Obrácené řízky

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 78
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Vlastina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve strouhance. Strouhanku rukou lehce do řízků po obou stranách zatlačíme. Vejce rozšleháme se sekanou zelenou natí a namočíme do nich po obou stranách řízky a ihned je smažíme na oleji. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Použité ingredience v tomto receptu: Hořčice Kuřecí maso Olej Pažitka Pepř mletý Strouhanka Sůl Vejce
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Johana Benakova
    Johana Benakova |

    15. 3. 2014 16:07

    No hnus jako...lepsi jsou ciganske jidla 8-)

  • Hanicka
    Hanicka |

    13. 2. 2011 14:06

    MNAM ! povedlo se mi to :)

  • Jan Němec
    Jan Němec |

    29. 12. 2010 14:25

    Dělal jsem před týdnem z kýty a krkovice a výborné,neni obal tvrdý jako strouhánka.Výborné

  • Vendula Tesařová
    Vendula Tesařová |

    16. 9. 2010 13:52

    výborné, úžasný nápad potřít je hořčicí

  • Jana Koelblová
    Jana Koelblová |

    20. 6. 2010 12:32

    Tak dneska jsem je udělala k obědu a moc nám to chutnalo. Zapekla jsem je s cibulí a slaninou. Recept si přídávám do oblíbených a brzy zopakuji....

  • Jiří Melčák
    Jiří Melčák |

    22. 1. 2010 15:57

    Doma dělám už léta z krkovičky. Pekáč vůbec nevymazávám, protože krkovička je sama o sobě šťavnatá dost a navíc na maso pokládám plátky anglické a spousty cibule nakrájené kolečka. Takhle to vrstvím na sebe podle toho, kolik jich chci dělat. Dobrota.

  • JANA ŠKORNIKOVÁ
    JANA ŠKORNIKOVÁ |

    27. 12. 2009 19:18

    DNES JSEM TENTO RECEPT DĚLALA POPRVÉ A BYLO TO VÝBORNÉ.A NAVÍC MI TO PŘÍJDE JAKO LEPŠÍ FORMA OBALOVÁNÍ NEŽ KLASICKY TROJOBAL.S PEČENYMI BRAMBORY SUPER.

  • jana loosová
    jana loosová |

    24. 8. 2009 17:47

    Zdravím já je dělám z hovězího, naklepu obalím stejně, ale dám je dopéct do trouby a taky pod ně a na ně naházím moravanku to je pro gurmány jako lahůdka. Je to pikantní ale lahodné

  • Eva Skálová
    Eva Skálová |

    30. 6. 2009 06:47

    Kdo má rád řízky pěkně měkké, může je na pánvi rychle z obou stran osmažit, pak přendat na pekáček, zalít kostkou masoxu rozpuštěnou v půllitru vařící vody spolu se čtvrtkou másla a dát zapéct do vyhřáté trouby. Péct, dokud se voda nevypaří.

  • Jana Řezníčková
    Jana Řezníčková |

    2. 6. 2009 07:25

    Ivetko, je fajn, že Vám taky chutnaly, ale ta čeština.... nezlobte se, ale to jsou úplné základy pravopisu....byliii... chutnaliiiii.

  • Iveta Janatová
    Iveta Janatová |

    2. 6. 2009 07:11

    Tak i já chci pochválit tento recept.Jsou vynikající,byli k nedělnímu obědu a celé rodince chutnali.Příloha br.kaše a zeleninový salát,doporučuji a mám v oblíbených.

  • Mefinka Mefinka
    Mefinka Mefinka |

    16. 2. 2009 15:42

    Tyto řízky jsou skvělé. Už před časem jsem přidala do svých receptů a ráda se k tomuto jídlu vracím... :-) Dávám za 1*

  • Lenka B.
    Lenka B. |

    14. 2. 2009 08:38

    Tyto řízky jsou vynikající! Já je někdy potřu kromě hořčice také česnekem, někdy do vajíčka přidávám různé koření... má to spoustu variací a vždy si pochutnáme.

  • Mabelka Mabelka
    Mabelka Mabelka |

    14. 12. 2008 14:01

    Dnes jsme měli k obědu, bylo to výborné. Příště zkusím zapéct, snad nás to taky nezklame.

  • Vendula Strakošová
    Vendula Strakošová |

    11. 7. 2008 11:23

    Já to také zapékám ještě potom v misce, vymažu, posypu trochu strouhankou, pokladu hodně cibulí na kolečka, dám takto upravené řízky, slaninu a zapékám, nakonec přidám lehce roztopit sýr.Mňam..

  • Veronika Lindner
    Veronika Lindner |

    19. 4. 2008 12:57

    Davam velkou jednicku!Je to vynikajici.Ziji v rakousku a delam v restauraci.Ukazovala jsem to kolegini,nejdriv na me koukala skepticky,jestli nahodou nemam horecku,ze davam rizek nejdriv do strouhanky,a pak do vejce,ale kdyz to ochutnala,nesetrila chvalou.Opravdu vynikajici!

  • milena kubikova
    milena kubikova |

    27. 3. 2008 10:10

    nam to prislo uplne obycajne....a nakoniec som dostala odporucenie, vratit sa k niektorym z rodinnych receptov na upravu reznov...co uz.

  • Radmil
    Radmil |

    22. 3. 2008 11:13

    TO Anonym - taky mě zarazilo, že paní VV vydává klasický recept za svůj...

  • Vladkka Nováková
    Vladkka Nováková |

    21. 3. 2008 19:45

    Tak jsem je včera udělala. Použila jsem dvě krkovice a dva kuřecí řízky. Po usmažení jsem je dala do pomalého hrnce na jehož dno jsem nasypala na kousky syrové brambory s kousky másla a odešla jsem do práce. Po návratu mě přivítala úžasná vůně, brambůrky byl krásně opečené a ve šťávičce z masa. Řízky samotné byly úžasně měkkoučké.Takže dávám za 1.

  • Martina
    Martina |

    21. 3. 2008 14:36

    Ja pak vrele doporucuju obalene rizky naskladat do zapekaci misky a zalit pikantni nalozenou zeleninou/napr.Moravankou/ + klidne pridat i kysele zeli. Zapect v troube.Je to vyborne a overene! Podava se s bramborami a tatarkou.

  • Heda
    Heda |

    21. 3. 2008 13:08

    Více nám chutnalo kuřecí, ale i vepřové jsou dobré. Každý máme jinou chuť dávám za jedna. Heda

  • Olga
    Olga |

    19. 3. 2008 20:16

    Anonym, rezne sú super, keď je niečo dobré, tak nezáleží na tom či je to klasika, hlavne ,že to chutí.Dnes som ich robila na obed a všetci sa len tak olizovali.

  • Anonym
    Anonym |

    19. 3. 2008 07:48

    tento recept dělala tchýně před 35 lety, co vás, milé dámy, učily maminky, že se rozplýváte nad klasikou?

  • Květa Soukupová
    Květa Soukupová |

    17. 3. 2008 12:37

    Je to výborné!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Jana Kaboňová
    Jana Kaboňová |

    16. 3. 2008 22:22

    Je to opravdu vynikající-já taky dělám,ještě trošku vylepšeně a sice po usmažení,dám do pekáčku a zaliju sladkou smetenou nebo šlehajdou a na 30min šoupnu do trouby.Vždycky jsou řízečky krásně měkké a šťavnaté!

  • Monika
    Monika |

    16. 3. 2008 18:03

    Jde to i s hovězím plátkem.Strouhanku musíme vklepat a potom plátek obalit ve vajíčku.Hořčicí potírám až před zapékáním v troubě.

  • petra š
    petra š |

    16. 3. 2008 17:27

    Řízky jsou opravdu vynikající a dělám je stejně jako Jitka.Vymažu pekáček trochu máslem,vložím řízečky,posypu cibulí,pokladu anglickou slaninou a přidám ještě uzený špek(výborný mají v Glóbusu).Poslední dobou jsem do vajíčka začala přidávat nastrouhanou cihlu.A trochu to podliji.

  • zoonka
    zoonka |

    6. 3. 2008 19:06

    Řízky jsou výborné. Použila jsem pepř čtyř barev, kuřecí maso jsem potřela Francouzskou hořčicí a nemělo to chybu. Určitě zopakuji.

  • Alena Hreusová
    Alena Hreusová |

    5. 3. 2008 05:55

    Tento recept je veľmi dobrý. Môj postup prípravy bol nasledovný: Rezne som nakrájala, naklepala, osolila, z jednej strany posypala čiernym korením a z druhej strany vegetou. Potrela horčicou, pokvapkala olejom a nechala chvíľku postáť. Potom obalila v strúhanke, do ktorej som pridala strúhaný syr, namočila do vajíčka rozšľahaného so štipkou kari korenia a petržlenovou vňaťou a vysmážala na oleji. Po vysmažení som dala rezne do pekáča, podliala vývarom, posypala cibuľou a obložila plátkami anglickej slaniny. Nechala zapiecť. Použila som morčacie mäso, ale môže byť aj hovädzie, alebo bravčové. Hodnotím známkou 1.

  • jitka
    jitka |

    26. 2. 2008 09:51

    Já po usmažení řízky vložím do zapékací misky, proložím kolečkami cibule a plátky anglické, přiklopím a 20 minut zapékám. maso krásně změkne a natáhne chuť.

  • Markýza První
    Markýza První |

    22. 2. 2008 17:50

    Tyhle řízečky jsou super, měli jsme včera k večeři.Příště vyzkouším zapéct se šlehačkou.

  • Jana
    Jana |

    21. 2. 2008 19:03

    Souhlasím. Skutečně vynikající.

  • Anonym
    Anonym |

    20. 12. 2007 17:21

    vynikající

  • králíček
    králíček |

    15. 12. 2007 21:37

    Já řízečky v pekáčku podlévám smetanou, navrch slanina, hmmm mňam!

  • Jolka Holka
    Jolka Holka |

    11. 12. 2007 12:38

    Já je stejně jako Romana dělám ze zadního hovězího. Do remosky je stavím a prokládám cibulí a anglickou. Už jsme je dlouho neměli, přeci jenom to hovězí je drahé, ale připomněli jste mi je a letos o Vánocích je určitě udělám.

  • Alena
    Alena |

    31. 10. 2007 11:59

    Obrácené řízky dělám, ale nezalévám je hořčicí,ale zeleninovou směsí se žampiony(DYNASTIE).Vyzkoušejte,taky dobrý.

  • Lenka
    Lenka |

    17. 10. 2007 12:11

    Obrácené řízky také dělám, ale malinko jinak, tak jen pro inspiraci... obalím nejdříve ve strouhance, potom vajíčku, osmažím. Smažené vyskládám do pekáčku a přeliju je plnotučnou hořčicí (hořčici smíchám s vodou, aby se lépe polilo) a dám zapéct. Také dobré!

  • Jana
    Jana |

    20. 9. 2007 08:59

    Tyhle řízečky se dají dělat z jakéhokoli masa. Doporučuji po osmažení naskládat na pekáč, proložit anglickou slaninou a pórkem a zalít trochou teplé vody s rozpuštěným masoxem. Zapéct 20-30 minut.Šťavnaté a moc dobré.

  • Pavla
    Pavla |

    7. 9. 2007 16:12

    Tyto řízky jsou výborné a křehoučké.Ale nechápu ,proč někdo píše komentář,když ten recept nevykouší a peče řízky 2krát do roka?

  • Anonym
    Anonym |

    6. 9. 2007 22:20

    Tak obrácené řízky mi vykládala před páer lety sousedka - jak zatlouká strouhanku do řízků a pak je teprv máíčí ve vajíčku - poslala jsem ji do háje. Za prvé: nemám tolik času, abych se s tím patlala naopak (a uklízela pak ještě veškerý ten bordel), za druhé: obalované řízky (normáílní) dělám v průměru 1-2 x do roka, tj. maximálně tehdy, když potřebuju jídlo na cestu, a jím je stejně JEDINĚ A POUZE z kuřecího masa a studené.

  • Romana Remutová
    Romana Remutová |

    6. 9. 2007 14:13

    Možná se budete divit, ale tyhle obrácené řízečky dělám ze zadního hovězího,postup stejný, jen je naprudko osmahnu na pánvi a pak dám podlité vodou zapéct cca na 40minut do trouby.Jsou vynikající.

  • Ema
    Ema |

    6. 9. 2007 13:25

    Dělám z kotlety, naklepu, osolím,opepřím, obalímve strouhance, vejci a hladké mouky a opeču na pánvi.Naskládám na plech, posypu grilovacím kořením,potřu kečupem,dám na každý několik tenkých kroužků cibule a nahoru slaninu. Mírně podleji vodou a peču v troubě tak 20 minut. Nakonec je možné posypat sýrem a krátcezapéct. Výborné s bramborovou kaší.Naše oblíbené jídlo.

  • Kateřina Candrová
    Kateřina Candrová |

    10. 8. 2007 14:29

    Příjemná změna. Děkuji za recept.

  • I`S
    I`S |

    27. 4. 2007 19:42

    Jednou rukou posypavam strouhankou a druhou rukou ji zatloukam palickou do rizku.

  • Jana Vš
    Jana Vš |

    29. 3. 2007 10:23

    Dělám z hovězího. Po osmažení narovnám na pekáček, na každý řízek dám kupičku na slanině osmažené cibule, podleju sklenicí vody, zakryji druhým pekáčem a nechám asi hodinu zapéci v troubě.

  • Lada Kunetková
    Lada Kunetková |

    17. 3. 2007 12:32

    Netradiční změna klasického řízku,naše malá si taky pochvalovala ,dobručké masiko,:-)

  • Václav FRONĚK
    Václav FRONĚK |

    12. 2. 2007 08:59

    Paní Vencová,máte dobré recepty a z hloupích připomínek si nic nedělejte.My také řízky jako Vy děláme,ale pro snažší obalení,ale i vniknutí strouhanky do masa,klepeme řízky ve strouhance ,nasypané na prkénku.Vše ostatní je podobné.

  • Jitka
    Jitka |

    19. 1. 2007 15:05

    přesně jak píšeš, ale pak je hodím na zapékací mísy a hodně - hodně - nakrájené cibule mezi řízky...za dvacet minut je to nebe na zemi.

  • petra partlová
    petra partlová |

    18. 1. 2007 19:40

    Já prokládám cibulí a rajčaty.Je o naše oblíbené jídlo.

  • Marie Dubcová
    Marie Dubcová |

    17. 12. 2006 20:11

    Do strouhanky jsem přimíchala strouhaný sýr, řízky nemjaí chybu,je to jednoduchá obměna a řízky jsou vynikající. Nám více chutnájí z vepřového.dávám velkou jedničku.

  • Ivana Kašparovská
    Ivana Kašparovská |

    11. 9. 2006 09:30

    Řízky dám do zapékací mísy, prokládám cibulí a anglickou slaninou, nechám zapéct.

  • Iva
    Iva |

    9. 9. 2006 14:05

    Tož bulo to dobré....

  • XY
    XY |

    28. 4. 2006 19:00

    Jednoduchá příprava, chutné

  • Ludmila Tokoliova
    Ludmila Tokoliova |

    28. 4. 2006 15:57

    Taaak..dojedli jsme!!Bylo to vynikajici.A i presto,ze je muj manzel profes.fotbalista a takovy papanicka nemuze,dala jsem tam i hodne cesneku,aby to vonelo..Jen to ucitil a ja s mym synackem jsme malem nemeli co jist:-)):Dekuji za recept,fakt mnamka.A taky to je dost sity.meli jsme to s bramborem a doamcim dresingem.Davam za 1.

  • Daniela
    Daniela |

    9. 4. 2006 19:59

    Prej my... Samozřejmě jsem vařila jenom já a bratříček komentoval :P Ale moooc dobrý to bylo, musím sebe a tenhle recept pochválit :)

  • Pralev .
    Pralev . |

    9. 4. 2006 19:15

    Tak jsme to s mladší sestřičkou uvařili a musím říct, že bašta :) Díky za moc dobrej recept.

  • Makulka
    Makulka |

    4. 3. 2006 11:15

    Milé kuchařinky, zkuste místo srtouhanky dát dordrceé cornfleks /lupínky/.Ty strčte alespň do 3 igelitových sáčku a bušte na ně paličkou nebo válečkem aby se rozdrtily. Je to super křupavoučké.

  • Alisia Z.
    Alisia Z. |

    13. 2. 2006 19:17

    Strouhanku promíchávám se strouhaným sýrem a to zatlačím do msa a pak teprve protáhnu vejci. Myslím, že te to tak chutnější

  • Jindřiška Čížková
    Jindřiška Čížková |

    15. 4. 2005 11:10

    Neodolala jsem a zkusila tento recept. protože ale nemáme rádi hořčici, dala jsem na maso koření tzaziky, pak dala do pekáčku s cibulí, zalila šlehačkou (aby bylo maso skoro potopené), přidala opět trochi tzaziky a zapekla pomalu v troubě asi 20 min. Šlehačka zhoustla a byla výborná. Příloha brambory.Děkuji za inspiraci, bylo to výýýborné, všem moc chutnalo.

  • marcela slamdeckova
    marcela slamdeckova |

    8. 4. 2005 17:24

    My recept delame,ze do vajicka pridame trochu kari koreni,je to vynikajici a rovnez zapecu se slaninou,cibuli a poliju zbytkem vejce..

  • alena
    alena |

    6. 2. 2005 12:46

    Já znám ještě pokračování-takto udělané řízky se naskládají do pekáče,prokládají se anglickou slaninou a cibulí,nakrájenou na kolečka,zalijeme asi 3 dl vývaru a pečeme,cca 3/4hod.Pak podáváme s bram.kaší.brymb.knedlíkem nebo jak kdo chce.

  • Jarka L.
    Jarka L. |

    4. 2. 2005 08:40

    Po přečtení vašich komentářů jsem nemohla odolat a zkusila jsem taky. A řeknu jen jedno. Famozni. Ochucené a osmažené řízky přesně podle postupu p. Vencové jsem vložila do pekáčku na narájené brambory s cibulkou a slaninou. Přikryté asi 30 minut dusila (až byly brambory hotové), poté na každý plátek masa položila uzený sýr, zalila šlehačkou a nezakryté pekla ještě 20 minut. Můj přítel je velmi náročný a skvělý kuchař. Slova uznání od něj slyším velmi zřídka. A díky tomuto receptu jsem se jich po dlouhé době dočkala. Moc Vám děkuji paní Vencová!

  • Vladka Sedláčková
    Vladka Sedláčková |

    15. 11. 2004 16:14

    Nemá to chybu. Děkuji za inspiraci.

  • Jana H.
    Jana H. |

    13. 11. 2004 18:48

    Aleno dala jste je zapéct do trouby?To jsem tam nenapsala. Zapékám je asi 3/4 hod. a ta smetana udělá takový dobrý sos. Dělám je takto už leta.Ten recept jsem četla v nedělním Blesku, kde byl rozhovor s p.Troškou a tento recept tam uváděl. Pravda je že ne každému chutná stejně.

  • Anonym
    Anonym |

    13. 11. 2004 09:26

    Aleno dělejte bez smetany a uvidíte jaká je to bašta

  • alena
    alena |

    12. 11. 2004 18:59

    Tak jsem dneska vyzkousela rizky podle Jany (podle Trosky). Nedalo se to jist! S tou smetanou jsem to akorat zkazila a vse putovalo do WC.

  • Anonym
    Anonym |

    12. 11. 2004 18:07

    Jednička podtržená, chutná nám to, děti říkají řízečky v palačince

  • Marek Kopecký
    Marek Kopecký |

    10. 11. 2004 11:44

    Doporučuji v té strouhance naklepat paličkou. Bacha lítá to všude takže já je obaluji v igelitovém pytlíku :-)

  • kluci z Ostravy
    kluci z Ostravy |

    2. 11. 2004 19:00

    Vlasto, děkujeme za další výborný recept pro úplné kuchařské negramoty

  • Marie Holcová
    Marie Holcová |

    1. 11. 2004 11:46

    Strouhanku lze lehce zaklepat do řízků paličkou namaso. lépe drží. taky je dávám do pekáče nakolečka cibule a trochu slaniny zesklovatět,podlejijen půl deci vody a přikryji dalším pekáčem a dám do teplé trouby na půl hodiny dojít.

  • DEBRA
    DEBRA |

    27. 10. 2004 20:35

    VASE RECEPTY NEMAJI CHYBU.VYZKOUSELI JSME JICH V USA VELA.JA DELAM TAKTO:RIZKY POSIPU KORENIM EMERILS ESSENCE ORIGINAL A KORENIM NA STEAK,OBALIM VO STROUHANKE A NA KONEC DO VAJICKA.OPRAVDU VYNIKAJICI.NENI NA CESKE RUCICKY A RECEPTICKY.DOBROU CHUT PRAJE DEBRA Z USA.

  • Marcin
    Marcin |

    22. 10. 2004 21:30

    Nemá to chybu.Lepší je ale vepřové jak kuřecí.

  • Jana
    Jana |

    21. 10. 2004 21:26

    Tyto řízečky dělám podle Zdeňka Trošky. Naklepat, posolit, popepřit, obalit ve strouihance a ve vejci. Dát smažit, přendat do pekáčku, pokrýt na kolečka nakrájenou cibulí, znovu posolit a popepřit, zalít Tatra mlékem nebo šlehačkou.. Obměna: místo cibele dát žampiony a posypat srouhanou nivou.Takto udělané doma milujeme.

  • LK
    LK |

    20. 10. 2004 22:13

    Obrácené řízky znám trochu jinak.Řízky posypu kořením na steak,potom do strouhanky a nakonec do vajíčka s oregánem.Fakt dobrý.

  • Anna
    Anna |

    14. 10. 2004 23:08

    Obracene rizky, nebo taky - cikanske rizky.Maso pouzivam jak veprove, tak i hovezi - proto nazev - cikanske. Postup stejny, zapekam v troube a nekdy uplne dospod davam syrove na kolecka nakrajene brambory a vrsim vrstvu masa, slaniny, zeleniny [cibule, rajce, paprika] a opet maso, slanina atd. Idealni pro vice osob. Je to dobry recept a chutny, vhodny i pro navstevy.

  • Romana
    Romana |

    8. 10. 2004 11:35

    Výborné, použila jsem místo hořčice česnek ,zapekla jsem to v troubě s uzeným sýrem, opečenou na kolečka nakrájenou cibulkou a zalila malinko šlehačkou.

  • Petra
    Petra |

    1. 10. 2004 14:09

    Vyzkoušela jsem a je to opravdu dobé a navíc rychlé a to je super

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    16. 9. 2004 16:34

    Vynikající, použili jsme hořčici a česnek.

  • Andrea
    Andrea |

    16. 9. 2004 12:07

    My děláme obrácené řízky takto.Řízky naklepeme,osolíme,opepříme.Obalíme ve strouhance a pak ve vajíčku.Osmažíme na pánvi,pak dáme do pekáčku,posypeme nakrájenou slaninou,cibulí a zapečeme.Určitě vyzkoušíme i tento recept.

  • babi herbe
    babi herbe |

    15. 9. 2004 22:10

    Já naklepané řízky kořením vegetou a pepřem, zakápnu olejem a dál postupuji stejně. Je to skvělé.

  • Jana
    Jana |

    12. 9. 2004 17:47

    Chutnalo nám. Zkombinovali jsme jak horčici tak i prolisovaný česnek a byla to bašta.

  • Anonym
    Anonym |

    17. 8. 2004 23:18

    Doporučuji vyzkoušet

  • Anonym
    Anonym |

    31. 7. 2004 21:27

    Moc dobré

  • Aťa
    Aťa |

    11. 6. 2004 18:33

    Moc nám chutnalo, místo hořčice jsem potřela prolisovaným česnekem, protože hořčici nemusíme. Použila jsem řízky krůtí.