Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,4
      kg kuřecí maso celé kuře (větší)
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín dle chuti
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks rohlík starší
    • mléko 1-1,5dl na zvlhčení rohlíků
    • 1
      ks vejce
    • 200
      g čerstvé houby nebo mražené,povařené
    • 80
      g máslo do pekáčku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**Nádivka:**
2
Rohlíky si pokrájíme na kostičky, dáme do mísy a zalijeme mlékem. Pokrájené houby osolíme, opepříme, okmínujeme (nebo použijeme jiné koření), smícháme s rozetřeným česnekem a vejcem. Navlhčené rohlíky smícháme s houbovou směsí. Takto připravenou nádivku navršíme podélně doprostřed kuřecího plátu (kůží položenou na stole), který jsme před tím nasolili.
3
Pak obě strany přehneme přes nádivku, konce lehce vmáčkneme dovnitř rolády a provázkem celou roládu ovážeme - zpevníme (i podélně), aby nám držela tvar a nádivka nevylézala.
4
Takto připravenou roládu přeneseme do pekáčku vytřeného máslem, podlijeme troškou vody a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme prvních 15 minut přikryté alobalem a né z prudka, aby nepraskla. Pak odkryjeme a dopečeme dozlatova při občasném podlití a přelití výpekem.
5
**Vykoštění kuřete:**
6
Kuře potřebujeme mít větší proto, aby se nám dobře vykošťovalo a dal se z něj udělat větší a silnější plát. Podrobný a názorný postup vykošťování kuřete najdete na netu, při zadání :,,vykoštění kuřete,, ,proto si myslím, že napsaný postup by byl zbytečný.
7
Když jsem se to naučil já, tak to zvládnete také :-). Lepší je to vidět, fotky do galerie přidám.
8
Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem...nebo studenou s pečivem a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu

  • Ufouni
    Ufouni |

    9. 8. 2011 18:59

    Tuhle dobrotu děláme zítra už podruhé a česneku dáme teď víc :-P :-) .

  • Vendula
    Vendula |

    4. 5. 2011 08:57

    Nedělala jsem roládu, ale naplnila jsem celé kuře. Bylo to vynikající a všichni jsme si pochutnali. Přidala jsem ještě špetku muškátového ořišku, doporučuji :-)) .

  • Kateřina
    Kateřina |

    11. 1. 2011 09:41

    Hříbková je nejlepší,je to krásně voňavé.

  • recepty73
    recepty73 |

    27. 10. 2010 18:06

    ...foto u receptu je originál recept!!!-tu mám 3x :-D :-D :-D

  • recepty73
    recepty73 |

    27. 10. 2010 18:00

    Fotky s houbovou nádivkou jsem někde probendil :'( ,tak jsem musel nahrát s jinou nádivkou :-S ,postup ale zůstává stejný ;-) . Když kuře odkošťujeme,tak neřežeme,spíš odškrabujeme! Před pečením nezapomeňte osolit ;-) :-\

Abecední seznam: