Hovězí Massaman karí s batáty

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 70 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce olej
    • 800
      g hovězí kýta
    • 2
      ks cibule
    • 4
      lžíce pasta Massaman kari pasty
    • 1
      plechovka kokosové mléko
    • 2
      lžíce rybí omáčka
    • 2
      ks bobkový list
    • 2
      ks batáty střední

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V kastrolu rozehřejte olej a orestujte na něm na kostky nakrájené a osolené hovězí maso, asi 4 minuty. Poté přisypte na plátky nakrájenou cibuli a dál restujte zhruba 5 minut. Přidejte kari pastu a ještě minutu restujte. Nyní vše zalijte kokosovým mlékem, přidejte rybí omáčku, bobkové listy a duste na mírném ohni pod pokličkou asi hodinu.

RADA: Recept na přípravu Massaman kari pasty!

2
Poté do kastrolu přidejte oloupané a na větší kostky nakrájené batáty a duste dalších 20 minut. Podávejte s rýží, případně ozdobené posekanými oříšky kešú a mátou.
3
Tip: Thajci si rádi vyhrají s brambory i cibulí - krájejí je na různé tvary a dokonce i květy. Máte-li čas, zkuste to!
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.