Rybízová bábovka

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 130
      g máslo
    • 250
      ml mléko
    • 100
      ml olej
    • 4
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 0,5
      prášek do pečiva
    • 150
      g rybíz

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce vmíchejte spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem, olejem a máslem.

RADA: VIDEO, jak na Míša řezy krok za krokem!

2
Přidejte mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec do těsta přidejte opraný a očištěný rybíz, který nejprve obalte v polohrubé mouce, aby kuličky neklesly ke dnu.
3
Těsto nalijte do vymazané a moukou vsypané formy.
4
Pečte ve středně předehřáté troubě zhruba 40 minut.
5
Vychladlou bábovku pocukrujte moučkovým cukrem. Můžete ji ozdobit i kuličkami rybízu.

RADA: VIDEO, jak na domácí čokoládové sušenky!

Kategorie: Dezerty Bábovky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.