Hovězí maso v jogurtové omáčce

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: pippiva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme na drobno (můžeme rozmixovat). Do hrnce dáme trochu olivového oleje a orestujeme maso s cibulí, opepříme, osolíme a zalijeme vývarem. Vaříme, dokud maso není měkké a témeř všechna tekutina se musí vypařit. Smícháme jogurt, žloutek a šťávu z citrónu a tuto směs přidáme k masu. Směs musí mít pokojovou teplotu a maso nesmí být vařící, jinak se nam omáčka srazí! Přivedeme k varu, necháme vařit pár minut, přidáme petrželku. Pokud je omáčka příliš kyselá, můžeme přidat trochu cukru. Podáváme se zeleninovým salátem. Můžeme posypat petrželkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    28. 9. 2014 16:39

    Výborný recept, zajímavá, příjemná a osvěžující úprava masa.

Další doporučené recepty: