Hovězí na červeném víně

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g hovězí maso na pečení
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks řapíkatý celer lodyha
    • 100
      ml červené víno suché
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      ks pepř celý kuličky
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do kameninové nádoby. Přidáme víno, bobkový list, česnek a několik zrnek pepře. Maso opláchneme, osušíme, ponoříme do této marinády a necháme 4 hodiny odležet. Poté maso vyjmeme, osušíme a poprášíme moukou.
2
Na rozpáleném oleji maso po každé straně osmahneme. Přidáme marinádu, zeleninu, osolíme a pod pokličkou dusíme zhruba 40 minut. Často obracíme. Když je maso měkké, vyjmeme je, necháme okapat a odstraníme bobkový list.
3
Maso nakrájíme na plátky, polijeme šťávou a obložíme zeleninou. Podáváme s opékanými brambory.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • P.Diddy Combs
    P.Diddy Combs |

    1. 8. 2005 19:18

    nemuzu sehnat LOHYDU, ale jinak je to mnamka:)