Hovězí na víně se zeleninou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks pórek (středně velký)
    • 750
      g hovězí líčka (nebo kližka)
    • hladká mouka (na poprášení)
    • olivový olej (na osmažení)
    • 150
      g mrkev
    • 1
      sklenice dezertní víno
    • 1
      sklenice červené víno (kvalitní suché)
    • vývar (na podlití)
    • sůl
    • pepř mletý
    • mletá sladká paprika
  • K podávání...
    • těstoviny
    • ovčí sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli, česnek a pórek dobře očistěte a nadrobno nakrájejte. Maso očistěte od blan a šlach, nakrájejte ho na kousky, osolte, opepřete a poprašte hladkou moukou. Ze všech stran opečte na troše oleje a vložte do pekáče nebo kastrolu vhodného do trouby. Na pánvi opečte mrkev, poprašte trochou sladké papriky a přesuňte k masu. Zastříkněte víny, odvařte, vlijte vývar tak, aby pokryl základ ze zeleniny, ale maso nebylo zakryté. Přikryté duste v troubě, až bude maso úplně měkké, pokud je potřeba podlévejte vývarem. Omáčku nakonec můžete protřít sítem, aby byla úplně hladká. Maso podávejte, jak je zvykem v Baskicku, třeba s těstovinami, které můžete posypat trochou strouhaného tvrdého ovčího sýra.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: