Halušky se zelím a slaninou

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 5
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Elisa212

Suroviny

Vložit do nákupu
  • těsto na halušky
    • 5
      ks brambory
    • 1
      ks vejce
    • polohrubá mouka
    • 100
      g anglická slanina
    • 1
      balíček kysané zelí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle (ideálně na vyčnívajících bodcích struhadla).

RADA: Jak rychle oloupat brambory?

2
Poté slijeme vodu z nastrouhaných brambor.
3
Do mísy k bramborám rozklepneme vajíčko, smícháme a zahustíme moukou (do doby, kdy vznikne hmota, nikoliv kaše).

RADA: Jak skladovat vejce?

4
Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi.
5
Zelí pokrájíme a dáme dusit do hrnce (cca 20 minut).

RADA: Jak nakrájet zelí?

6
Do hrnce na plotnu dáme vařit vodu, kterou dostatečně osolíme.
7
Přes haluškovač (síto na halušky) protlačíme těsto do vařící se vody - pokud nemáte síto, vykrajujte halušky lžící.

RADA: Jak správně připravit halušky?

8
Halušky jsou hotové pokud plavou, pak je scedíme.
9
Do hotových halušek přimícháme zelí a slaninu.
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Kysané zelí Polohrubá mouka Vejce

Komentáře k receptu

  • terezka
    terezka |

    17. 12. 2015 14:20

    levné, chutné, jednoduché.. a s těsta na halušky z prášku kde se přidá jen voda...i rychlé.... 8-)

  • Andy
    Andy |

    15. 12. 2015 14:24

    vyzkousim

  • Nikol
    Nikol |

    2. 9. 2015 14:26

    Prostě mňamka. <3 :-)

Další doporučené recepty: