• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Krémová rybí polévka
    Napište svůj komentář k receptu

    Krémová rybí polévka

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.0
    hodnotilo: 1
    doba přípravy: 45 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Krémová rybí polévka
    Krémová rybí polévka
    Krémová rybí polévka
    Krémová rybí polévka
    Krémová rybí polévka
    Krémová rybí polévka
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 50
        g celer
      • sůl
      • 50
        g mrkev
      • 400
        ml voda
      • 400
        g rybí file
      • pepř mletý
      • bazalka Čerstvá
      • rama Culinesse
      • 150
        g hellmans yofresh
      • 50
        ml rama cremefine Ke šlehání
      • instantní jíška Knorr tekutá

    Postup přípravy receptu

    1
    Rybí filé opečeme na Ramě Culinesse společně s jemně pokrájenou mrkví a celerem. Pak vše zalijeme vodou a vaříme, až je zelenina měkká. Poté směs rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme smetanou a podle chuti přidáme Hellmann’s Yofresh.
    2
    Krátce povaříme a přidáme tekutou jíšku, která polévku zahustí. Dochutíme jemně sekanou bazalkou, bílým pepřem a solí.

    RADA: Jak správně připravit jíšku?

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Rybí polévka II.

    Rybí polévka II.

    Rybí polévka s knedlíčky

    Rybí polévka s knedlíčky

    Rybí polévka s hrachem

    Rybí polévka s hrachem

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 29. 9. 2009 21:08

      No já se přiznám, že o tom, že bych použila Rama Cremefine či Rama Culinesse nebo Knorr Tekutá jíška jsem naprosto neuvažovala. Samozřejmě vařím z másla, sádla či oleje, místo smetany umělé dávám smetanu a místo jíšky umělé jíšku domácí..... Mně jen zaujala ta polévka z filé a navrhla jsem, jak ji můžete vylepšit :-).

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 29. 9. 2009 19:47

      No Jaru, na Maříka jsem úúúplně zapomněla ;-D

    • Jarka O.
      Jarka O. | 29. 9. 2009 19:22

      Opražená krupice místo jiker je prastará finta, už Kája Mařík miloval "falešnou" rybí polévku :-))

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 29. 9. 2009 18:17

      Jarko, souhlasím, těch umělotin je tu fakt až moc na jinak určitě dobrou polévku. Simčo s tou krupicí to zkusím, přidávám ji vcelku často, ale nenapadla mě souvislost s jikrami ;-)) Máš ale pracdu, že vánoční rybí polévka je prostě o něčem jiném....

    • Amy -
      Amy - | 29. 9. 2009 15:49

      Souhlasím s paní Jarkou a dávám rovněž přednost klasice. Ztužené tuky (a těmi výrobky uváděné v receptu převážně jsou) nejsou vědci považovány za zdravé, natož zdravější, než přírodní suroviny a reklamní rétorika slouží jen a pouze jejich prodeji, nikoli skutečnému poučení či zdraví zákazníků. Jinak co se týče té krupice, to je zajímavý nápad, někdy vyzkouším.

    • Jarka O.
      Jarka O. | 29. 9. 2009 14:30

      Přimlouvám se za používání přírodních chutí: místo Culinesse kousek másla, místo Cremefine trochu pravé smetany na vaření,...asi jsem ze staré školy, ale tahle umělá dochucovadla mi vadí. A tady je jich nějak moc :-o

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 28. 9. 2009 10:54

      Proti klasické rybí (vánoční) polévce, kterou děláme je to taková zjednodušená rychlovka, ale také ji někdy použiji. Jen bych doporučila ochucení petrželkou a nepatrně muškátovým oříškem. Pokud máte rádi v rybí poléve jikry, osměhněte na trošce másla krupici a před dovařením vmíchejte do polévky (na 1 talíř tak 2 plné lžíce krupičky). Ta pravá vánoční je hodně pracná, ale přesto na ni nedám dopustit...

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Polévky Rybí
    Polévky Oběd Večeře Vaření Mixování Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Celer Hellmans Yofresh Instantní jíška Mrkev Pepř mletý Rama Rama Cremefine Rybí file Sůl Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Slepice na smetaně

    Slepice na smetaně

    Turecká pomazánka z lilku

    Turecká pomazánka z lilku

    Kuřecí prsíčka v tatarce

    Kuřecí prsíčka v tatarce

    Výborná kefírovka

    Výborná kefírovka

    Šunkofleky-klouzáky

    Šunkofleky-klouzáky

    Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

    Ryba v pivním těstíčku podle Viléma…

    BLT sendvič

    BLT sendvič

    Plněné smažené žampiony

    Plněné smažené žampiony

    Horké zázvorové smoothie s mrkví

    Horké zázvorové smoothie s mrkví

    Doporučujeme

    30 minut
    Cizrnové ragú s rýží

    Cizrnové ragú s rýží

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    20 minut
    Česnečka

    Česnečka

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    Poslední sledované recepty

    30
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    30
    Zapečené těstoviny se špenátem a brokolicí
    Zapečené těstoviny se…
    27
    Zapečené brambory s masem a smetanou
    Zapečené brambory s…
    25
    Palačinky
    Palačinky
    25
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je 12 nejpodivnějších!
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je…

    Sledujte nás

    AHA.cz Vlasáková v slzách, Dolanský v šoku! Drsný ortel úřednice

    Vlasáková v slzách, Dolanský v šoku! Drsný ortel úřednice

    AHA.cz Skandální špína! Harry a Meghan už hlouběji klesnout nemohli

    Skandální špína! Harry a Meghan už hlouběji klesnout nemohli

    AHA.cz Deník Aha! 4.3.2021

    Deník Aha! 4.3.2021

    Dáma.cz Ženská ejakulace neboli mokrý orgasmus: Co to je a jak ho dosáhnout?

    Ženská ejakulace neboli mokrý orgasmus: Co to je a jak ho dosáhnout?

    Dáma.cz 10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    Ženy.cz Malé černé šaty: Jak se měnila jejich podoba v průběhu let?

    Malé černé šaty: Jak se měnila jejich podoba v průběhu let?

    Maminka.cz 10 chyb v legendárním filmu Pelíšky, na které jste zatím nepřišli

    10 chyb v legendárním filmu Pelíšky, na které jste zatím nepřišli

    Reflex.cz Vladimír Pikora: Tak socialistický plán pro důchody jsme ještě neměli!

    Vladimír Pikora: Tak socialistický plán pro důchody jsme ještě neměli!

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady 15 nejhezčích balkonových rostlin do truhlíku. Inspirujte se!

    15 nejhezčích balkonových rostlin do truhlíku. Inspirujte se!

    Další doporučené recepty:

    Krémová polévka z řapíkatého celeru
    Krémová polévka z řapíkatého celeru
    Krémová polévka z topinambur
    Krémová polévka z topinambur
    Krémová pórková polévka
    Krémová pórková polévka
    Krémová rybí polévka se šafránem
    Krémová rybí polévka se šafránem
    Krémová slepičí polévka
    Krémová slepičí polévka
    Krémová špenátová polévka se zázvorem
    Krémová špenátová polévka se zázvorem
    • Recepty.cz
    • Krémová rybí polévka
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí