Krémová slepičí polévka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks slepice (Nebo kuře)
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 0,3
      ks celer
    • sůl (Nebo kostka bujonu)
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 300
      ml mléko
    • 1
      hrnek sladká smetana
    • 1
      špetka muškátový květ
    • pepř mletý
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Slepici očistíme, zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibuli, oloupanou mrkev a petržel, osolíme a vaříme asi hodinu. Pak vývar ochladíme, maso vyjmeme, vykostíme a nadrobno pokrájíme. Vývar přelijeme do jiného hrnce doplníme vodou, zeleninu nadrobno nakrájíme a vývar přivedeme k varu. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem a za stálého míchání povaříme a vlijeme do vývaru. Promícháme a povaříme. Pak přidáme maso, zeleninu, přisolíme, okořeníme podle chuti a zjemníme smetanou. Krátce povaříme, posypeme sekanou petrželkou a podáváme s pečivem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lentilka
    Lentilka |

    29. 12. 2011 12:53

    Naprosto výtečná, hned jsem si ji oblíbila! Mńam

  • Zdenka Kocmichová
    Zdenka Kocmichová |

    6. 8. 2010 22:02

    Mooc dobré. Dělala jsem také s mraženou zeleninou. Za 1!

  • Jirina Smolova
    Jirina Smolova |

    29. 6. 2006 06:49

    Polévku jsem uvařila s malou obměnou. Připravila jsem si nejprve vývar z kuřecího masa (stačí skelety). Maso vyjmout a než kostry obereme necháme povařit ve vývaru mraženou zeleninu pod svíčkouvou. Pak na másle osmažit cibulku, přidat hladkou mouku a orestovat do zlatova. Rozředit mlékem, vlít do vývaru již s měkkou zeleninou, přidat maso a vylepšit šlehačkou, dochutit uvedeným kořením. Řekla bych to asi takhle: je to prostě ŽRASO ... (mňam)

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    15. 2. 2006 07:27

    Znovu uvařeno a jak jsem už uvedla - skvělá skvělá,skvělá.Polévka nám stačila k večeři s rohlíkem.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    12. 1. 2006 09:50

    Výtečná a sytá polévka.Babička jí dělala bez smetany a mléka a říkala kaldoun.Nevím ale proč.Tato je jemnější.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: