• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Pravé italské tiramisu II.
    Napište svůj komentář k receptu

    Pravé italské tiramisu II.

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.9
    hodnotilo: 11
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Pravé italské tiramisu II.
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 500
        g mascarpone
      • 2
        ks žloutek
      • 0,50
        hrnek cukr
      • 2
        ks bílek
      • káva silné překapávané
      • dětské piškoty
      • kakao nebo strouhaná čokoláda na větší kousky

    Postup přípravy receptu

    1
    Z mascarpone, 2 žloutku (můžeme přidat i 2 bílky) a cukru umícháme krém, který
    2
    musí být dobře promichaný a ne moc tekutý (s bilky se stane dost tekutým).
    3
    Uděláme kafe a necháme ho vychladnout. Hodně rychle namáčime piškoty, aby moc nenasákly kafem, klademe je na dno misky nebo plechu větši formy, navrch klademe ne moc silnou vrstvu krému, posypeme sýtkem kakaem nebo strouhanou čokoladou (ne moc), pak zase piškoty namočené kafem, krém, kakao a zase piškoty, až se plech nebo miska naplni. Poslednií vrstva musi být krémova s kakaem.
    4
    Vložime do lednicky a za pár hodin podáváme.
    5
    Piškoty se nesmi namáčet dřív, do kafe je namáčime jeden za druhým a hned je klademe do misy.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Italské Tiramisu (Florencie)

    Italské Tiramisu (Florencie)

    Pravé italské těsto na pizzu

    Pravé italské těsto na pizzu

    Tiramisu II.

    Tiramisu II.

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Alexandr
      Alexandr | 5. 8. 2014 10:12

      To opravdu není pravé tiramisu. Používají se cukrářské piškoty, protože za prvé jsou sladké a za druhé se oproti dětským piškotům tak nerozmočí a ve finále to celé není jak bahno. Kakao se pokud je mi známo nedává na každou vrstvu, ale jen na tu vrchní. Vajec tam máte opravdu málo na takové množství mascarpone a určitě je třeba bílky mít ušlehané. A rozhodně je třeba ten likér, nejlépe to Amaretto. Takže prosím nenazývejte to "pravé tiramisu" když to není!! Alespoň, že jste tam nedali pomazánkové máslo místo mascarpone :-D ty by byl zločin :D

    • Denisa
      Denisa | 5. 11. 2013 22:39

      Oprawdu...Pecka..(y) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

    • Věruš
      Věruš | 5. 2. 2013 23:00

      Promiňte, ale když použijete dětské piškoty a nedáte tam amareto, nemůžete to nazvat "pravé italské tisamisu". Může to být dobré, ale ne pravé. Nazvěte to třeba "Tisamisu po našem", ale Ital by se asi z dětských piškotů zjevil :-)

    • Eva
      Eva | 6. 7. 2012 11:42

      Bílky rozhodně ano, ale ušlehané. Tak mě učila rodilá římanka: 250 g mascarpone + 4 žloutky + 4 bílky ve sněhu.

    • Di
      Di | 22. 1. 2012 22:26

      Naopak, dává se na 100 g mascarpone 1 vajíčko. Já dávám na 500 g mascarpone 4 vejce, ale nejprve je ušlehám s cukrem a pak do toho opatrně zamíchám mascarpone. Nakonec se vše musí nechat proležet do druhého dne, aby se chutě spojily - krém pak rozhodně neteče. Taky bych se přimlouvala za nějaký ten likér, který do italského tiramisu rozhodně patří. <3

    • Idi
      Idi | 21. 1. 2012 10:52

      Výborné tiramisu. Místo dvou bílku jsem radši použila jen jeden. Bála jsem se, že pak by byl krém moc tekutý, ale nebyl a myslím, že by asi snesl oba bílky. Ještě dodám foto ;-)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Nepečené Snídaně Svačina Chlazení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Dětské piškoty Kakao Káva Mascarpone Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Zapečená polenta se sýrem

    Zapečená polenta se sýrem

    Křehký rebarborový koláč

    Křehký rebarborový koláč

    Výborný kuskus

    Výborný kuskus

    Makový jablečník

    Makový jablečník

    Maminčina drožďová pomazánka

    Maminčina drožďová pomazánka

    Kuřecí prsíčka v tatarce

    Kuřecí prsíčka v tatarce

    Zapečené plněné bagety

    Zapečené plněné bagety

    Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

    Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

    Pikantní salát s čočkou

    Pikantní salát s čočkou

    Doporučujeme

    120 minut
    Banoffee pie

    Banoffee pie

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    39
    Falešná „škvarková" pomazánka
    Falešná „škvarková"…
    25
    Míša řezy
    Míša řezy
    23
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    23
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    23
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře:…
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste…
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez zbytečných éček
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez…
    Kočičí svatba: Uvařte si staročeskou dobrotu z jižních Čech
    Kočičí svatba: Uvařte si staročeskou dobrotu z…

    Sledujte nás

    AHA.cz Strach o Jágra: Co se děje?

    Strach o Jágra: Co se děje?

    AHA.cz Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    AHA.cz Deník Aha! 15.1.2021

    Deník Aha! 15.1.2021

    Dáma.cz Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Dáma.cz Podívejte se na foto: Takhle odlišně vypadají ženské vagíny

    Podívejte se na foto: Takhle odlišně vypadají ženské vagíny

    Ženy.cz Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Maminka.cz Představy vs. mateřská realita! Děkujeme za tu upřímnost

    Představy vs. mateřská realita! Děkujeme za tu upřímnost

    Reflex.cz Nejvzácnější sečná zbraň v Česku: Japonský císařský meč má hodnotu několika milionů. Jak se sem dostal?

    Nejvzácnější sečná zbraň v Česku: Japonský císařský meč má hodnotu několika milionů. Jak se sem dostal?

    E15.cz OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    Abecedazahrady Jak prát bílé ručníky a povlečení, aby zůstaly bílé

    Jak prát bílé ručníky a povlečení, aby zůstaly bílé

    Další doporučené recepty:

    Pravá třešňová bublanina
    Pravá třešňová bublanina
    Pravé Americké Lívance
    Pravé Americké Lívance
    Pravé italské těsto na pizzu
    Pravé italské těsto na pizzu
    Pravé maďarské lečo
    Pravé maďarské lečo
    Pravé řecké Pasticcio
    Pravé řecké Pasticcio
    Pravé špecle
    Pravé špecle
    • Recepty.cz
    • Pravé italské tiramisu II.
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí