Řecké biftečky z mletého masa

moje hodnocení:

3,3

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Pastis

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso - hovězí zadní nebo roštěnec, odvážní mohou použít jehněčí
    • máslo 2 oříšky
    • 0,5
      ks cibule
    • 0,5
      hrnek rýže vařená
    • 1
      ks vejce
    • 2
      stroužek česnek
    • kudrnatka snítka
    • olej na smažení
    • paprika na ozdobu
    • rajčata na ozdobu
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      špetka oregáno případně čubrice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením a solí. Vytváříme kuličky velikosti kulečníkové koule, které na dvou stranách zploštíme dlaní a opékáme na oleji z obou stran. Vyndáme na teplý talíř a ve výpeku krátce opečeme silnější plátky rajčat a na nudličky nakrájenou papriku, jimiž při podávání biftečky ozdobíme. Zeleninu rovněž osolíme, opepříme a případně posypeme orgánem či čubricou a zasypeme jemně nasekanou kudrnatkou.

Komentáře k receptu

  • Jiří Hejč
    Jiří Hejč |

    6. 8. 2009 21:22

    tak tohle byla mňamka... dneska jsme tenhle recept vyzkoušeli a můžeme doporučit... A když se k tomu přidají i tzatziki, je to jedna báseň :P

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    24. 1. 2007 09:36

    To vypadá dobře.