Sýrovo-jablečné měšce (kapsy)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek maso na řízky : kuřecí, krůtí, krkovice, plec...
    • 200
      g ementál nebo Čedar, Gouda...
    • 1
      ks jablka nejlépe kyselejší, velké
    • sůl
    • koření dle chuti na posypání měšců
    • máslo
    • smetana na vaření nebo vývar na podlití
    • režná nit

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky masa naklepeme, pokud použijeme kuřecí řízek, nejprve ho prořízneme (nedokrojíme) a vytvoříme tak větší plátek. Plátky osolíme, do jejich středu rozdělíme sýr a jablko, uzavřeme a svážeme do uzlíčku. Měšce dáme do máslem vymazané zapékací mísy, podlijeme smetanou nebo vývarem, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě 40-55 minut doměkka. Pokud děláme měšce z drůbežího masa, tak nedopékáme dozlatova bez přikrytí, aby se nám maso nevysušilo, a pro barvu můžeme posypat měšce kořením dle chuti: paprika, grilovací koření, barevný pepř...
2
Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou a zeleninovou oblohou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.