• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Rakytníkový sirup za studena
    Napište svůj komentář k receptu

    Rakytníkový sirup za studena

    autor: Bobik57
    0.0
    moje hodnoceni
    3.5
    hodnotilo: 69
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Rakytníkový sirup za studena
    Rakytníkový sirup za studena
    Rakytníkový sirup za studena
    Rakytníkový sirup za studena
    Rakytníkový sirup za studena
    Rakytníkový sirup za studena
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • cukr
      • plody rakytníku

    Postup přípravy receptu

    1
    Ve většině receptů na zpracování rakytníku se uvádí tepelné zpracování, které však zničí spoustu velmi cenných látek. Proto jsem vyzkoušel vlastní postup.
    2
    Bobule rakytníku propereme ve vodě, necháme okapat a pak propasírujeme. Jde to sice pomalu, ale výsledek stojí za to.
    3
    Do šťávy přidáme cukr v poměru 1 kg na 1 litr a mícháme až do rozpuštění. To je vše. Hotový sirup je třeba skladovat ve tmě a chladnu. Kdo má chladný tmavý sklípek, úplně postačí, mně v něm sirup vydržel dva roky a nezkazil se. Není-li sklípek, pak zbývá lednička.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Tvaroh s rakytníkovým pyré

    Tvaroh s rakytníkovým pyré

    Džem z rakytníku

    Džem z rakytníku

    Zimní rakytníková vzpruha

    Zimní rakytníková vzpruha

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • 2Etna5 | 9. 10. 2020 12:17

      Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli sklenice se šťávou musím zavařit nebo je jen stačí dát do chladna? děkuji

    • Blanka13
      Blanka13 | 17. 10. 2016 17:58

      Dnes jsem dostala rakytník od kamaradky,zpracovala jsem ho podle tohoto receptu a je to delikatesa :-) :-) :-) :-) a vitamíny zadarmo ;-) ;-) ;-)

    • Blanka
      Blanka | 17. 10. 2016 17:56

      Dnes jsem dostala od kamaradky rakytník,tak jsem ho zpracovala podle tohoto receptu a je to delikatesa :-) :-) :-) a vitaminy zadarmo ;-) ;-)

    • MartaZ.
      MartaZ. | 1. 10. 2015 07:55

      Já omyté bobule rozmichuju ve skleněném mixéru a pak nechám překapat přes napnuté řídké plátno. To řídké zespod naleju do sáčků na led, celou zimu a jaro dávám buď jen do vody, nebo do vlažného čaje. Nestojím moc o cukr, tak mi to vyhovuje. Z toho hustšího, mastného dělám džem.

    • Borek
      Borek | 10. 8. 2015 11:24

      Toto je úplne najlepší recept. Mne to vydržalo až do minulého týždňa a zajtra už zasa idem oberať odrodu Sluníčko. Pasírovanie robím pomocou mlynku "Tuti-fruti" a vytlačenú sušinu dosušujem a používam na čaj.

    • Bajča
      Bajča | 8. 10. 2014 12:01

      Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jakým způsobem pasírujete omytý rakytník?

    • Hela
      Hela | 17. 8. 2014 23:11

      Udělala jsem vše podle návodu. Sirup má vynikající chut´. Díky :-*

    • Hela
      Hela | 17. 8. 2014 23:11

      Udělala jsem vše podle návodu. Sirup má vynikající chut´. Díky :-*

    • Marketa.A85 | 1. 7. 2014 21:43

      I když v rakytníku je samozřejmě daleko více vitaminů, než v jahodách :-[

    • Marketa.A85 | 1. 7. 2014 21:42

      Tento přístup, s cílem nezničit vařením to nejcennější (vitaminy aj.), je mi blízký a receptem jsem se inspirovala, udělala jsem podobně jahodový sirup (jahody + cukr + citronová šťáva) a po přidání sody a pár lístečků máty vznikne s tímto sirupem výborné osvěžující nealko pití. Na léto nemá chybu!! :-)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nápoje Zavařování & nakládání Sirupy a šťávy a likéry
    Zdravě i chutně Ostatní Ovoce Dietní Zavařování a nakládání Září Říjen Dietní Děti Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Plody rakytníku
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Pudinkový koláč III.

    Pudinkový koláč III.

    Muffiny pro vnučku

    Muffiny pro vnučku

    Vepřové kousky na paprice

    Vepřové kousky na paprice

    Kotletky na třešních a bezinkovém sirupu

    Kotletky na třešních a bezinkovém…

    Kakaovo-kávový moučník

    Kakaovo-kávový moučník

    Špenátová omáčka

    Špenátová omáčka

    Salámový dort

    Salámový dort

    Barevná karamelová lízátka

    Barevná karamelová lízátka

    Nakládané papriky, kozí rohy, feferony - nejen na gril

    Nakládané papriky, kozí rohy,…

    Doporučujeme

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    30 minut
    Polévka z červené čočky

    Polévka z červené čočky

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    32
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    26
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    22
    Čokoládový dort podle italského receptu (poctivá porce čokolády)
    Čokoládový dort podle…
    22
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…
    22
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…

    Sledujte nás

    AHA.cz Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    AHA.cz Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    AHA.cz Deník Aha! 27.1.2021

    Deník Aha! 27.1.2021

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Dáma.cz Je to muž vhodný pro život? Zpozorněte, pokud má tyto povahové rysy

    Je to muž vhodný pro život? Zpozorněte, pokud má tyto povahové rysy

    Ženy.cz 6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    Maminka.cz Výborný domácí chleba i bez pekárny - vyzkoušejte náš recept!

    Výborný domácí chleba i bez pekárny - vyzkoušejte náš recept!

    Reflex.cz Vladimír Pikora: Povinné respirátory jsou jen novým příjmem pro rozpočet, který chce Maláčová zase podojit

    Vladimír Pikora: Povinné respirátory jsou jen novým příjmem pro rozpočet, který chce Maláčová zase podojit

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Další doporučené recepty:

    Rajský salát (nejen) s mozzarellou
    Rajský salát (nejen) s mozzarellou
    Rakouský bramborový salát
    Rakouský bramborový salát
    Rakvičky se šlehačkou
    Rakvičky se šlehačkou
    Ramen
    Ramen
    Ramen
    Ramen
    Ramequin (místní verze)
    Ramequin (místní verze)
    • Recepty.cz
    • Rakytníkový sirup za studena
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí