Pravé italské tiramisu II.

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mascarpone, 2 žloutku (můžeme přidat i 2 bílky) a cukru umícháme krém, který
2
musí být dobře promichaný a ne moc tekutý (s bilky se stane dost tekutým).
3
Uděláme kafe a necháme ho vychladnout. Hodně rychle namáčime piškoty, aby moc nenasákly kafem, klademe je na dno misky nebo plechu větši formy, navrch klademe ne moc silnou vrstvu krému, posypeme sýtkem kakaem nebo strouhanou čokoladou (ne moc), pak zase piškoty namočené kafem, krém, kakao a zase piškoty, až se plech nebo miska naplni. Poslednií vrstva musi být krémova s kakaem.
4
Vložime do lednicky a za pár hodin podáváme.
5
Piškoty se nesmi namáčet dřív, do kafe je namáčime jeden za druhým a hned je klademe do misy.
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Dětské piškoty Kakao Káva Mascarpone Žloutek
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Alexandr
    Alexandr |

    5. 8. 2014 10:12

    To opravdu není pravé tiramisu. Používají se cukrářské piškoty, protože za prvé jsou sladké a za druhé se oproti dětským piškotům tak nerozmočí a ve finále to celé není jak bahno. Kakao se pokud je mi známo nedává na každou vrstvu, ale jen na tu vrchní. Vajec tam máte opravdu málo na takové množství mascarpone a určitě je třeba bílky mít ušlehané. A rozhodně je třeba ten likér, nejlépe to Amaretto. Takže prosím nenazývejte to "pravé tiramisu" když to není!! Alespoň, že jste tam nedali pomazánkové máslo místo mascarpone :-D ty by byl zločin :D

  • Denisa
    Denisa |

    5. 11. 2013 22:39

    Oprawdu...Pecka..(y) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • Věruš
    Věruš |

    5. 2. 2013 23:00

    Promiňte, ale když použijete dětské piškoty a nedáte tam amareto, nemůžete to nazvat "pravé italské tisamisu". Může to být dobré, ale ne pravé. Nazvěte to třeba "Tisamisu po našem", ale Ital by se asi z dětských piškotů zjevil :-)

  • Eva
    Eva |

    6. 7. 2012 11:42

    Bílky rozhodně ano, ale ušlehané. Tak mě učila rodilá římanka: 250 g mascarpone + 4 žloutky + 4 bílky ve sněhu.

  • Di
    Di |

    22. 1. 2012 22:26

    Naopak, dává se na 100 g mascarpone 1 vajíčko. Já dávám na 500 g mascarpone 4 vejce, ale nejprve je ušlehám s cukrem a pak do toho opatrně zamíchám mascarpone. Nakonec se vše musí nechat proležet do druhého dne, aby se chutě spojily - krém pak rozhodně neteče. Taky bych se přimlouvala za nějaký ten likér, který do italského tiramisu rozhodně patří. <3

  • Idi
    Idi |

    21. 1. 2012 10:52

    Výborné tiramisu. Místo dvou bílku jsem radši použila jen jeden. Bála jsem se, že pak by byl krém moc tekutý, ale nebyl a myslím, že by asi snesl oba bílky. Ještě dodám foto ;-)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: