Hovězí maso rendang

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks skořice
    • 3
      ks hřebíček
    • rýže k podávání
    • pepř mletý
    • bazalka thajská
    • 1
      ks zázvor
    • 3
      ks badyán
    • 500
      g telecí maso
    • 75
      g kokos strouhaný
    • 400
      ml kokosové mléko
    • 1
      lžička hnědý cukr
    • 3
      ks citronová tráva pouze bílá část
    • 2
      ks chilli papričky sušené
    • 2
      lžíce limetková šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli, česnek, zázvor a citronovou trávu nasekejte nadrobno a s chilli a olejem rozmixujte na pastu. Skořici, hřebíček a badyán nasucho orestujte v pánvi, přidejte pastu a krátce opečte.
2
Maso nakrájejte na kousky, přidejte ke směsi a asi 5 minut opékejte.
3
Přilijte kokosové mléko a 200 ml vody, vsypte kokos smíchaný a cukrem. Pod poklicí zvolna duste, asi 1,5 hodiny. Občas promíchejte. Podle potřeby podlijte vodou. Hotová omáčka má krémovou konzistenci.
4
Bazalku nasekejte nahrubo.
5
Z omáčky vyjměte skořici, hřebíček a badyán, dochuťte ji limetkou, solí a pepřem, posypejte nahrubo nasekanou bazalkou. Podávejte s rýží.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: