Rybí salát z cejnů a bílé ryby

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 5
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks cibule
    • 2
      l voda
    • 0,5
      l ocet
    • sterilovaný hrášek větší
    • 4
      ks majonéza 3-4, v sáčku
    • 1
      sklenice kunovjanka
    • 1
      balíček deko
    • 8
      ks cejn 5-8, mohou být větší
    • 3
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ryby očistíme a zbavíme hlavy a ploutví, naporcujeme na filety bez páteře.
2
Příprava láku: do 2 l vody nalijeme 1/2 l octa, vsypeme deko a 3 lžíce cukru krystal nebo krupice a povaříme 5 minut. Potom necháme lák vychladnout. Do kamenného hrnce vložíme filety z ryb a zalijeme je studeným lákem přes sítko, já to tak dělám vadí nám kuličky, které obsahuje lák. A necháme nejméně 3 dny uležet v chladu. Potom vyjmeme ryby a necháme důkladně odkapat a zbavíme je velkých kostí, ostatní už tam nejsou a nebo jsou úplně měkké. Najemno nakrájíme cibuli a dáme do mísy, kde se bude míchat salát. Přidáme scezenou kunjovanku od láku, ale lák necháme bokem, přidáme scezený hrášek, lák z hrášku nepotřebujeme, přidáme nakrájené ryby na kostičky a majolku a vše opatrně promícháme. Pokud je salát hustší, tak na konec můžeme přidat lák z kunjovanky.

RADA: Jak na domácí majónezu?

Použité ingredience v tomto receptu: Cejn Cibule Cukr DeKo Kunovjanka Majonéza Ocet Sterilovaný hrášek Voda

Komentáře k receptu

  • Zuki
    Zuki |

    5. 9. 2016 11:57

    Jj,z cejnů!

  • Zuki
    Zuki |

    5. 9. 2016 11:55

    Ano,z cejnů! :-P

  • mirka
    mirka |

    13. 9. 2012 14:02

    rybí salat z cejnu je vybornej

Další doporučené recepty: