel jí požívá místo hořčice.

  • Mirka Zavadilová
    Mirka Zavadilová |

    20. 8. 2015 08:24

    Naprosto vynikající záležitost! Sůl jsem podle doporučení v poznámce vynechala a deko prosila. Děkuji za recept, který zakládám mezi své nej.

  • Hanušová
    Hanušová |

    20. 7. 2015 12:22

    Dělala jsem jí už před rokem a teď jsem pátrala po receptu co do pasty všechno patří, aby byla zrovna tak výborná jako minule.

  • Hanušová
    Hanušová |

    20. 7. 2015 12:22

    Dělala jsem jí už před rokem a teď jsem pátrala po receptu co do pasty všechno patří, aby byla zrovna tak výborná jako minule.

  • allena89
    allena89 |

    31. 8. 2014 13:34

    Výborná! Měla jsem nadbytek bílé papriky na lečo, takže pasta je světlá, ale chuť výborná.

  • Budru
    Budru |

    29. 8. 2014 16:04

    Je to super!

  • zdenicka
    zdenicka |

    7. 8. 2013 14:39

    ja do toho davam i rajcatka a muzu vam rict bomba a kdo ma rad tak i trochu cesneku mnamka. :-))

  • tonka27
    tonka27 |

    6. 9. 2012 12:35

    Je to něco úžasného. Používám místo kečupu a rajského protlaku.

  • Marie Jánská
    Marie Jánská |

    12. 7. 2012 08:52

    Tenhle rok jí musim zarexovat víc aby jsme už v lednu neměli utrum.

  • iz237
    iz237 |

    21. 10. 2011 18:02

    Vyzkoušeli jsme a je to naprostá mňamka. Už budu dělat druhou várku.

  • Mára
    Mára |

    31. 8. 2011 19:51

    Koupila jsem ještě další papriky a zítra dělám další porci. Je to delikatesa, mužský si do pasty namáčí vidličkou pečený bůček a je z toho na větvi. Doporučuji, je to fakt výborná záležitost !!! Mára

  • Honzíková
    Honzíková |

    26. 7. 2011 14:20

    Zase jeden povedený recept. Hned jak dozrají další papriky, dělám znova. Vřele doporučuji všem. Určitě musí být moc dobré přidat jí např. do guláše, omáčky a tak.