Tvaroh s rakytníkovým pyré

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Opláchnuté plody rakytníku dejte do hrnce s cukrem a zalijte takovým množstvím vody, aby byly plody pod hladinou. Pomalu uveďte do varu a děrovanou naběračkou odstraňujte tvořící se pěnu. Vařte tak dlouho, až rakytník zcela změkne a plody popraskají.
2
Pak protřete jemným cedníkem nebo sítem a podle chuti doslaďte. Zahorka plňte do sklenic, uzavřete a po vychladnutí uchovejte na chladném a tmavém místě. Pyré tak vydrží až půl roku.
3
Na tvaroh promíchejte v míse všechny uvedené přísady a nechte 10 minut v chladu odležet. Pak rozdělte do misek a ozdobte každou misku 2 lžícemi rakytníkového pyré.
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Cukr krupice Med Mléko Plody rakytníku Tvaroh

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: