• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Vepřová krkovice se šlehačkou
    Napište svůj komentář k receptu

    Vepřová krkovice se šlehačkou

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.9
    hodnotilo: 16
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Vepřová krkovice se šlehačkou
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • vepřová krkovice
      • brambory
      • 2
        balení smetana ke šlehání
      • pepř mletý
      • sůl

    Postup přípravy receptu

    1
    Plátky krkovice osolíme a opepříme. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silnější hranolky, osolíme a dáme do pekáčku. Na brambory rozložíme připravenou krkovici a vše zalijeme šlehačkou. Dáme péct do trouby, maso občas otočíme. Pečeme tak dlouho, dokud nejsou brambory i maso měkké.
    2
    Poznámka autora: všechno můžeme zasypat nastrouhaným sýrem, místo krkovice můžeme použít třeba kotlety, ale není to ono, jelikož krkovice pustí do brambor více "šťávy" a kotlety jsou potom moc vysušené.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Vepřová krkovice v troubě

    Vepřová krkovice v troubě

    Marinovaná vepřová krkovice

    Marinovaná vepřová krkovice

    Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide

    Farmářská vepřová krkovice s šalotkou…

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Hancza | 5. 3. 2014 08:19

      Moc dobré! Brambory jsem nakrájela na silnější plátky, na brambory naskádala kolečka cibule a až na to maso. Asi po půl hodině jsme vrstvy proházela - maso dospod a brambory nahoru. Výsledek byl zřejmě dobrý, přítel se dožadoval přidání :)

    • Vlasta Novák | 17. 1. 2012 11:52

      Opraveno

    • Ladia
      Ladia | 17. 1. 2012 10:04

      Zařazení maso vepřové. Té šlehačky kolik, 2 litry, kusy...? Proč ingredience začínají solí a pepřem, když v postupu se začíná masem. A já bych i odstranila <br> v postupu 8-)

    • Vlasta Novák | 17. 1. 2012 09:28

      Opraveno, díky

    • venyss | 16. 1. 2012 20:42

      U nás doma velice oblíbený recept! Jen brambory děláme na kolečka a většinou děláme s kotletkou. Někdy to udělám tak,že místo masa prokládám vrstvy cibule,ale to už je pak jiný recept-spíše příloha ;-)

    • recepty73
      recepty73 | 16. 1. 2012 19:57

      ...smetana ke šlehání je určitě lepší :-P , v názvu je krkovice, v ingrediencích kotleta ;-) ...

    • Sisinka
      Sisinka | 4. 4. 2011 11:18

      Tento recept znám již delší dobu, pro urychlení brambory uvařím do poloměkka ve slupce a osolené a opepřené maso opeču na pánvičce aby nebylo úplně vařené. Poté navrstvím spolu s cibulí do vymazané zapékací misky a spolu se šlehačkou dopeču. Souhlasím, že krkovice je na tento recept mnohem lepší než kotleta.

    • michal jakouš
      michal jakouš | 4. 11. 2009 10:53

      vynikající gurmánský požitek.stačil jsem si s jednou šlehačkou .dekuji za recept.

    • Jitka Bublová
      Jitka Bublová | 27. 10. 2008 12:45

      Tenhle recept dělám spoustu let, většinou z plecka, je skvělý. Brambory krájím na plátky, pak asi v polovině pečení přehodím maso dolů, brambory nahoru. Na 4 porce dávám 2 šlehačky, peču odkryté. Proto pak šlehačky není moc, brambory nahořče chytnou trochu kůrčičku a šlehačka se skoro vypeče. Chce to vyndat z trouby ve chvíli, kdy ještě trochu šlehačky vidíte mezi masem a brambory, nesmí to v ní plavat ani nesmí být úplně vypečená. Maso i brambory mají díky šlehačce výbornou chuť, je to opravdu pochoutka, doporučuji vyzkoušet. Sýr vůbec není nutný, pokud ho chcete použít, dpooručuji recept "zapečené kotlety s kyselou šlehačkou", je taky výborný.

    • František Vávra
      František Vávra | 17. 10. 2008 08:14

      Ty ingredience jsou velmi nedostatečně vyplňovány - 2 sladné smetany. Ale v obchodě můžu koupit malinkou smetanu i velké balení.

    • Kateřina Pyszková
      Kateřina Pyszková | 15. 10. 2006 13:34

      Chuťově super, až na to, že podle mě tam příjde moc smetany. Maso pustí hodně šťávy a je to potom skoro všechno vařené, když se to dělá v ohnivzdorné zapékací misce přikryté. Taky jsem dala nejprve maso a nahoru brambory. Když to bylo měkké, přendala jsem to, takže dole byly brambory a pak maso, které po krátkém zapečení bylo s kůrkou a ne tak moc dušené. Příště to poleji jen asi polovinou šlehačky.

    • Mila Foglova
      Mila Foglova | 26. 3. 2006 15:04

      A ja zase davam na vetsi pekac nebo plech a brambory dam do jedne poloviny a maso do druhe a pak je vsechno stavnate a chutne.

    • Jitka Malinová
      Jitka Malinová | 1. 3. 2006 10:02

      Maso dávám na dno pekáčku a je jedno jaké ( králík, kuře, kotleta, krkovice ... ), hodně cibule a pak teprve brambory. Maso se peče celou dobu ve smetaně a je potom velmi šťavnaté.

    • Di
      Di | 1. 3. 2006 06:55

      Tak to prostě zkustě vidličkou, zda jsou maso i brambory dostatečně měkké. V každé troubě je doba pečení jiná.

    • Vladimír Čapek
      Vladimír Čapek | 28. 2. 2006 17:30

      Co zapsat u receptů teplotu a délku pečení alespoň pro představu doby vaření. Voní mi kuchyně já slintám a pořád nevím kdy už to bude.

    • Jana Vrbová
      Jana Vrbová | 29. 7. 2005 10:02

      Super. Dala jsem brambory (na plátky 0,5cm) nad i pod maso, přidala jsem cibuli i sýr. Tomuhle nikdo neodolá!!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
    Maso Vepřové Oběd Večeře Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl Vepřová krkovice
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Dunajské vlny

    Dunajské vlny

    Magdiny plátky

    Magdiny plátky

    Vepřové závitky v římském hrnci

    Vepřové závitky v římském hrnci

    Halušky s tvarohem

    Halušky s tvarohem

    Halušky s brynzou

    Halušky s brynzou

    Brambory zapečené se zeleninou

    Brambory zapečené se zeleninou

    Jednoduché kávové řezy s ořechy

    Jednoduché kávové řezy s ořechy

    Jednoduchá žampionová směs

    Jednoduchá žampionová směs

    Sněhové pusinky II.

    Sněhové pusinky II.

    Doporučujeme

    45 minut
    Polévka z pečeného květáku

    Polévka z pečeného květáku

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    55
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    54
    Palačinky
    Palačinky
    53
    Bramboráky
    Bramboráky
    48
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    39
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…

    Sledujte nás

    AHA.cz Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    AHA.cz Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    AHA.cz Nedělní Aha! 28.2.2021

    Nedělní Aha! 28.2.2021

    Dáma.cz Tyto slavné krásky zkrátily své vlasy na kluka: Jak jim pixie styl prospěl?

    Tyto slavné krásky zkrátily své vlasy na kluka: Jak jim pixie styl prospěl?

    Dáma.cz Herec Ladislav Mrkvička: Bouřlivák, krotitel šelem a milovník s kupou dětí

    Herec Ladislav Mrkvička: Bouřlivák, krotitel šelem a milovník s kupou dětí

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Maminka.cz Maminkou roku 2020 je Kateřina Tichá! Kdo vyhrál jednotlivé kategorie?

    Maminkou roku 2020 je Kateřina Tichá! Kdo vyhrál jednotlivé kategorie?

    Reflex.cz Rok s covidem: Jak s ním šel čas a jak proměnil náš ­život?

    Rok s covidem: Jak s ním šel čas a jak proměnil náš ­život?

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Další doporučené recepty:

    Vepřová játra ve vinné omáčce
    Vepřová játra ve vinné omáčce
    Vepřová kapsa na pórku s cuketovou nádivkou
    Vepřová kapsa na pórku s cuketovou…
    Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
    Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a…
    Vepřová krkovice v troubě
    Vepřová krkovice v troubě
    Vepřová kýta Ježibaba
    Vepřová kýta Ježibaba
    Vepřová kýta na cottage sýru
    Vepřová kýta na cottage sýru
    • Recepty.cz
    • Vepřová krkovice se šlehačkou
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí