• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Rybí polévka II.
    Napište svůj komentář k receptu

    Rybí polévka II.

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.1
    hodnotilo: 18
    doba přípravy: 60 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Rybí polévka II.
    Rybí polévka II.
    Rybí polévka II.
    Rybí polévka II.
    Rybí polévka II.
    Rybí polévka II.
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    6 porce
      • 90
        g máslo 40 g na zasmážku
      • sůl
      • voda Na vaření
      • 40
        g hladká mouka
      • 250
        g květák Růžičky
      • 100
        g žemle Na kostičky osmaženou na másle
      • 1
        špetka muškátový oříšek
      • 160
        g kořenová zelenina (Mrkev, kořenovou petržel a nejvíce celeru) očištěnou a na jemné nudličky nakrájenou
      • 100
        g růžičková kapusta V celku
      • játra z kapra
      • jikry Nebo mlíčí
      • rybí hlavy A jakékoliv odřezky

    Postup přípravy receptu

    1
    Hlavu kapra zbavenou střelí a jakékoliv odřezky uvaříme po 10 min. Slijeme a prochladlou rybu dobře obereme, a dáme stranou. Vývar dáme vařit s žlutým hráškem, pak ho rozmixujeme. A postupně vložíme zeleninu usmaženou na másle a povaříme. Přidáme obrané maso. V malém kastrolku připravíme jíšku, přidáme do polévky a dobře povaříme, vše znovu rozmixujeme a znovu vaříme. Vnitřnosti dobře oprané, nakrájíme na kousky a dáme do polévky, ve které je vaříme asi 10 min.

    RADA: Jak správně připravit jíšku?

    2
    Po 10 min. vaření osolíme a přidáme květák rozebraný na růžičky a na 1/2ku kapustičky. Před koncem vaření přidáme muškátový oříšek, zelenou pažitku a horkou polévku podáváme s Piškotovým svítkem nebo jenom osmažený chleba či houstičku nakrájenou na kostičky. Ochutíme.(nejlepší je suchý vývar v prášku)
    3
    P.S.: Snažte se koupit jikrňáče. Jikry jsou rozhodně lepší než opražená krupice.

    RADA: Polévky, které zaženou i ten největší hlad!

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Rybí polévka s knedlíčky

    Rybí polévka s knedlíčky

    Vánoční rybí polévka

    Vánoční rybí polévka

    Rybí polévka s hrachem

    Rybí polévka s hrachem

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Karel Vacek
      Karel Vacek | 23. 12. 2016 12:46

      Jestlipak se může vařít v polévce i kůže z kapra?

    • Roman Raba
      Roman Raba | 22. 12. 2009 18:43

      Dnes jsem ji vařil s malými vlastními úpravami a je moc dobrá, dávám 1.

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 31. 12. 2006 14:39

      Tak já tedy dělám rybí polévku podle mojí babičky, je šííííleně pracná a šíííleně dobrá. Pokud vás to zajímá, je tady: http://rodina.cz/scripts/journal/article.ASP?id=33539&from_fid=282&from_kid=6119 (Nechci ji sem vkládat, je už tady na polévku několik receptů...)

    • Hedvika
      Hedvika | 25. 12. 2006 15:29

      Polévku vařím jenom z hlav a odřezků,na závěr přidám jikry a mlíčí,pokud mám hodně mlíčí, dělám knedlíčky.Kapusta, květák a hrášek by mi v této polévce doma neprošly.To je vedlejší. Ale pokud René obětujete dalšího kapříka(možná jste rybář a nevíte,co s tím) na polévku,je to jen dobře,vývar bude stát opravdu za to.Já mám jen toho jednoho na vánoce a hlavy sbírám po sousedech:-))

    • jana
      jana | 24. 12. 2006 14:18

      rybí polévka je dobrá, asi ji neumíte uvařit, mě ji včera uvařil kuchař v práci a moc nám všem chutnala

    • Di
      Di | 24. 12. 2006 14:15

      A to jste, René, na omylu. I když vařím rybí polévku jinak, rozhodně ji vařím z hlavy a z odřezků.

    • René Prchlický
      René Prchlický | 24. 12. 2006 12:57

      Rybí polévku výhradně z rybího masa. Hlava, vnitřnosti a jiné chuťovky na poetice tomuto jinak výbornému jídlu rozhodně nepřidají.

    • Jana Dvořáková
      Jana Dvořáková | 20. 12. 2006 09:47

      Rybí polévka není dobrá

    • Mirek Neštěmickej
      Mirek Neštěmickej | 25. 1. 2005 11:31

      Polévka je jistě skvělá a chutná, ale kapr i ostatní ryby mají pouze skřele. :-)

    • Josef Žídek
      Josef Žídek | 22. 1. 2005 07:53

      Odpověď od autora.J.Žídek Hrášek jsem nedal do ingrediencích,okamžitě to napravím.Ten je totiž velmi důležitý.Dokáže odstranit pach ryb.Někteří lidé ho totiž nemají rádi a můžu se pochlubit lidmi kteří rybí polévku nejedli a těm jsem dával recepty jak jim chutnala.Hrášek je žlutý!! a suchý.Namočit na hodinu.

    • A. Gabrielová
      A. Gabrielová | 10. 1. 2005 17:22

      Prosím o odpověď - jaký hrášek ? (Moc se omlouvám, ale nějak ho nevidím). Děkuji.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Polévky Rybí
    Polévky Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Játra z kapra Jikry Kořenová zelenina Květák Máslo Muškátový oříšek Růžičková kapusta Rybí hlavy Sůl Voda Žemle

    Vánoční rybí polévka

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Smažený celer se sýrem

    Smažený celer se sýrem

    Václavkový guláš

    Václavkový guláš

    Pomazánka z cizrny

    Pomazánka z cizrny

    Makový koláč se sněhem

    Makový koláč se sněhem

    Domácí krtkův dort

    Domácí krtkův dort

    Koláčky

    Koláčky

    Rybízový koláč s kokosem

    Rybízový koláč s kokosem

    Brokolice pečená s česnekem a citronem

    Brokolice pečená s česnekem a citronem

    Domácí müsli tyčinky

    Domácí müsli tyčinky

    Doporučujeme

    75 minut
    Citronový chlebíček s mandlemi

    Citronový chlebíček s mandlemi

    50 minut
    Grilovaný bůček s tymiánem

    Grilovaný bůček s tymiánem

    90 minut
    Ramen

    Ramen

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    20 minut
    Asijské pikantní cuketové nudle

    Asijské pikantní cuketové nudle

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Mangový dort s kokosem

    Mangový dort s kokosem

    60 minut
    Minivětrníky se šlehačkou a jahodami

    Minivětrníky se šlehačkou a jahodami

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    Vánoční rybí polévka

    Poslední sledované recepty

    44
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    29
    Ananasové řezy
    Ananasové řezy
    19
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    18
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    14
    Staročeský domácí chléb
    Staročeský domácí chléb

    Zajímavé články

    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako profík s vylepšováky soutěžících!
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako…
    Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
    Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
    Česká klasika aneb Tradiční omáčky 9x jinak!
    Česká klasika aneb Tradiční omáčky 9x jinak!

    Sledujte nás

    AHA.cz Dara nebyla sama! Štaidlovi podlehla i dcera známého zpěváka

    Dara nebyla sama! Štaidlovi podlehla i dcera známého zpěváka

    AHA.cz Hana Maciuchová (†75): Zpověď přítele... POSLEDNÍ MĚSÍCE UMÍRÁNÍ

    Hana Maciuchová (†75): Zpověď přítele... POSLEDNÍ MĚSÍCE UMÍRÁNÍ

    AHA.cz Deník Aha! 24.2.2021

    Deník Aha! 24.2.2021

    Dáma.cz Nejčastější rozchodové fráze mužů: Které jste ve svém životě už slyšela?

    Nejčastější rozchodové fráze mužů: Které jste ve svém životě už slyšela?

    Dáma.cz Pusťte jaro do šatníku: Svetříky v jarních pastelových barvách budete milovat!

    Pusťte jaro do šatníku: Svetříky v jarních pastelových barvách budete milovat!

    Ženy.cz Jak často a správně si mýt vlasy? Tady je odpověď!

    Jak často a správně si mýt vlasy? Tady je odpověď!

    Maminka.cz Kila po porodu neřeším, jsem ženská, ne chrastítko, říká modelka Aneta Vignerová

    Kila po porodu neřeším, jsem ženská, ne chrastítko, říká modelka Aneta Vignerová

    Reflex.cz Příliš skvělé, aby to byla pravda. Na globálním trhu se možná nafukuje další bublina

    Příliš skvělé, aby to byla pravda. Na globálním trhu se možná nafukuje další bublina

    E15.cz OBRAZEM: Prymula opět baví internet jako první hvězda utkání Slavia–Leicester

    OBRAZEM: Prymula opět baví internet jako první hvězda utkání Slavia–Leicester

    Abecedazahrady Předzahrádka, kterou vám bude každý závidět. Inspirujte se ve fotogalerii

    Předzahrádka, kterou vám bude každý závidět. Inspirujte se ve fotogalerii

    Další doporučené recepty:

    Rybí nugetky se salátem
    Rybí nugetky se salátem
    Rybí polévka
    Rybí polévka
    Rybí polévka - smetanová
    Rybí polévka - smetanová
    Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
    Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
    Rybí polévka s filetem z tresky
    Rybí polévka s filetem z tresky
    Rybí polévka s hrachem
    Rybí polévka s hrachem
    • Recepty.cz
    • Rybí polévka II.
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí