Rybízová marmeláda

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      l šťáva
    • 1
      kg cukr stačí i 900 g

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cely červený rybíz i se stopkami vaříme 25 minut. Potom ho propasírujeme. Odměříme šťávu, na 1 l šťávy přidáme 1 kg krystalového cukru a vaříme na slabém plameni 35 minut.
2
Sléváme do lahviček, uzavřeme víčkem, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Potom odložíme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Sinča
    Sinča |

    16. 7. 2016 14:44

    Souhlasím že tak dlouhé vaření je zbytečné a následné pasírování taky. Nejdřív odšťavnit a pak už je to s gelfixem hračka.

  • M
    M |

    13. 7. 2016 17:40

    Pokud budete vařit rybízovou šťávu tak dlouho jak je uvedeno v receptu, dostanete cosi, co za horka má konzistenci marmelády a za studena spíš povidel. Nehledě na to, že víčko se vám utěsní tak, že budete mít opravdu velké problémy ho otevřít. Na druhou stranu se výsledná hmota skvěle hodí do povidlových šátečků (http://www.recepty.cz/recept/povidlove-satecky-146501)

  • Mirka
    Mirka |

    11. 7. 2016 20:48

    Zbytečně zdlouhavé. Stačí odšťavnit nebo krátce povařit a propasírovat, pak přidat cukr a želírku, která ani nemusí být, protože rybíz sám o sobě želíruje dobře. Pak stejný závěr a je hotovo. Na co přes půl hodiny vařit, zbytečnost!

  • alena
    alena |

    1. 7. 2016 22:05

    Je to ale prasárna, co je ještě za hegeš v tom co člověk obere fuj. :-$ :-$

  • J.Tereza
    J.Tereza |

    6. 8. 2015 13:09

    :-D Moja mamička a babička to robili presne takto, a to sa babička narodila v roku 1896. :-D ;-)

  • Napalsko
    Napalsko |

    28. 7. 2015 14:28

    Není potřeba dávat vodu,rybíz sám pustí šťávu a nic se nepřipílí :-)

  • Napalsko
    Napalsko |

    28. 7. 2015 14:27

    Já tam nepřidávám vodu . Rybíz pustí sám šťávu a nic se nepřipaluje :-)

  • Libor
    Libor |

    19. 7. 2015 14:17

    Teď jsem ho dodělal a je to velice jednoduchý recept. Asi ale záleží na druhu červeného rybízu,protože před týdnem jsem dělal první várku ale ta chuť nebyla ta správná (rybízová). Jinak želírovací cukr není podle mě třeba vůbec přídávat. Při vaření už sam želíruje to poznáte želírovací zkouškou(kápnout na talířek a nechat chvilku vychladnout, pokud nestéká je to v poho).jJeště nikdy se mi nestalo že by do druhého dne neztuhnul. Za tu chvilku, kterou tomu věnujete, bude odměnou výborná rybízová marmeláda, se kterou se ty kupované nedají vůbec srovnat. Já jsem ze 2 kg rybízu,propasíroval 1 350 ml šťávy. Po přidání 1kg cukru(máme ji radši kyseljší) a 30 minutovém. vaření, jsme naplnili 6 ks zavařovacích sklenic 1 sklenice má obsah 350 ml)

  • Šárka
    Šárka |

    2. 7. 2015 15:05

    Proč všichni ten rybíz vaříte se stopkami a nejdříve si ho nenamelete? Tak to aspoň dělali maminky a babičky dříve. :-)

  • lída
    lída |

    19. 6. 2015 21:38

    já jsem asi tupoun, ale jak vaříte ten rybíz - musí se k tomu přidat voda,ne? ale kolik? jen po dně, aby se to nepřipalovalo a pak užto pustí šťávu samo? díky.

  • petra
    petra |

    5. 8. 2014 11:09

    pokud se dobře chytí víčko, vydrží dlouho, my doma objevili várku zavařeniny podle stejného receptu ještě z devadesátých let a je naprosto v pořádku 8-)

  • ariska
    ariska |

    18. 7. 2014 18:23

    vyborné !!! moc dekuji za recept, který jsme zvladli i jako zacatecnici :-) varili jsme rybiz vcetne stopek a pak to vse propasirovali. místo cukru jsme dali zelirovaci cukr marmeláda je vyborna :-) dekujeme ....

  • J.Tereza
    J.Tereza |

    13. 7. 2014 20:56

    Zbytočne ste si pridávali prácu, po rozvarení sa ríbezle pasírujú, takže aj stopky víám ostanú "mimo. :-)

  • allena89
    allena89 |

    9. 7. 2014 20:25

    Perfektní!!! Ale stopky jsem obrala. Rybíz nádherně želíruje.

  • allena89
    allena89 |

    9. 7. 2014 20:25

    Perfektní!!! Ale stopky jsem obrala. Rybíz nádherně želíruje.

  • Markéta
    Markéta |

    7. 7. 2014 17:27

    Dělám míchaný rybíz červený s černým, ale ze štopek ho obírám. Cukr zajistí dlouhou trvanlivost i tak, ale přidávám i trochu kys. citronové :-)

  • lenka
    lenka |

    4. 7. 2014 11:35

    Výborná včera jsem dovařila,jen by mě zajímalo,jak dlouho vydrží?Potřebovala bych minimálně půl roku:-)

  • ramona
    ramona |

    10. 8. 2013 16:15

    snad výborná

  • Evča
    Evča |

    25. 7. 2013 10:04

    Recept super,taky se mě povedla:-)

  • tatárová  květa
    tatárová květa |

    18. 7. 2013 13:08

    ahoj mě se teda povedla je víborná

  • Kačka
    Kačka |

    16. 7. 2013 23:04

    Chtěla bych poznat chlapa ,který zavařuje.

  • Kamil
    Kamil |

    14. 7. 2013 21:44

    Ahoj, já dal na 5litrů šťávy 3,5kg cukru a je to super. Kyselkavější a ztuhla stejně. Mimochodem jsem tam přidal cca 3litry zralých višní a marmeláda nemá chybu.

  • Kitty
    Kitty |

    21. 7. 2012 18:41

    Potěšilo mě, že šťávu smíchám s cukrem, povařím a je hotovo. Otáčím sklinku, dobře vidím netěsnosti a taky horká marmeláda zalije víčko, takže se nekazí. Du na to, šťávu už mám odšťavněnou a odměřenou. Bude dobrá do jogurtu. Náhodou jsem koupila dortový korpus, má tři patra. Promazala jsem je zbytkem poslední marmelády a návštěva jen mlaskala. Já raděj nepeču, ale tohle byla vychytávka, abych mohla dýl hrát karty s návštěvou :-P

  • pavla
    pavla |

    18. 7. 2011 09:29

    prosím ten rybíz daváte do odštavnovaču aj ze stopkamy děkuji za rychlou odpoved

  • Mášenka M
    Mášenka M |

    28. 6. 2011 18:42

    Na rybíz používám odšťavňovač. Rybíz želíruje velmi dobře, ale nesmí být přezrálý. Máme ho nejradši do lineckého slepovaného cukroví.

  • tonca
    tonca |

    20. 12. 2010 17:34

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • Tereza -
    Tereza - |

    11. 7. 2007 08:53

    Vierka, stačí pridať 90 dag cukru, obyčajný, ríbezle majú veľa pektínu. Nech ťa nemýli, že po uvarení bude riedky, on pri ochladzovaní stuhne :)))

  • Věra z DC
    Věra z DC |

    11. 7. 2007 07:34

    Tak Terezko vyzkouším Tvůj recept, mám doma další kyblík rybízu tak můzu experimentovat.