Hrnková bábovka s vanilkou

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      hrnek mouka
    • 0,5
      lžička sůl
    • 0,3
      lžička jedlá soda
    • 0,5
      balíček rozpuštěné máslo
    • 1,5
      hrnek cukr
    • 4
      ks vejce
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 0,6
      hrnek bílý jogurt
    • moučkový cukr na poprášení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 170 °C. Připravte si máslem vymazanou a moukou vysypanou formu.
2
V malé misce smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl a odložte stranou. V jiné misce smíchejte cukr, máslo a vejce a společně utřete. Přidejte vanilkový extrakt, moukovou směs a jogurt a promíchejte dohladka.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

3
Nalijte do připravené formy a jemně poklepejte o pult, aby se uvolnily případné vzduchové bubliny.
4
Pečte 35-40 minut či dokud špejle vložená do středu bábovky nevyjde čistá. Vyjměte z trouby a nechte 10 minut vychladnout, poté opatrně vyklopte. Před podáváním posypejte moučkovým cukrem.

RADA: VIDEO, jak udělat Míša řezy, krok za krokem!

Kategorie: Dezerty Bábovky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.