• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Nevařená rybízová šťáva
    Napište svůj komentář k receptu

    Nevařená rybízová šťáva

    autor: J.Tereza
    0.0
    moje hodnoceni
    4.8
    hodnotilo: 4
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Nevařená rybízová šťáva
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 2,10
        l voda
      • 1,50
        l rybízová šťáva
      • 2
        lžíce kyselina benzoová
      • 900
        g cukr krystal na 1 l šťávy

    Postup přípravy receptu

    1
    Červený rybíz prolisujeme a odměříme množství šťávy. Na 1,5 l šťávy přidáme 2,1 l vody a kyselinu benzoovou a necháme přes noc stát. Potom přecedíme přes utěrku. Znovu odměříme šťávu a na 1 l šťávy přidáme 900 g cukru. Necháme stát, dokud se všechen cukr nerozpustí, přičemž občas promícháme. Potom šťávu slijeme do lahví, uzavřeme a odložíme.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Rybízová šťáva za studena

    Rybízová šťáva za studena

    Rybízová pěna

    Rybízová pěna

    Rybízová marmeláda

    Rybízová marmeláda

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Anonymous
      Anonymous | 26. 1. 2014 10:26

      super

    • František Brusák
      František Brusák | 20. 10. 2010 07:39

      Tento recept mám už ze sedmdesátých let minulého století a tuto šťávu jsme vyráběli.Je výborná a později jsme dělali jen z černého rybízu protože je nejlepší a nejzdravější a nejchutnější.Pro uchování trvanlivosti se používal sorban sorbit pak to byl petol,pektogel a dnes uř jsou knzervační přípravky bez Eček a bez dusičňanů.Proč to píši ,nevím jak ta šťáva chutná zalitá rumem ale vím proč se nevaří.Není to úspora práce ani energie.Je to pro uchování vitanínů a chuti.Aby tak bylo nesmí přijít šťáva do styku s kovem.Kov zničí 80% vitamínů a 20% chuti ovoce.Proto je nejlépe ovoce nakládat do kameninových nebo skleněných nádob rozmačkat promíchat s kyselinou citron.a poté zalít převařenou (studenou) vodou.Necháme se stát 24 hod.protože kyselina vytáhne i ze slupek veškeré barvivo a vitamíny.Filtruje se přes plátno ale lepší je filtrační papír.Používal se v kravínech na filtrování mléka,dnes se dá koupit.Poslední věc je přidáním a mícháním cukru vzniká cukerná pěna a ta se sbírá.Starý recept co mám je takřka stejný akorát 2l vody a 1kg cukru. Všem doporučuji a Terezce děkuji za vložení skvělého receptu a dávám za 1.

    • A B
      A B | 12. 7. 2009 09:59

      bože, já jsem si ani nevšimla, když jsem psala komentář, že je tam napsáno kyselina benzoová - samozřejmě já dávám citronovou. Benzoovou nepřidávám vůbec, naleju do sklenic až do hrdla, nahoru cca 1 cm rumu, už s tím nakládám opatrně, aby rum zůstal nahoře a nikdy se mi nekazí.

    • Jana T.
      Jana T. | 12. 7. 2009 07:24

      To snad není ani možné 2 lžíce kyseliny benzoové??? Snad citronové, to bych ještě pochopila. Kys. benzoová se používala jako konzervant a pokud dělám něco doma, tak proto abych se těmto látkám vyhnula a ne abych je přidávala po lžících. Dávalo se jí minimální množství.

    • Zdenka Otrubová
      Zdenka Otrubová | 12. 7. 2009 06:39

      Ja mám podobný recept, ale je menej prácny.Do 5 litrového pohára dať 2 kg ríbezlí, plus 2 litre vody, 3 PL kys. citrónovej a jednu malú kys. sorbitovú. Pohár zatvoriť a nechať na slniečku 3-4 dni /ríbezle/. Potom scedíme, vymačkáme a na jeden liter šťavy pridáme 80 dkg cukru, premiešame, až kým sa nerozpustí. Dáme do fliaš. Táto šťava vydrží tiež dlho a hlavne nezrosolovatí. Môže byť aj z iného ovocia. i

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 15. 6. 2009 18:37

      S týmto receptom mám aj ja dobré skusenosti. Tento rok budem robiť z čierný rýbezlí. Tiež vodu nepreváram, ale používam artézsku. Môžem len doporučiť.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 15. 6. 2009 16:16

      Anička, vodu nepreváram. Pridávam normálnu studenú vodu z vodovodu :)))

    • marie mateju
      marie mateju | 15. 6. 2009 08:40

      včera jsem si dovezla od rodičů maliny,rybíz ještě není,tak zkouším z malin.

    • Anna Čuprová
      Anna Čuprová | 15. 6. 2009 07:33

      Recept mne zaujal,chci šťávu podle něj udělat.Mám dotaz.Vodu převařujeme?Dík za odpověď.

    • A B
      A B | 13. 6. 2009 20:00

      dělávám i z malin, vynikající.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 13. 6. 2009 07:14

      Maruška, podľa tohto receptu sa šťava varí v našej rodine už esaťročia. Je výborná, nikdy sa neskazí, a ak ju nevypijete, tak vydrží aj viac rokov. Nikdy sme nekupovali žiadne šťavy do vody v obchode, toto sme robili doma aj v čase, keď sme záhradu nemali a ríbezle sme kupovali.

    • marie mateju
      marie mateju | 12. 6. 2009 21:11

      to musí být dobrota,miluju rybíz,určitě si ho udělám.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 19. 6. 2006 06:46

      U nás je bežne a verím že aj u vás, v potravinách, tam, kde máte kys. citrónovú, prášky do pečiva a pod. Ale nemusíte dávať len kys. benzoovú, môžete použiť akýkoľvek konzervačný prostriedok na šťavy.

    • Veronika Švarcová
      Veronika Švarcová | 18. 6. 2006 10:09

      Kde se dá prosím sehnat kyselina benzoová? Určitě bych chtěla recept vyzkoušet.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 16. 5. 2006 09:55

      Tiež prosím o preradenie do kategórie zavárame. Je to šťava do vody na pitie. Ďakujem.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nápoje Sirupy a šťávy a likéry
    Nápoje Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Kyselina benzoová Rybízová šťáva Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Třešňový džem s rybízem

    Třešňový džem s rybízem

    Čebureky

    Čebureky

    Jemná perníková buchta

    Jemná perníková buchta

    Nepečené trubičky II.

    Nepečené trubičky II.

    Jablečné řezy piškotové

    Jablečné řezy piškotové

    Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou

    Zapékané těstoviny se špenátem a…

    Vajíčková pomazánka VI.

    Vajíčková pomazánka VI.

    Veganská houbová omáčka

    Veganská houbová omáčka

    Kokosová bábovka ze šlehačky

    Kokosová bábovka ze šlehačky

    Doporučujeme

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    30 minut
    Polévka z červené čočky

    Polévka z červené čočky

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    43
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    38
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    36
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    31
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    28
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…

    Zajímavé články

    Gastronomické trendy roku 2021: Domácí fine dining, brunch a šéfkuchař do domu
    Gastronomické trendy roku 2021: Domácí fine…
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Tak to je síla! Svatba Písařovicové a Jakuba Prachaře?

    Tak to je síla! Svatba Písařovicové a Jakuba Prachaře?

    AHA.cz Paroubková potopila manžela! Z toho se už nevykroutí

    Paroubková potopila manžela! Z toho se už nevykroutí

    AHA.cz Deník Aha! 28.1.2021

    Deník Aha! 28.1.2021

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Dáma.cz Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Ženy.cz Absolutní vrchol haute couture: Nevěsta na koni a Demi Moore na molu

    Absolutní vrchol haute couture: Nevěsta na koni a Demi Moore na molu

    Maminka.cz Kdy jsem selhala jako máma? Tohle přiznaly maminky!

    Kdy jsem selhala jako máma? Tohle přiznaly maminky!

    Reflex.cz Donutil: Otec byl velmi přísný, dnes by asi skončil ve vězení, lékařka mě špatnou léčbou epilepsie málem zabila

    Donutil: Otec byl velmi přísný, dnes by asi skončil ve vězení, lékařka mě špatnou léčbou epilepsie málem zabila

    E15.cz Pragovka v novém hávu. Karbonový supersport se 465 koňmi

    Pragovka v novém hávu. Karbonový supersport se 465 koňmi

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Další doporučené recepty:

    Netradiční ovocný koláč
    Netradiční ovocný koláč
    Netradiční rybízové řezy
    Netradiční rybízové řezy
    Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
    Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
    Nevařený guláš
    Nevařený guláš
    Nevařený pampeliškový sirup
    Nevařený pampeliškový sirup
    Neveganský salát
    Neveganský salát
    • Recepty.cz
    • Nevařená rybízová šťáva
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí