Recepty na salát s masem – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Salát bývá automaticky považovaný za zdravé jídlo. Také proto se často setkáme s tím, že ve variantách salátů s masem dominuje kuřecí maso. To se se zeleninou příjemně doplňuje a zároveň patří mezi nejlehčí typy mas. Stejně tak se setkáváme i s krůtím masem.

Mezi masové saláty lze zařadit i ty, které jako ingredienci využívají mleté maso nebo maso rybí. Mezi delikatesy patří mimo jiné lososový salát, který má jako základ na kousky nakrájené tepelně upravené maso z lososa, které je doplněné čerstvou křupavou zeleninou.

Přesto lze najít také saláty, kde maso není doplňkem zeleniny, ale i hlavní ingrediencí. Typický, příkladem je steakový salát, kde dominuje na plátky nakrájený steak nebo další saláty z vařeného hovězího masa či kombinace více druhů mas.

Další podobné recepty