Kapsy se zeleninou ala svíčková

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 300
      g mrkev
    • 100
      g petržel
    • 150
      g celer
    • 4
      ks vepřové kotlety vyšší nebo kuřecí prsa
    • sůl a pepř
    • máslo - kousek
    • olej
    • 2
      ks bobkový list
    • 8
      ks nové koření kuličky, cca
    • ocet dle chuti
    • cukr krupice dle chuti
    • hladká mouka na zahuštění
    • 100
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli si pokrájíme najemno, kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na plátky. Vše na kousku másla orestujeme dorůžova. Do kotlet (prsíček) si opatrně nařízneme hlubokou kapsu, kterou osolíme a opepříme (i uvnitř) a naplníme zeleninou. Pak uzavřeme, zpevníme jehlicí nebo párátkem a naplněné kapsy orestujeme na oleji dozlatova.
2
Zbytek zeleniny si zalijeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření, osolíme a dáme vařit. Do zeleninového vývaru dáme osmažené kapsy a dusíme doměkka cca 25-30 minut, pak kapsy vyjmeme, vyndáme koření, do vývaru nalijeme smetanu a zahustíme moukou (1 lžíce) rozmíchanou v malém množství vody. Dochutíme solí, octem, cukrem a podáváme, nejlépe s houskovým nebo kynutým knedlíkem.
3
* Dobu přípravy můžeme zkrátit o dobu dušení masa, pokud kapsy budeme smažit zvolna, aby se dobře propekly. Pak omáčku můžeme dodělat během smažení masa a na talíři osmažené kapsy omáčkou jen přelít.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jolana
    Jolana |

    8. 1. 2015 12:48

    Vynikajíci. Doporucuji ;))

  • Iva Molková
    Iva Molková |

    18. 6. 2012 13:26

    Byl to výborný nedělní oběd který chutnal i návštěvě, děkuji vám a tisknu si <:-) :-))

  • madona
    madona |

    9. 3. 2012 11:46

    dekuji za vyborny recept, svickovou mam rada, ale z vareni mam respekt. recept je napsany tak, ze se neda zvorat a me se myslim povedla. sice to neni ta babicina nakladana, ale chutna skvele a uvidime co na to rekne zbytek rodiny :)

  • Lucka
    Lucka |

    29. 11. 2011 08:16

    :-* vynikající jako od maminky,děkuju :-))

  • k.minnie
    k.minnie |

    17. 10. 2011 22:59

    Skvělé!!! Kapsy jsem sice nedělala, ale bylo to opravdu vynikající. Díky za recept :-)

  • houba
    houba |

    26. 9. 2011 20:53

    fakt super! doporučuju!

  • Plummer
    Plummer |

    24. 7. 2011 16:43

    Pokud nechcete u sporaku travit hodiny casu a zalezi vam na chuti jidla, tak tohle je to prave orechove. Ja byl nad miru spokojeny a rodina take.

  • werner
    werner |

    9. 7. 2011 21:18

    vynikajici,chutnala primo bozsky ;-) !

  • Gábina
    Gábina |

    30. 5. 2011 12:27

    Kapsy mi připravili už u řezníka, zbytek jsem zvládla už v pohodě a sváteční oběd s budoucím tchánem a tchýní se povedl na jedničku. Líbila se mi ta rychlejší verze, kdy kapsy nedusíme a je to perfektní :-* <:-) . Možná příště vyzkouším i domácí knedlík ;-) :-) .

  • Danka
    Danka |

    22. 4. 2011 06:19

    Místo šlehačky jsem použila zakysanou smetanu a ani jsem nezahustila moukou, bylo to výtečné, pochutnali jsme si :-)) .