Salát s játry, pak choi a ovocem

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g drůbeží játra krůtí, ale zkuste i kachní či kuřecí
    • 2
      ks pomeranč
    • 1
      ks granátové jablko
    • 1
      ks červená cibule velká
    • 2
      ks čínské zelí pak choi
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
  • Zálivka
    • pomerančová šťáva z 1 pomeranče
    • limetková šťáva z 1 limety
    • 3
      lžíce olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Játra očistěte, zbavte blanek a pokrájejte na větší kousky. Z pomerančů ostrým nožem okrájejte slupku a dužninu nakrájejte na kolečka. Granátové jablko rozkrojte, řeznou stranou dejte do dlaně a nejlépe ve dřezu z něj vařečkou vytlučte zrníčka. Cibuli oloupejte a pokrájejte na klínky, pak choi podélně na poloviny nebo čtvrtiny. Vymačkejte štávu z citrusů a smíchejte ingredience na zálivku.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Nejprve na pánvi nasucho krátce opečte pak choi. Poté na troše olivového oleje zprudka opečte játra, uvnitř by měla zůstat růžová, takže jim postačí 1–2 minuty z každé strany. Hotová játra osolte a opepřete. Do výpeku pak dejte opéct cibuli, restujte ji na mírném ohni asi 5 minut.
3
Na talíře rozložte kolečka pomerančů, přidejte opečené kousky pak choi, játra a cibuli. Vše bohatě zasypte zrníčky granátového jablka a zalijte zálivkou.

RADA: 7 zdravých salátů na celý týden

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: