Hermelínové měšce (kapsy)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kuřecí prsa nebo vykoštěné stehenní řízky, plátky krkovice...
    • 4
      plátek sušená šunka schwarzwaldská, pršut...
    • sůl
    • 1
      ks hermelín
    • režná nit
    • máslo
    • smetana na vaření nebo vývar na podlití
    • koření dle chuti: není nutné

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí řízky prokrojíme (nedokrojíme) a vytvoříme tak větší plátek, který přes igelit naklepeme. Jiný druh masa pouze naklepeme. Na plátek naklepaného osoleného masa položíme plátky šunky, rozkrájenou polovinu hermelínu, vše pevně zabalíme do měšce, který nahoře uzavřeme nití do uzlíčku a dáme do máslem vymazané zapékací misky, podlijeme troškou smetany nebo vývaru, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě doměkka cca 40-55 minut (dle druhu masa). Kuřecí maso nedopékáme dozlatova bez přikrytí, jelikož by se nám vysušilo. Pokud chceme mít maso barevnější, můžeme použít například grilovací koření, papriku, barevný pepř...
2
Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou a zeleninovou oblohou.

Komentáře k receptu

  • Majda
    Majda |

    1. 6. 2016 20:50

    Bylo to dobroučký :-*