• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Rybízová bublanina s krémem
    Napište svůj komentář k receptu

    Rybízová bublanina s krémem

    autor: Ladia
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 17
    doba přípravy: 20 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Rybízová bublanina s krémem
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Těsto
      • 500
        g rybíz
      • 180
        g máslo
      • 180
        g cukr
      • 1
        balíček vanilkový cukr
      • 1
        špetka sůl
      • 4
        ks vejce
      • 350
        g polohrubá mouka
      • 150
        g mleté mandle
      • prášek do pečiva 1/2 balíčku
    • Krém
      • 2
        ks vejce
      • 30
        g cukr
      • 200
        ml smetana ke šlehání

    Postup přípravy receptu

    1
    Rybíz přebereme, opláchneme a okapaný ho vidličkou obereme a posypeme lžící mouky. Do pěny ušleháme máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Jak se cukr rozpustí přišleháme vejce. Mouku promícháme s mandlemi a kypřícím práškem. Vše přimícháme k našlehané pěně. Vymažeme plech, troubu předehřejeme na 160 °C. Těsto rozprostřeme na plech a navrch rozdělíme rybíz. Žloutky a cukr rozšleháme ve smetaně. Z bílků ušleháme pevný sníh, který přimícháme do žloutkové smetany a rybíz zalijeme. Pečeme asi 40 minut.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Stromečky s krémem

    Stromečky s krémem

    Hnízda s krémem

    Hnízda s krémem

    Ořechy s krémem

    Ořechy s krémem

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • teoli15 | 28. 6. 2014 17:30

      Dobrý den. Ačkoli tyto www stránky používám celkem často na rychlou radu či inspiraci při vaření a pečení, až Váš recept na bublaninu a domněnka, že je třeba ho řádně ohodnotit, mne donutil k registraci... Tímto tedy děkuji za úžasnou rybízovou bublaninu, mé staré recepty skončily v koši. Všem vřele doporučuji. PS: osobně se mi těsto zdálo malinko tužší, přidala jsem něco mléka

    • Vendula Strakošová
      Vendula Strakošová | 11. 8. 2009 10:50

      Perfektní typ jak využít sezóní rybíz. Bublaninka byla moc dobrá a i když moc nepeču, tak se mi povedla.

    • Chezzie S
      Chezzie S | 20. 7. 2009 19:45

      tak me se nejak nepovedla :-( uvnitr je mazlava - pekla jsem ji pri horkovzduchu 40 min na 160, rybiz jsem davala podle oka, tak jestli ho bylo hodne.... ale ty okraje (ktery se povedli) nam chutnali...

    • Lenka S.
      Lenka S. | 19. 6. 2009 11:57

      tato bublanina je moc dobrá! a pane marku, vy asi tatar budete, když nechápete, že pěna se ušlehá z másla a cukru, a pak se přidají vejce. Od Vás bych si radši jídlo v restauraci neobjednala, když neumíte pochopit ani jednoduchý postup.

    • Kateřina Kahajová
      Kateřina Kahajová | 7. 1. 2008 20:16

      Vyzkoušela jsem a musím pochválit. Neměla jsem šlehačku, tak jsem použila tvaroh naředěný mlékem a je to moc dobré. Ještě to ani nezchládlo a už je půl plechu pryč. A k Markovu názoru: s receptem jsem neměla nejmenší problém, myslím, že ho pochopí i začátečník, takže by to měl zvládnout i kuchař s čtyřletou praxí. :-)

    • Pavla
      Pavla | 31. 7. 2007 11:11

      Vyzkoušela jsem a nemůžu než pochválit, i když pro nás byl jeden plech málo (při počtu deseti strávníků se po něm opravdu jen zaprášilo :-)))Těsto je tužší, ale při troše šikovnosti a s namočeným nožem se dá rozprostřít dobře a jestli se někomu zdá kyselý....a o tom ten rybíz ale sakryš je ne? :-)))

    • Simona F.
      Simona F. | 6. 7. 2007 11:50

      Uf to zas byla kyselina.. Ani tento recept neututlá kyselou chuť rybízu. Navíc upozorňuji stejně nezkušené pekaře jako jsem já, že rozdělat to těsto na plech je trochu pracnější, pže je hutnější a navíc jsem si nedala asi dost práce s tím vším šleháním, buchta byla tužší. No ale jinak snad pro milovníky rybízu by recept mohl být ok !

    • Jitka Bublová
      Jitka Bublová | 28. 8. 2006 12:28

      Recept mi přijde naprosto v pořádku, stačí se podívat do ingrediencí, takže když dělám krém, počet vajec tam prostě vidím. Navíc recpt vypadá zajímavě, určitě vyzkouším.

    • Adéla Najmanová
      Adéla Najmanová | 27. 8. 2006 19:47

      Pro Marka: Jsem teprve začínající kuchtička a tuhle bublaninu jsem upekla naprosto bez problému. Nevím, co se vám na receptu nezdá...? Mně příjde naprosto srozumitelný! A výsledek stojí za to!

    • Marek
      Marek | 25. 8. 2006 19:34

      Je to super recept!Nechapu jak nekdo muze neco takoveho napsat,to abych mel skolu na takove recepty!Jeste ste nenapsala s kolika vajec se usleha pena a nebo je to mysleno ze se z masla usleha pena ale to bych musel bejt tatar abych tohle pochopil!Varil sem 4 roky v restauraci ale tuhle bublaninu bych podle tohoto receptu asi nikdy neupekl.

    • Líba S.
      Líba S. | 28. 7. 2006 20:00

      Teda musím říct,že je to fakt výborný.Nevydržela jsem,ještě vlažnou zakrojila, k tomu trochu zakysanou smetanu.Rozplívá se na jazyku.Místo mletých mandlí jsem dala nasekané a je to křupavější. Možná příště zkusím zalít ten rybíz pudingem-toby taky mohlo být dobrý.Každopádně, je to mlaskačka.

    • Renda Piskořová
      Renda Piskořová | 20. 7. 2006 20:44

      Výborná,všem chutnala a stejně jako Petra:teď už konečně vím,co s rybízem!!!:-))

    • petra
      petra | 13. 7. 2006 21:03

      bylo to vynikající, už jsem nevěděla co s rybízem...opravdu dobrá buchta, určitě ji zařadím do "jidelničku"

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 17. 5. 2006 06:28

      Výborné.Zapoměla jsem na mandle,ale i bez nich to bylo na 1.

    • Lída
      Lída | 11. 5. 2006 08:24

      Je to moc dobrá bublanina. Všem chutnala.

    • wendy
      wendy | 23. 8. 2005 17:05

      Právě jsem ji ochutnala,je moc výborná. A ten krém tomu dodává vlhkost a výtečnou chuť. Neudržela jsem se a zhltla skoro čtvrt plechu

    • já ty
      já ty | 18. 11. 2004 15:52

      Vyzkoušela jsem to a všem chutnal. Lepší je nechat bublaninu do druhého dne odležet,je pak vláčnější a chutnější,není tak suchá.

    • Jana z VM
      Jana z VM | 21. 10. 2004 10:27

      Musí to být velice dobré, ikdyž teď už čerstvý rybíz nemám, ale zkusím z mrazeného.Zaráží mě jedno hodnocení za 4 a a ni k tomu není komentář! Já myslím, že - vzhledem k uvedeným surovinám - to nemůže být na tuto známku!Zkusil jste to už někdo??

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Mleté mandle Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rybíz Smetana ke šlehání Sůl Vanilkový cukr Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Plněný hermelín

    Plněný hermelín

    Pavlišovský řízek

    Pavlišovský řízek

    Květáková polévka + obalovaný květák

    Květáková polévka + obalovaný květák

    Koláč švestkový s drobenkou

    Koláč švestkový s drobenkou

    Vegetariánský guláš

    Vegetariánský guláš

    Indický chléb (Naan / Chapati)

    Indický chléb (Naan / Chapati)

    Bezmasá (nejen) zeleninová směs

    Bezmasá (nejen) zeleninová směs

    Bazalková pasta / pesto

    Bazalková pasta / pesto

    Španělská paella krok za krokem

    Španělská paella krok za krokem

    Doporučujeme

    45 minut
    Polévka z pečeného květáku

    Polévka z pečeného květáku

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    52
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    50
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    43
    Palačinky
    Palačinky
    37
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    34
    Tvarohová bábovka
    Tvarohová bábovka

    Zajímavé články

    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…

    Sledujte nás

    AHA.cz Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    AHA.cz Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    AHA.cz Nedělní Aha! 28.2.2021

    Nedělní Aha! 28.2.2021

    Dáma.cz Barvy roku 2021 žlutá a šedá: Vyberte si kousky z nových kolekcí i z výprodeje!

    Barvy roku 2021 žlutá a šedá: Vyberte si kousky z nových kolekcí i z výprodeje!

    Dáma.cz Tyto slavné krásky zkrátily své vlasy na kluka: Jak jim pixie styl prospěl?

    Tyto slavné krásky zkrátily své vlasy na kluka: Jak jim pixie styl prospěl?

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Maminka.cz Sednout! Ticho! A k tabuli půjde... české školství! Tohle video si dejte

    Sednout! Ticho! A k tabuli půjde... české školství! Tohle video si dejte

    Reflex.cz Bohumil Pečinka: Zeman zastrašuje a drží Babiše

    Bohumil Pečinka: Zeman zastrašuje a drží Babiše

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Další doporučené recepty:

    Rybičková pomazánka II.
    Rybičková pomazánka II.
    Rybízová bábovka
    Rybízová bábovka
    Rybízová bábovka
    Rybízová bábovka
    Rybízová buchta s čokoládou
    Rybízová buchta s čokoládou
    Rybízová marmeláda
    Rybízová marmeláda
    Rybízová marmeláda II.
    Rybízová marmeláda II.
    • Recepty.cz
    • Rybízová bublanina s krémem
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí